Røros på handelstoppen og rykker fra Oppdal

Røros på handelstoppen og rykker fra Oppdal

Handelen går livlig i gatene på Røros. Dette bildet er fra årets nattåpent-arrangement. Arkivfoto: Marit Manfredsdotter.

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Røros har den største omsetningen i Trøndelag per innbygger i første halvår i år og ligger an til å innta handelstoppen i fylket for 2016.

Handelen på Røros øker mer enn handelen på Oppdal som lå på handelstoppen i Sør-Trøndelag per innbygger i mange år før Røros rykket forbi i 2013. Nå øker avstanden kraftig mellom de to reiselivskommunene, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Oppdal har større vekst i hyttebygging enn Røros,  men klarer likevel ikke å kompensere Røros sin handelsøkning på andre områder i reiselivet, skriver opp.no.

I 2015 lå Røros foran Oppdal med nesten 8000 kroner, med en gjennomsnittsomsetning på 115.085 kroner per innbygger mot Oppdals 107.875.

Første halvår 2016 øker forskjellene mellom Oppdal og Røros i forhold til samme periode i fjor, ifølge opp.no.

Røros har gjort store sprang på statistikken i flere år og lå 5000 kroner bak Oppdal i snittomsetning per innbygger i 2011. Seks år senere ligger Røros trolig 10.000 foran.

 

Siste nytt i Nyheter

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

 
Årets første uke med over 2 tonn fangst
  • Nyheter

Sikfisket på Aursunden når nye høyder.

Båndtvang opphevet - men ikke overalt

Mandag 21. august opphører ordinær båndtvang, og hundeeiere kan igjen gå med hunden løs. Bor du derimot i en av landets 192 kommuner som har utvidet sine båndtvangsregler, er det mulig hunden må bruke bånd en stund til. Selbu, Tydal og Holtålen er blant kommunene med utvidet båndtvang.

Mer effektiv skadefelling

Klima- og miljødepartementet går nå inn med støtte til et prosjekt for mer effektiv skadefelling av rovvilt i Hedmark. Seks kommuner har gått sammen for å gjøre skadefellingslag mer profesjonelle, skadefelling av rovvilt mer effektiv og for å styrke beitenæringa i Hedmark.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse