Rørosmeieriet i finalen i Det Norske Måltid

Rørosmeieriet i finalen i Det Norske Måltid

 

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er finalist til Det Norske Måltid. Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerer mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ferskosten Nyr fra Grøndalen Gård. Vinneren blir offentliggjort under den store matgallaen og finalen i Stavanger 6. januar 2017.

FINALIST: Vinneren kåres i Stavanger til helga. Foto: Geir Foden.

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er finalist til Det Norske Måltid. Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerer mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ferskosten Nyr fra Grøndalen Gård. Vinneren blir offentliggjort under den store matgallaen og finalen i Stavanger 6. januar 2017.

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er en myk, smakfull ferskost. Osten langtidssyrnes og lages uten andre konserveringsmidler enn havsalt. Den er laget på økologisk lavpasteurisert og ikke-homogenisert skummetmjølk og fløte, osteløpe, mjølkesyrekultur og havsalt. - Det er stor stas for oss at vår Cottage Cheese mottar en slik anerkjennelse som denne finaleplassen er, sier meieribestyrer Trond V. Lund og forteller om et besøk som gjorde inntrykk. Rørosmeieriet fikk en gang besøk av en tysk matjournalist som reise verden rundt på jakt etter de beste produktene. -Da hun smakte på vår Cottage Cheesen, sa hun at dette var «the very best ever». Når smak er det som veier aller tyngst under juryeringen til Det Norske Måltid, så betyr vel dette at vi har våre ord i behold når vi omtaler cottage cheesen vår som ekstra smakfull, fortsetter han.

 

Har vunnet to ganger tidligere

Rørosmeieriets Røros Smør vant finalen i 2013 mens Røros Rømme vant finalen i 2015. -Vi er utrolig stolte over å ha fått denne anerkjennelsen for to av våre produkter, sier meieribestyreren. -Det har etter hvert blitt et fantastisk mangfold av gode norske meieriprodukter, så vi vet at vi konkurrerer i en hard klasse. Vi håper selvfølgelig å vinne i år også, men vi blir nok nesten like glade om Galåvolden Gård tar hjem prisen for sin tjukkmjølksis. Galåvolden bruker mye av våre produkter i gårdsisen sin og har vært finalister flere ganger tidligere, forteller Lund.

 

- Høyt nivå blant finalistene i Det Norske Måltid 2016

Det var den unisone tilbakemeldingen fra finalejuryen etter at de har smakt seg gjennom alle produktene for å finne årets vinnere.

Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

 

Her er alle finalistene i Det Norske Måltid 2016, sesong 9:

Årets meieriprodukt foredlet:

Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør -Trøndelag

RørosIs Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør -Trøndelag

Nýr, Grøndalen Gård, Akershus

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, SALMABRG, Salmon Brands AS og Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS.

Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS og Villkveite filet, Domstein Sjømat AS.

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS og Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS.

Årets det grønne - naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet AS og Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri.

Årets det grønne - foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Grønvik Eplemost - Summerred, Grønvik Gard og Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert.

Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin og Gilde Årets ferske sommerlam - Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA.

Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein og Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat.

Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works AS, Superknask knekkebrød - med havsalt, Energimat AS, Bringebærsorbet, Reins Kloster AS og RørosIs Blåbærsorbet, Galåvolden Gård.

Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Okkelberg, Stjørdals Bryggeriet og Vestlandskyss - Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri.

Årets sider: Kvitanesen - Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Balholm Handverkcider med humle, Balholm AS og: Balholm Handverkcider økologisk, Balholm AS.

Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Myrull, Grindal Ysteri AS og Lille Aske, Bo Jensen.

 

Om Rørosmeieriet

Rørosmeieriet as ble stiftet 5. januar 2001 for å videreføre drift i anlegget til tidligere TINE Midt-Norge på Røros. Selskapet er eid av Økomat Røros BA, Stratell AS, Investron AS, Tine, Condestra, Sandkjernan Utbygging, tidligere og nåværende ansatte og styremedlemmer. Rørosmeieriet tilbyr økologisk mat av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon, med utspring i rike mattradisjoner og gode råvarer fra Røros-traktene. Produktene har bred nasjonal distribusjon gjennom bla. ASKO, Norgesgruppen, Coop, Rørosmat og Eugen Johansen.

Siste nytt i Nyheter

Holtålen uten bredbånd - igjen
  • Nyheter

Gauldal IKT sliter etter flere feil på strømnettet.

Nea Radio øker
  • Nyheter

Snart lytter halvparten av innbyggerne på Nea Radio.

Har nettopp kjøpt seg trøorgel og blir student på deltid neste uke
  • Sommergjesten

Guri Heggem er sommerens siste Sommergjest i Nea Radio.

 
Nominert til nordisk matpris
  • Nyheter

Neste torsdag kan Røros bli kåret til Nordens Matdestinasjon.

Refsethås ble valgt til regionrådsleder
  • Nyheter

Trøndelag Sør har konstituert seg.

Skolestart
  • Nyheter

Holtålen og Røros er blant kommunene der det var første skoledag torsdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse