Rørosmuseet tar over ansvaret for omvisningene i Røros

Rørosmuseet tar over ansvaret for omvisningene i Røros

Rørosmuseet. Foto: Marit Manfredsdotter.

Rørosmuseet tar over ansvaret for de kulturhistoriske omvisningene i Røros fra 2017.

Rørosmuseet tar over ansvaret for de kulturhistoriske omvisningene i Røros fra 2017.

- Fra 1. januar starter Bergstadvandringen i Røros fra Malmplassen. Det vil ogsa bli mulig a bli med pa omvisninger pa torsdager i vintersesongen. Dette er den største endringen publikum vil merke etter at Destinasjon Røros og Rørosmuseet har blitt enige om ny ansvarsfordeling for de kulturhistoriske omvisningene, heter det i en pressemelding fra Rørosmuseet.

God dialog

- Vi har hatt en dialog om videreutvikling og organisering av omvisningene siden februar i ar, og har na gjort en avtale om at Rørosmuseet tar over ansvaret for de faste Bergstadvandringene fra 1. januar, og for bestilte gruppeomvisninger, bade Bergstadvandring, Røros kirke, Smelthytta og Olavsgruva skjer overtagelsen fra 1. mars, sier Frank Norvik, reiselivssjef i Destinasjon Røros.

Bade Destinasjon Røros og Rørosmuseet er sikre pa at dette er en god løsning for det langsiktige utviklingsarbeidet.

God arbeidsfordeling

- Rørosmuseet har kulturhistorisk formidling som en av sine hovedoppgaver, og har gjennom mange ar hatt et samarbeid med Destinasjon Røros, blant annet om opplæring og markedsføring. Det vi na gjør vil bidra til en god arbeidsfordeling mellom destinasjonsselskapet og museet. De kan konsentrere seg om destinasjonens markedsarbeid og kundeservice, og vi kan sette et enda sterkere fokus pa formidlingsoppgavene, sier Odd Sletten, direktør ved Rørosmuseet.

Nyansettelse

Rørosmuseet har fra 1. januar ansatt Ole Kristian Korssjøen i et ars engasjement ved formidlingsavdelingen for a jobbe med omvisninger.

For de som skal bestille gruppeomvisninger betyr endringen at de fra 1. mars tar kontakt med Rørosmuseet i stedet for Destinasjon Røros.

- Vi skal komme ut med mer informasjon om dette pa nyaret, det vil ogsa bli lagt ut hjemmesiden var, sier Sletten.

Siste nytt i Nyheter

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat
  • Nyheter

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

 
Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse