Kjemper for å bevare skoletilbudet

Kristian Thorve (Ap, opplæringskomiteen i fylket), Hanne Moe Bjørnbet, (Ap, leder i opplæringskomiteen), Liv Hanne Tønset (Ap, fylkestingsrepresant) og ordfører Hans Vintervold. Foto: Nils Kåre Nesvold

Rørosordfører Hans Vintervold frykter at Vg1 Teknikk og industriell produksjon (TIP) ved Røros videregående skole blir lagt ned, men håper det er mulig å finne en løsning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rørosordfører Hans Vintervold  frykter at Vg1 Teknikk og industriell produksjon (TIP) ved Røros videregående skole blir lagt ned, men håper det er mulig å finne en løsning.

Skoletilbudet ved de videregående skolene var tema på onsdagens møte i Regionrådet for Fjellregionen. Det ble ikke fattet noe vedtak i saken.

Fylkesrådmannen i Sør-Trøndelag har tidligere i høst foreslått å legge ned Vg1 Teknikk og industriell produksjon (TIP) ved Røros videregående skole.  Alternativene er å legge ned design og håndverk eller  service- og samferdsel.

Fylkeskommunen anbefaler å ta bort TIP fordi dette vil stryke byggfagene som er det store lærefaget i regionen. Det er få læreplasser innenfor TIP i Sør-Trøndelag.

Bakgrunnen er stort fall i elevtallet. Ved skolestart i år var meldt inn 110 elever fra grunnskolene i Røros og Holtålen som elevgrunnlag for skolen. I prognosen vil dette tallet nesten halveres til 57 neste år. Prognosen for 2025 er 85 elever fra grunnskolene i disse kommunene. Dette er en dramatisk situasjon.

Forslaget har vært ute på høring, og skoleutvalget ved Røros videregående skole mener at teknikk og industriell produksjon må videreføres ved Røros vgs.

- Industrien sysselsetter om lag 20 prosent av arbeidsstokken i Røros-regionen. Det er et studietilbud som er godt søkt. Bransjen er avhengig av kompetanse og fagarbeidere innen teknikk og industriell produksjon, mener skoleutvalget blant annet.

Røros videregående skole ønsker at det fattes en avgjørelse om hvilken tilbudsstruktur skolen skal ha framover i desember 2016.

- Det er ikke gunstig for skolen eller prosessene rundt skolen at denne beslutningen utsettes, mener skolen.

Fylkestingsrepresentant Liv Hanne Tønset fra Røros og representanter fra opplæringskomiteen i fylket deltok på møtet. De besøkte i går også Røros videregående skole og bedriftene Røros Metall og Galåen Transport.

Leder i opplæringskomiteen Hanne Moe Bjørnbet sier at de har fått tilbakemeldinger om at det er viktig å opprettholde dagens skoletilbud på Røros:

I innslaget hørte vi til slutt ordfører Hans Vintervold. Videre hørte vi Kristian Thorve fra opplæringskomitee i fylket, leder i opplæringskomiteen, Hanne Moe Bjørnbet og fylkestingsrepresentant Liv Hanne Tønset fra Røros.

Rektor ved Røros videregående skole, Hilde Knutsen, sier hun frykter at ett av tilbudene ved skolen blir lagt ned:

Vi hørte til slutt rektor ved Røros videregående skole, Hilde Knutsen.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Savnet Shetland Sheepdog

Savnet Shetland Sheepdog

Waldo, en 5 år gammel Shetland Sheepdog, er savnet fra Søosen i Holtålen.

Verdig markering av 22. juli

Verdig markering av 22. juli

Det ble en vakker markering av årsdagen for 22. juli-massakren i Hommelvik, en av fire kommuner i Trøndelag som hadde et slikt arrangement i år.

DAB og FM tilbake

DAB og FM tilbake

DAB og FM fra Henvola er på lufta igjen.

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...