Ja til forprosjekt for bibliotek i Røros sentrum

Ja til forprosjekt for bibliotek i Røros sentrum

Formannskapet i Røros vil sette av penger til å lage et forprosjekt for bygging av et framtidig bibliotek. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Røros formannskap vedtok torsdag å sette i gang en prosess for utvikling og plassering av et framtidig bibliotek i kommunen.

Røros formannskap vedtok torsdag å sette i gang en prosess for utvikling og plassering av et framtidig bibliotek i kommunen.

Formannskapet vedtok å sette av 250 000 kroner i 2017 og 250 000 kroner i 2018 i kommunens investeringsbudsjett for å lage forprosjekt for bygging av et framtidig bibliotek. Dette vil ogsa være styrende for samlokalisering med et fremtidig Falkbergetsenter.

Et framtidig bibliotek skal styrke sentrumsutviklingen og samtidig ses i et byutviklingsperspektiv. Sentrum defineres som innenfor  bykjernen.

Representanter for prosjektgruppa Falkbergets Hus inviteres inn i styringsgruppa for samordning og samkjøring av prosjektene.

Bjørn Salvesen pekte på at det nå er viktig å dempe på farten på et Falkbergets Hus slik at prosjektene blir samkjørt.

Reidun Roland (Røroslista) sa at politikerne skal legge premissene og føre denne saken.

- Falkbergets Hus har søkt om støtte fra det interkommunale næringsfondet. Kanskje det ikke skal brukes mer offentlige penger før de har noe mer jordnært å komme med, sa hun blant annet.

Isak Veierud Busk (Ap) mente at Røroslistas forslag vil spenne bein under hele Falkbergets Hus.

- Bibliotek er det overordna målet, og så er det hyggelig at Falkbergets Hus er en del av det, sa han.

Guri Heggem (SP) ønsket ikke at prosjektgruppa for Falkbergets Hus inviteres inn i  kommunens styringsgruppe for dette arbeidet.

- Det virker som vi er mer opptatt av et Falkbergets Hus enn et bibliotek. Vi må ha fokus på biblioteket, sa Anne Grete Beck Andersen (Ap).

Mona Slettum (H) la fram følgende forslag: For ikke å stoppe arbeidet med Falkbergets senter, foreslås det å skille Falkbergets senter og bibliotek fra hverandre. Saken om bibliotek tas opp igjen ved budsjettbehandlingen 2018 .

Forslaget fikk kun Slettums ene stemme.

Flertallet gikk for et omforent nytt forslag fra Arbeiderpartiet, SV og Røroslista:

1. Et framtidig bibliotek skal styrke sentrumsutviklingen og samtidig ses i et byutviklingsperspektiv. Sentrum defineres som innenfor  bykjernen.

2. Røros kommune setter i gang en prosess for utvikling av biblioteket pa Røros, og for plassering av et framtidig bibliotek. Dette vil ogsa være styrende for samlokalisering med et fremtidig Falkbergetsenter.

3. Det settes av kr 250 000,- i 2017 og 250 000,- i 2018 i kommunens investeringsbudsjett. Disse midlene knyttes om mot et forprosjekt for gjennomføring av arbeidet.

4. Det fastsettes et mandat og en organisering av dette arbeidet. Dette legges fram for formannskapet før oppstart av arbeidet.

5. Representanter for prosjektgruppa Falkbergets Hus inviteres inn i styringsgruppa for samordning og samkjøring av prosjektene.

Siste nytt i Nyheter

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

 
Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

Pilegrimsrittet 2018 blir høstritt
  • Nyheter

Styret i Pilegrimsrittet har vedtatt at neste års sykkelritt mellom Stugudal og Selbu skal arrangeres lørdag 8. september. Dette er fire uker seinere enn tidligere år. Bakgrunnen er at en etter årets avlysning ønsker å flytte rittet bort fra fellesferien.

Gir 50.000 til skolegang i Gambia
  • Nyheter

Snart reiser Knut Brandstorp fra Røros til Gambia med nærmere 50.000 kroner gitt av folk i Røros-distriktet som skal brukes i kampen mot analfabetisme. I tillegg har han med seg en sang - «The Alfabet Song».

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse