- Oppretthold Kulturminnefondet som i dag

- Oppretthold Kulturminnefondet som i dag

Rørosordfører Hans Vintervold og direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet under presentasjon av evalueringsrapporten om Kulturminnefondet i september. Foto: Nils Kåre Nesvold.

- Styrking av Riksantikvaren må ikke gå på bekostning av Kulturminnefondets rammer eller stillinger på Røros, skriver ordfører Hans Vintervold i et brev til klima-og miljøministeren.

- Styrking av Riksantikvaren må ikke gå på bekostning av Kulturminnefondets økonomiske rammer eller stillinger som i dag er lokalisert på Røros. Det skriver ordfører i Røros, Hans Vintervold, i et brev til klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Bakgrunnen for brevet er et ønske om å styrke Riksantikvaren, og Vintervold ønsker å presisere at det ikke må skje på bekostning av Kulturminnefondet.

Bekymret

- Hele lokalsamfunnet er bekymret for den fremtidige utviklingen. Det er viktig at statsråden klargjør at Kulturminnefondet skal opprettholde dagens organisering med et eget styre og nåværende plassering på Røros, heter det i brevet fra ordføreren til klima- og miljøministeren.

I brevet viser Vintervold til evalueringen av Kulturminnefondet i sommer der formålet blant annet var å se på organisering og plassering av virksomheten.

Rapporten dokumenterer gode resultater og konkluderer med at Kulturminnefondet har lykkes med å nå målene sine, og at organisasjonen fremstår stadig som mer effektiv og profesjonell.

- Røros kommune mener derfor at det er mange gode grunner til at Klima-og miljødepartementet bør opprettholde dagens organisering og plassering av Kulturminnefondet. Den store veksten i søknadsmengden er en god indikator på at Kulturminnefondet når bredt ut, til viktige målgrupper over hele landet, heter det i brevet til statsråden.

Ordfører Vintervold ber om en snarlig avklaring på disse spørsmålene.

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=6470

 

Siste nytt i Nyheter

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

 
Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse