Røros på handelstoppen og rykker fra Oppdal

Røros på handelstoppen og rykker fra Oppdal

Handelen går livlig i gatene på Røros. Dette bildet er fra årets nattåpent-arrangement. Arkivfoto: Marit Manfredsdotter.

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Handelen på Røros øker mer enn handelen på Oppdal som lå på handelstoppen i Sør-Trøndelag per innbygger i mange år før Røros rykket forbi i 2013. Nå øker avstanden kraftig mellom de to reiselivskommunene, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Oppdal har større vekst i hyttebygging enn Røros,  men klarer likevel ikke å kompensere Røros sin handelsøkning på andre områder i reiselivet, skriver opp.no.

I 2015 lå Røros foran Oppdal med nesten 8000 kroner, med en gjennomsnittsomsetning på 115.085 kroner per innbygger mot Oppdals 107.875.

Første halvår 2016 øker forskjellene mellom Oppdal og Røros i forhold til samme periode i fjor, ifølge opp.no.

Røros har gjort store sprang på statistikken i flere år og lå 5000 kroner bak Oppdal i snittomsetning per innbygger i 2011. Seks år senere ligger Røros trolig 10.000 foran.

 

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE