Rådmannen sier nei til utvidet skjenketid under martnan

Rørosmartnan. FOTO: Per Magne Moan

Bergstadens Hotel AS og Vertshuset har søkt om å få selge alkohol til klokken 02 flere kvelder under Rørosmartnan. Rådmannen går inn for å avslå søknadene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2018 kl 14:46

Nea Radio
Nea Radio

I innstillingen til rådmannen i Røros vises det til politiets uttalelse til søknaden.

«Det er ikke en ønsket utvikling med økende tilgang på alkohol i sentrum, og spesielt ikke under Rørosmartnan hvor utfordringen knyttet til alkohol og uteliv er stor nok som den er», skriver politiet.

Vertshuset har søkt om utvidet skjenking av øl, vin og brennevin til klokken 02 tirsdag, onsdag og torsdag under martnan. Bergstadens hotel AS søker om utvidet skjenketid for Skanckebua, Hiortpuben og møterom og resepsjon på hotellet, for mandag til torsdag og søndag.

I Røros kommunes rusmiddelpolitiske handlingsplan står det at «servering og salg av alkohol kan gi inntekter, arbeidsplasser og trivsel i kommunen, men det kan også medføre store kostnader og menneskelige lidelser. Derfor skal kommunen ha folkehelseperspektivet med i alkoholpolitikken».

Rådmannen anbefaler på bakgrunn av dette at søknadene avslås. Saken skal behandles i formannskapet torsdag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bil kolliderte med stolpe i Selbu

Tre personer var i bilen. Ingen skal være alvorlig skadd.

Lars Sollie spiller under hele Rørosmartnan

En av martnas mange artister besøkte Nea Radio i mellom spilleoppdragene.

- Lei ut campingvogna di!
  • Nyheter

Skyttercampansvarlig for Landsskytterstevnet 2018, Ole Petter Sætnan, har en bønn til campingvogneiere i distriktet. Lei ut vogna di under Landsskytterstevnet!

 
Snart kan du kjøpe kjøpe en andel i RørosBanken
  • Nyheter

Styret i RørosBanken har vedtatt forslag om etablering av eierandelskapital ved utstedelse av egenkapitalbevis gjennom en garantert emisjon.

USS med folkespleis i ulvesaken
  • Nyheter

Landsstyret i USS (Utmarkskommunenes sammenslutning) åpner for økonomisk støtte til rettssakene om ulv. WWF (Verdens naturfond) har tatt ut søksmål mot Staten for å stanse lisensfelling av ulv, og USS blir nå partshjelper for staten.

Nytt pukkverk på Lia i Trondheim
  • Nyheter

Franzefoss bygger nytt pukkverk på Lia i Trondheim. Det nye anlegget er dimensjonert til å ha en inngående kapasitet på 500 tonn i timen, en dobling sammenliknet med det gamle verket.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE