Ja til forprosjekt for bibliotek i Røros sentrum

Formannskapet i Røros vil sette av penger til å lage et forprosjekt for bygging av et framtidig bibliotek. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Røros formannskap vedtok torsdag å sette i gang en prosess for utvikling og plassering av et framtidig bibliotek i kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros formannskap vedtok torsdag å sette i gang en prosess for utvikling og plassering av et framtidig bibliotek i kommunen.

Formannskapet vedtok å sette av 250 000 kroner i 2017 og 250 000 kroner i 2018 i kommunens investeringsbudsjett for å lage forprosjekt for bygging av et framtidig bibliotek. Dette vil ogsa være styrende for samlokalisering med et fremtidig Falkbergetsenter.

Et framtidig bibliotek skal styrke sentrumsutviklingen og samtidig ses i et byutviklingsperspektiv. Sentrum defineres som innenfor  bykjernen.

Representanter for prosjektgruppa Falkbergets Hus inviteres inn i styringsgruppa for samordning og samkjøring av prosjektene.

Bjørn Salvesen pekte på at det nå er viktig å dempe på farten på et Falkbergets Hus slik at prosjektene blir samkjørt.

Reidun Roland (Røroslista) sa at politikerne skal legge premissene og føre denne saken.

- Falkbergets Hus har søkt om støtte fra det interkommunale næringsfondet. Kanskje det ikke skal brukes mer offentlige penger før de har noe mer jordnært å komme med, sa hun blant annet.

Isak Veierud Busk (Ap) mente at Røroslistas forslag vil spenne bein under hele Falkbergets Hus.

- Bibliotek er det overordna målet, og så er det hyggelig at Falkbergets Hus er en del av det, sa han.

Guri Heggem (SP) ønsket ikke at prosjektgruppa for Falkbergets Hus inviteres inn i  kommunens styringsgruppe for dette arbeidet.

- Det virker som vi er mer opptatt av et Falkbergets Hus enn et bibliotek. Vi må ha fokus på biblioteket, sa Anne Grete Beck Andersen (Ap).

Mona Slettum (H) la fram følgende forslag: For ikke å stoppe arbeidet med Falkbergets senter, foreslås det å skille Falkbergets senter og bibliotek fra hverandre. Saken om bibliotek tas opp igjen ved budsjettbehandlingen 2018 .

Forslaget fikk kun Slettums ene stemme.

Flertallet gikk for et omforent nytt forslag fra Arbeiderpartiet, SV og Røroslista:

1. Et framtidig bibliotek skal styrke sentrumsutviklingen og samtidig ses i et byutviklingsperspektiv. Sentrum defineres som innenfor  bykjernen.

2. Røros kommune setter i gang en prosess for utvikling av biblioteket pa Røros, og for plassering av et framtidig bibliotek. Dette vil ogsa være styrende for samlokalisering med et fremtidig Falkbergetsenter.

3. Det settes av kr 250 000,- i 2017 og 250 000,- i 2018 i kommunens investeringsbudsjett. Disse midlene knyttes om mot et forprosjekt for gjennomføring av arbeidet.

4. Det fastsettes et mandat og en organisering av dette arbeidet. Dette legges fram for formannskapet før oppstart av arbeidet.

5. Representanter for prosjektgruppa Falkbergets Hus inviteres inn i styringsgruppa for samordning og samkjøring av prosjektene.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Savnet Shetland Sheepdog

Savnet Shetland Sheepdog

Waldo, en 5 år gammel Shetland Sheepdog, er savnet fra Søosen i Holtålen.

Verdig markering av 22. juli

Verdig markering av 22. juli

Det ble en vakker markering av årsdagen for 22. juli-massakren i Hommelvik, en av fire kommuner i Trøndelag som hadde et slikt arrangement i år.

DAB og FM tilbake

DAB og FM tilbake

DAB og FM fra Henvola er på lufta igjen.

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...