Kaffekråa i Kongeboka

Kaffekråa i Kongeboka

STOLTE: Hege og Viviann med Kongeboka. Foto: Per Magne Moan

Kongeparet har gitt ut bok.

Se bildet større

Slik ser det ut på side 56 og 57 i boka. Foto: Per Magne Moan.

I forbindelse med Kongeparets 25-årsjubileum på tronen i år, så har regentene nylig gitt ut en bok som har fått tittelen Alt For Norge - Fortellinger fra landet vårt.

Den eneste representanten fra vår hjørne av Norge er Kaffekråa som holder til i Ålentorget.

I likhet med Kongeparet så feirer også "Kråa" 25-årsjubileum i år.

Det var i 1992 at Hege Moan og Viviann Sollie bestemte seg for å ta et friår fra skolen for å ta over kafeén i Ålen Senter, som sårt trengte drivere.  Friåret ble ble til mange og Kråa, som i fjor fikk kommunens kulturpris, har blitt en institusjon i bygda.

I likhet med alle andre virksomheter i Ålen Senter, ble også Kaffekråa rammet av flommen i 2011 og virksomheten opphørte i lang tid. Men da det rehabiliterte Ålentorget stod ferdig året etter, var også jenten på Kråa i gang igjen.

Det var nok flommen som var årsaken til at virksomheten havnet i Kongeboka. For våren etter storflommen, så besøkte H.M. Kongen Holtålen og fikk blant annet omvisning i det da, nesten ferdig oppussede Ålentorget.

Siste nytt i Nyheter

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

 
Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

Pilegrimsrittet 2018 blir høstritt
  • Nyheter

Styret i Pilegrimsrittet har vedtatt at neste års sykkelritt mellom Stugudal og Selbu skal arrangeres lørdag 8. september. Dette er fire uker seinere enn tidligere år. Bakgrunnen er at en etter årets avlysning ønsker å flytte rittet bort fra fellesferien.

Gir 50.000 til skolegang i Gambia
  • Nyheter

Snart reiser Knut Brandstorp fra Røros til Gambia med nærmere 50.000 kroner gitt av folk i Røros-distriktet som skal brukes i kampen mot analfabetisme. I tillegg har han med seg en sang - «The Alfabet Song».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse