Overveldende oppslutning om gaver til Frelsesarmeen

Overveldende oppslutning om gaver til Frelsesarmeen

MANGE GAVER: Major Jorunn Mikalsen foran noen av gavene. Foto Elin Viken

Enorm respons på julegaver til Frelsesarmeen.

Gode krefter har tatt initiativ for å samle inn julegaver til trengende på Røros. Over 300 pakker har kommet inn til Frelsesarmeens julegryte på Domus. Nå trenger de hjelp får å få gitt bort gavene.

Den tradisjonelle julegryta har i år fått selskap av et juletre. Her kan folk som gjerne vil gi pakker til de som ikke har så mange, la Frelsesarmeen gi disse videre. Røros Handelstandsforening, Fjell-Ljom og Domus har tatt initiativet til at butikker selv kan legge pakker under treet. Butikkene har også oppfordret sine kunder til å legge gaver dit.

- Vi har hatt en overveldende respons. Sist jeg telte, hadde fått inn  vi over 300 pakker. Dette er et antall vi ikke hadde sett for oss da vi satte i gang prosjektet. Nå har vi en utfordring med å finne riktige mottakere av alle disse gavene, sier major Jorunn Mikalsen i Frelsesarmeen Røros.

Med få dager igjen til julaften vil hun gjerne få litt hjelp til å finne mottakere, sånn at pakkene ligger under mange trær på julaften.

- Om du kjenner noen eller selv har det litt trangt før jul, ta gjerne kontakt på telefon 72 41 13 17 så fordeler vi ut gavene. Alle gaver vi har fått inn er merket slik at det er enkelt å gi de bort. På merkelappene står det hvilken alder og kjønn gaven passer til. Disse kan man jo selv bytte ut før den havner under treet, sier major Mikalsen.

Også i år blir det julaften i Peder Hiortgata på Røros. Domus spanderer maten og Jorunn og hennes frivillige står for bevertningen. Alle som vil kan komme.

- Dette er en hyggelig tradisjon vi har hatt på Røros i mange år. Rundt 20 stykker er her i mange timer.  Vi spiser god mat og deler julens glade budskap sammen, legger majoren til som gleder seg stort.

Siste nytt i Nyheter

Reviderte konsesjonslover for vannkraft
  • Nyheter

Fra årsskiftet får de 100 år gamle konsesjonslovene for vannkraft modernisert struktur og oppdatert språkdrakt.

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

 
Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE