- Oppretthold Kulturminnefondet som i dag

- Oppretthold Kulturminnefondet som i dag

Rørosordfører Hans Vintervold og direktør Simen Bjørgen i Kulturminnefondet under presentasjon av evalueringsrapporten om Kulturminnefondet i september. Foto: Nils Kåre Nesvold.

- Styrking av Riksantikvaren må ikke gå på bekostning av Kulturminnefondets rammer eller stillinger på Røros, skriver ordfører Hans Vintervold i et brev til klima-og miljøministeren.

- Styrking av Riksantikvaren må ikke gå på bekostning av Kulturminnefondets økonomiske rammer eller stillinger som i dag er lokalisert på Røros. Det skriver ordfører i Røros, Hans Vintervold, i et brev til klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Bakgrunnen for brevet er et ønske om å styrke Riksantikvaren, og Vintervold ønsker å presisere at det ikke må skje på bekostning av Kulturminnefondet.

Bekymret

- Hele lokalsamfunnet er bekymret for den fremtidige utviklingen. Det er viktig at statsråden klargjør at Kulturminnefondet skal opprettholde dagens organisering med et eget styre og nåværende plassering på Røros, heter det i brevet fra ordføreren til klima- og miljøministeren.

I brevet viser Vintervold til evalueringen av Kulturminnefondet i sommer der formålet blant annet var å se på organisering og plassering av virksomheten.

Rapporten dokumenterer gode resultater og konkluderer med at Kulturminnefondet har lykkes med å nå målene sine, og at organisasjonen fremstår stadig som mer effektiv og profesjonell.

- Røros kommune mener derfor at det er mange gode grunner til at Klima-og miljødepartementet bør opprettholde dagens organisering og plassering av Kulturminnefondet. Den store veksten i søknadsmengden er en god indikator på at Kulturminnefondet når bredt ut, til viktige målgrupper over hele landet, heter det i brevet til statsråden.

Ordfører Vintervold ber om en snarlig avklaring på disse spørsmålene.

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=6470

 

Siste nytt i Nyheter

Nea Radio øker
  • Nyheter

Snart lytter halvparten av innbyggerne på Nea Radio.

Har nettopp kjøpt seg trøorgel og blir student på deltid neste uke
  • Sommergjesten

Guri Heggem er sommerens siste Sommergjest i Nea Radio.

Nominert til nordisk matpris
  • Nyheter

Neste torsdag kan Røros bli kåret til Nordens Matdestinasjon.

 
Refsethås ble valgt til regionrådsleder
  • Nyheter

Trøndelag Sør har konstituert seg.

Skolestart
  • Nyheter

Holtålen og Røros er blant kommunene der det var første skoledag torsdag.

Første jagerflyger som landet på Røros
  • Nyheter

I juli feiret Røros lufthavn 60 år siden det første passasjerflyet landet på Røros. Ålbyggen Jon Reidar Holte var den første som landet med jagerfly på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse