Ja til teknisk senter i Gjøsvika

Ja til teknisk senter i Gjøsvika

Røros kommunestyret er positiv til teknisk senter i Gjøsvika. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Kommunestyret i Røros vedtok torsdag kveld at rådmannen setter i verk utvikling av et teknisk senter i Gjøsvika som skal være klart til bruk før 2020.

Røros kommune skal bort fra sektortenking og levere tjenester smartere og på en mer effektiv mate ved å samle en rekke tjenester i et teknisk senter i Gjøsvika.

Kommunestyret vedtok torsdag at rådmannen setter i verk utvikling av et teknisk senter som skal være klart til bruk før 2020. Prosjektering av nytt bygg og rehabilitering av eksisterende bygg for samlokalisering av flere enheter starter i 2017 slik at det er klart for byggestart i 2018.

I vedtaket heter det videre at radmann sørger for a utvikle en organisasjonsstruktur med en kompetanseplan hvor det avklares hvilken kjernekompetanse og teknologietablering som ma pa plass. Rolle og ansvarsfordeling for drift og vedlikehold av systemer, teknologi og hjelpemidler skal ogsa avklares. Radmannen får fullmakt til a invitere med nabokommuner til a utrede et utvidet interkommunalt samarbeid som inkluderer funksjoner i et teknisk senter og responsfunksjonen. Lokaliteter til ambulanse og sivilforsvaret skal innga som en del av helheten i prosjektet.

Videre skal radmannen legge fram en plan som viser gevinstrealiseringen med teknisk senter i et tiarsperspektiv frem til 2026. Det redegjøres for reduksjon av kostnader gjennom dette prosjektet.

- Politiet bør være med

- Det eneste minuset med et teknisk senter i Gjøsvika er beliggenheten. Det ligger på feil side av elva, sa Reidun Roland fra Røroslista, som mente at politiet også burde inngå i planene.

Roland foreslo at kommunen går aktivt ut og utreder om politiet kan inngå i planene og at kommunehuset kan inngå som en enhet i prosjektet.

Arne Drøyvollsmo fra Arbeiderpartiet var skeptisk til at ambulansetjenesten skal inngå i et teknisk senter.  Hilde Fjorden fra Arbeiderpartiet foreslo å utrede andre lokaliteter for ambulansetjenesten.

Ole Jørgen Kjellmark foreslo å ta ambulansetjenesten tast ut av utredningen. Forslaget falt og fikk 13 stemmer.

 

- Vi har vært i dialog med ambulansetjenesten. De ønsker primært å være lokalisert på sykehuset, sa rådmann Bernt Tennstrand.

 

Siste nytt i Nyheter

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

 
TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse