Ikke så dystert som først antatt

Ikke så dystert som først antatt

FORMANNSKAPET: Små justeringer frigjør store beløp. Foto:Per Magne Moan.

Noe tastetrykk og endring av rentesatsen og vips - så ser alt så mye bedre ut for Holtålenbudsjettet.

Noe tastetrykk og endring av rentesatsen og vips - så ser alt så mye bedre ut for Holtålenbudsjettet.

Formannskapet i Holtålen hadde budsjett og økonomiplan på dagsorden da de møttes tirsdag.  Det var et heller dystert utgangspunkt til møtet, med tøffe innsparingsforslag.

Det kom raskt fram at ingen av politikerne ville verken legge ned frivilligsentralen, flytte legekontoret til Røros eller flytte mellomtrinnet i Haltdalen til Ålen. I stedet ble rådmannen bedt om å justere rentesatsen på lånerenta fra 2,9 prosent til 2,3 prosent, noe som frigjorde 1,5 millioner kroner.  Dette gjør at utgangspunktet for det videre arbeidet blir atskillig bedre.

Flere av punktene på den opprinnelige kuttlista kunne dermed fjernes eller endres, deriblant legekontoret som fikk status omorganiseres, i stedet for flytting til Røros. Også mellomtrinnet i Haltdalen, øking av eiendomsskatten og frivilligsentralen ble fjernet fra lista.

Punktet om å avslutte samarbeidsavtalen med Nea Radio om blant annet overføring av kommunestyremøter på radio og TV, ble også tatt vekk fra den opprinnelige kuttlista.

Det ble ikke fattet noe vedtak på møtet.  I stedet skal formannskapsmedlemmene ta med resultatet til sine respektive grupper. Vedtak fattes først på neste møte, til uka. Etter det skal budsjettet legges ut på høring.

Ordfører Jan Håvard Refsethås og Arbeiderpartiets Tore Børresen tok begge til orde for å gjenoppta debatten rundt kommunesammenslåing av Os, Røros og Holtålen.

Refsethås og Børresen sier møtet ble akkurat like utfordrende som forventet:

Siste nytt i Nyheter

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat
  • Nyheter

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

 
Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse