Overveldende oppslutning om gaver til Frelsesarmeen

Overveldende oppslutning om gaver til Frelsesarmeen

MANGE GAVER: Major Jorunn Mikalsen foran noen av gavene. Foto Elin Viken

Enorm respons på julegaver til Frelsesarmeen.

Gode krefter har tatt initiativ for å samle inn julegaver til trengende på Røros. Over 300 pakker har kommet inn til Frelsesarmeens julegryte på Domus. Nå trenger de hjelp får å få gitt bort gavene.

Den tradisjonelle julegryta har i år fått selskap av et juletre. Her kan folk som gjerne vil gi pakker til de som ikke har så mange, la Frelsesarmeen gi disse videre. Røros Handelstandsforening, Fjell-Ljom og Domus har tatt initiativet til at butikker selv kan legge pakker under treet. Butikkene har også oppfordret sine kunder til å legge gaver dit.

- Vi har hatt en overveldende respons. Sist jeg telte, hadde fått inn  vi over 300 pakker. Dette er et antall vi ikke hadde sett for oss da vi satte i gang prosjektet. Nå har vi en utfordring med å finne riktige mottakere av alle disse gavene, sier major Jorunn Mikalsen i Frelsesarmeen Røros.

Med få dager igjen til julaften vil hun gjerne få litt hjelp til å finne mottakere, sånn at pakkene ligger under mange trær på julaften.

- Om du kjenner noen eller selv har det litt trangt før jul, ta gjerne kontakt på telefon 72 41 13 17 så fordeler vi ut gavene. Alle gaver vi har fått inn er merket slik at det er enkelt å gi de bort. På merkelappene står det hvilken alder og kjønn gaven passer til. Disse kan man jo selv bytte ut før den havner under treet, sier major Mikalsen.

Også i år blir det julaften i Peder Hiortgata på Røros. Domus spanderer maten og Jorunn og hennes frivillige står for bevertningen. Alle som vil kan komme.

- Dette er en hyggelig tradisjon vi har hatt på Røros i mange år. Rundt 20 stykker er her i mange timer.  Vi spiser god mat og deler julens glade budskap sammen, legger majoren til som gleder seg stort.

Siste nytt i Nyheter

 – Hovedkontoret er og vil være på Røros
  • Nyheter

Selv om Rørosregionen Næringshage sin avdeling på Tynset nå samlokaliseres med Innovasjon Norge og Hedmark Kunnskapspark, så sier daglig leder i næringshagen at dette ikke får negative konsekvenser for hovedkontoret på Røros.

Vinn RBK-billetter

- Følger du med Nea Radio i dag, kan du vinne eksklusive billetter til kampen, sier morgenvert Stian Elverum.

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

 
Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse