Rådmannen sier nei til utvidet skjenketid under martnan

Rørosmartnan. FOTO: Per Magne Moan

Bergstadens Hotel AS og Vertshuset har søkt om å få selge alkohol til klokken 02 flere kvelder under Rørosmartnan. Rådmannen går inn for å avslå søknadene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2018 kl 14:46

Nea Radio
Nea Radio

I innstillingen til rådmannen i Røros vises det til politiets uttalelse til søknaden.

«Det er ikke en ønsket utvikling med økende tilgang på alkohol i sentrum, og spesielt ikke under Rørosmartnan hvor utfordringen knyttet til alkohol og uteliv er stor nok som den er», skriver politiet.

Vertshuset har søkt om utvidet skjenking av øl, vin og brennevin til klokken 02 tirsdag, onsdag og torsdag under martnan. Bergstadens hotel AS søker om utvidet skjenketid for Skanckebua, Hiortpuben og møterom og resepsjon på hotellet, for mandag til torsdag og søndag.

I Røros kommunes rusmiddelpolitiske handlingsplan står det at «servering og salg av alkohol kan gi inntekter, arbeidsplasser og trivsel i kommunen, men det kan også medføre store kostnader og menneskelige lidelser. Derfor skal kommunen ha folkehelseperspektivet med i alkoholpolitikken».

Rådmannen anbefaler på bakgrunn av dette at søknadene avslås. Saken skal behandles i formannskapet torsdag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE