Rørosmuseet tar over ansvaret for omvisningene i Røros

Rørosmuseet. Foto: Marit Manfredsdotter.

Rørosmuseet tar over ansvaret for de kulturhistoriske omvisningene i Røros fra 2017.

Rørosmuseet tar over ansvaret for de kulturhistoriske omvisningene i Røros fra 2017.

- Fra 1. januar starter Bergstadvandringen i Røros fra Malmplassen. Det vil ogsa bli mulig a bli med pa omvisninger pa torsdager i vintersesongen. Dette er den største endringen publikum vil merke etter at Destinasjon Røros og Rørosmuseet har blitt enige om ny ansvarsfordeling for de kulturhistoriske omvisningene, heter det i en pressemelding fra Rørosmuseet.

God dialog

- Vi har hatt en dialog om videreutvikling og organisering av omvisningene siden februar i ar, og har na gjort en avtale om at Rørosmuseet tar over ansvaret for de faste Bergstadvandringene fra 1. januar, og for bestilte gruppeomvisninger, bade Bergstadvandring, Røros kirke, Smelthytta og Olavsgruva skjer overtagelsen fra 1. mars, sier Frank Norvik, reiselivssjef i Destinasjon Røros.

Bade Destinasjon Røros og Rørosmuseet er sikre pa at dette er en god løsning for det langsiktige utviklingsarbeidet.

God arbeidsfordeling

- Rørosmuseet har kulturhistorisk formidling som en av sine hovedoppgaver, og har gjennom mange ar hatt et samarbeid med Destinasjon Røros, blant annet om opplæring og markedsføring. Det vi na gjør vil bidra til en god arbeidsfordeling mellom destinasjonsselskapet og museet. De kan konsentrere seg om destinasjonens markedsarbeid og kundeservice, og vi kan sette et enda sterkere fokus pa formidlingsoppgavene, sier Odd Sletten, direktør ved Rørosmuseet.

Nyansettelse

Rørosmuseet har fra 1. januar ansatt Ole Kristian Korssjøen i et ars engasjement ved formidlingsavdelingen for a jobbe med omvisninger.

For de som skal bestille gruppeomvisninger betyr endringen at de fra 1. mars tar kontakt med Rørosmuseet i stedet for Destinasjon Røros.

- Vi skal komme ut med mer informasjon om dette pa nyaret, det vil ogsa bli lagt ut hjemmesiden var, sier Sletten.

Siste nytt i Nyheter

Påskehare i Tydal
  • Nyheter

Tydal kommunes påskehare gjemmer påskeegg rundt omkring i kommunen. Nå kan alle delta i jakten på påskeeggene - i hele påska!

Tydal stenger scooterløyper
  • Nyheter

Rekreasjons- og isfiskeløypene til Essand og Nesjøen i Tydal blir stengt lørdag og søndag.

Motorferdsel-støtte fra Selbu
  • Nyheter

Senterpartiets forslag om å endre forskriften for motorferdsel i utmark og islagt vassdrag får bred politisk støtte fra Selbu.

 
Fredag er påskas store bulkedag
  • PÅSKE

Fredag før påskeuka er den store utfartsdagen. I fjor ble det meldt inn 1300 bilskader på denne dagen.

Nå kan du kjøpe litt av RørosBanken

Skal styrke egenkapitalen med opp mot 70 millioner.

Ber Regjeringen agere klokt i prosessen med regionreformen
  • Nyheter

Sametingspresident Aili Keskitalo har tatt kontakt med kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland med en forventning om gode løsninger i saken om sammenslåing av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE