Røros på handelstoppen og rykker fra Oppdal

Røros på handelstoppen og rykker fra Oppdal

Handelen går livlig i gatene på Røros. Dette bildet er fra årets nattåpent-arrangement. Arkivfoto: Marit Manfredsdotter.

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Handelen på Røros øker mer enn handelen på Oppdal som lå på handelstoppen i Sør-Trøndelag per innbygger i mange år før Røros rykket forbi i 2013. Nå øker avstanden kraftig mellom de to reiselivskommunene, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Oppdal har større vekst i hyttebygging enn Røros,  men klarer likevel ikke å kompensere Røros sin handelsøkning på andre områder i reiselivet, skriver opp.no.

I 2015 lå Røros foran Oppdal med nesten 8000 kroner, med en gjennomsnittsomsetning på 115.085 kroner per innbygger mot Oppdals 107.875.

Første halvår 2016 øker forskjellene mellom Oppdal og Røros i forhold til samme periode i fjor, ifølge opp.no.

Røros har gjort store sprang på statistikken i flere år og lå 5000 kroner bak Oppdal i snittomsetning per innbygger i 2011. Seks år senere ligger Røros trolig 10.000 foran.

 

Siste nytt i Nyheter

- Dramatisk!
  • Nyheter

Rådmann Heidi Horndalen i Tydal beskriver forslaget til statsbudsjett som "dramatisk" for kraftkommunen Tydal. Kommunens politiske ledelse kaller det en distriktsfientlig "villet politikk".

Bli bøssebærer!
  • Nyheter

100.000 bøssebærere vil søndag besøke alle husstander i Norge. Nå utfordrer Selbu kommune næringslivet til giverstafett.

Skjønnhetstyranniet
  • Kultur

Mange unge idag sliter med dårlig sjølbilde på grunn av kroppspress fra reklame og media. Sanitetsforeninger rundt omkring i landet setter i år søkelyset på skjønnhetstyranniet og ønsker å løfte fram årsakene og konsekvensene.

 
Leder suksessbedrift i Molde
  • Nyheter

Hilde Aspås, opprinnelig fra Ålen, leder en Molde-bedrift som har fått status som nasjonalt senter for omstilling og innovasjon. – Den store forskjellen på Ålen og Møre er kremmerånden, sier Aspås.

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse