Røros på handelstoppen og rykker fra Oppdal

Handelen går livlig i gatene på Røros. Dette bildet er fra årets nattåpent-arrangement. Arkivfoto: Marit Manfredsdotter.

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Handelen på Røros øker mer enn handelen på Oppdal som lå på handelstoppen i Sør-Trøndelag per innbygger i mange år før Røros rykket forbi i 2013. Nå øker avstanden kraftig mellom de to reiselivskommunene, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Oppdal har større vekst i hyttebygging enn Røros,  men klarer likevel ikke å kompensere Røros sin handelsøkning på andre områder i reiselivet, skriver opp.no.

I 2015 lå Røros foran Oppdal med nesten 8000 kroner, med en gjennomsnittsomsetning på 115.085 kroner per innbygger mot Oppdals 107.875.

Første halvår 2016 øker forskjellene mellom Oppdal og Røros i forhold til samme periode i fjor, ifølge opp.no.

Røros har gjort store sprang på statistikken i flere år og lå 5000 kroner bak Oppdal i snittomsetning per innbygger i 2011. Seks år senere ligger Røros trolig 10.000 foran.

 

Siste nytt i Nyheter

Regionalt bygdeutviklingsprogram
  • Nyheter

Områdesatsing, helhetlig ressursforvaltning og bioøkonomi er sentrale områder i det nye regionale bygdeutviklingsprogrammet for Trøndelag.

Bussbeltekontroller denne uka
  • Nyheter

Det er heldigvis få bussulykker, men dersom du sitter usikret og det skjer ei ulykke, kan det få store konsekvenser.

Stor jaktinteresse i Selbu
  • Nyheter

Det har kommet inn mange søknader om småviltjakt i 2018, langt flere enn det Selbu fjellstyre har mulighet til å innvilge.

 
Ungdomspartiene frykter for framtidas velferdstjenester
  • Nyheter

Samtlige ungdomspartier ber om en tverrpolitisk satsing på folkehelse, og sammen med Norsk Friluftsliv etterlyser de en politisk dugnad for å få ned helseutgiftene.

Dødsulykka i Snåsa påklages
  • Nyheter

Etter ønske fra de pårørende er statsadvokaten sin påtaleavgjørelse etter dødsulykka i Snåsa nå påklaget til riksadvokaten.

Nå skal all diabetesmat ut fra sykehjemmene på Røros

Da Anne Revergård undersøkte kunnskapen ansatte i kommunehelsetjenesten hadde om diabetes, fant hun store hull. Nå reiser hun rundt for å spre kunnskap, og denne uka holdt hun fagdager på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE