Ja til teknisk senter i Gjøsvika

Ja til teknisk senter i Gjøsvika

Røros kommunestyret er positiv til teknisk senter i Gjøsvika. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Kommunestyret i Røros vedtok torsdag kveld at rådmannen setter i verk utvikling av et teknisk senter i Gjøsvika som skal være klart til bruk før 2020.

Røros kommune skal bort fra sektortenking og levere tjenester smartere og på en mer effektiv mate ved å samle en rekke tjenester i et teknisk senter i Gjøsvika.

Kommunestyret vedtok torsdag at rådmannen setter i verk utvikling av et teknisk senter som skal være klart til bruk før 2020. Prosjektering av nytt bygg og rehabilitering av eksisterende bygg for samlokalisering av flere enheter starter i 2017 slik at det er klart for byggestart i 2018.

I vedtaket heter det videre at radmann sørger for a utvikle en organisasjonsstruktur med en kompetanseplan hvor det avklares hvilken kjernekompetanse og teknologietablering som ma pa plass. Rolle og ansvarsfordeling for drift og vedlikehold av systemer, teknologi og hjelpemidler skal ogsa avklares. Radmannen får fullmakt til a invitere med nabokommuner til a utrede et utvidet interkommunalt samarbeid som inkluderer funksjoner i et teknisk senter og responsfunksjonen. Lokaliteter til ambulanse og sivilforsvaret skal innga som en del av helheten i prosjektet.

Videre skal radmannen legge fram en plan som viser gevinstrealiseringen med teknisk senter i et tiarsperspektiv frem til 2026. Det redegjøres for reduksjon av kostnader gjennom dette prosjektet.

- Politiet bør være med

- Det eneste minuset med et teknisk senter i Gjøsvika er beliggenheten. Det ligger på feil side av elva, sa Reidun Roland fra Røroslista, som mente at politiet også burde inngå i planene.

Roland foreslo at kommunen går aktivt ut og utreder om politiet kan inngå i planene og at kommunehuset kan inngå som en enhet i prosjektet.

Arne Drøyvollsmo fra Arbeiderpartiet var skeptisk til at ambulansetjenesten skal inngå i et teknisk senter.  Hilde Fjorden fra Arbeiderpartiet foreslo å utrede andre lokaliteter for ambulansetjenesten.

Ole Jørgen Kjellmark foreslo å ta ambulansetjenesten tast ut av utredningen. Forslaget falt og fikk 13 stemmer.

 

- Vi har vært i dialog med ambulansetjenesten. De ønsker primært å være lokalisert på sykehuset, sa rådmann Bernt Tennstrand.

 

Siste nytt i Nyheter

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat
  • Nyheter

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

 
Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse