- Kommunen bør ikke eie private selskaper

- Kommunen bør ikke eie private selskaper

 

Røros formannskap sa torsdag ja til å bli med på en aksjeemisjon i Røros slakteri ved å tegne aksjer for 424.000 kroner. Mona Slettum (H) og Guri Heggem (SP) mente kommunen ikke bør være eier i private selskaper.

Mona Slettum (H) og Guri Heggem (SP). Foto: Nils Kåre Nesvold

Røros formannskap sa torsdag ja til å bli med på en aksjeemisjon i Røros slakteri ved å tegne aksjer for 424.000 kroner. Mona Slettum (H) og Guri Heggem (SP) mente kommunen ikke bør være eier i private selskaper.

Guri Heggem sa at dette er en fin anledning til å selge seg ut av slakteriet.

- Vi kan  støtte opp om Røros slakteri uten å være aksjonær. Produsentene bør få muligheter til å kjøpe seg inn i slakteriet. Kommunen bør derfor benytte anledningen til å selge seg ut. Kommunen burde brukt pengene til god og framtidsrettet næringsvirksomhet på andre måter, mente Heggem.

Mona Slettum var enig med Guri Heggem.

- Slakteriet er en viktig bedrift for Røros kommune, men kommunen bør ikke være aksjeeier i private selskap, sa Slettum

Reidun Roland (Røroslista) mente det er viktig at kommunen er en stor aktør i Røros slakteri

Hans Vintervold mente det er viktig å lytte til hva bedriften sjøl ønsker.

- Det er viktig signal at kommunen er medeier. Det er viktig at kommunen er med og støtter drifta og støtter framtidig vekst, sa Vintervold

Forslaget om å tegne aksjer i Røros slakteri for 424.000 kroner ble vedtatt mot to stemmer. Hegge og Slettum stemte imot.

 

Siste nytt i Nyheter

Her bygges landets tøffeste ladestasjon
  • Nyheter

Røros E-verk og Røros Produkter samarbeider om å bygge den første hurtigladestasjonen mellom Støren og Alvdal. – Dette blir landets tøffeste hurtigladestasjon, sier Bjørn Flagestad ved Røros E-verk.

Og slik svarer politikerne på hvorfor de vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Holtålen SV bryter ufravikelige krav de gikk til valg på og Arbeiderpartiet kan finne på å snu om det kommer vettige nok argumenter.

Reagerer på at politikerne vil rive terapibassenget i Ålen
  • Nyheter

Milliongaven fra Ålen Sanitetsforening kan snart være en saga blott.

 
Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse