Ikke så dystert som først antatt

FORMANNSKAPET: Små justeringer frigjør store beløp. Foto:Per Magne Moan.

Noe tastetrykk og endring av rentesatsen og vips - så ser alt så mye bedre ut for Holtålenbudsjettet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Noe tastetrykk og endring av rentesatsen og vips - så ser alt så mye bedre ut for Holtålenbudsjettet.

Formannskapet i Holtålen hadde budsjett og økonomiplan på dagsorden da de møttes tirsdag.  Det var et heller dystert utgangspunkt til møtet, med tøffe innsparingsforslag.

Det kom raskt fram at ingen av politikerne ville verken legge ned frivilligsentralen, flytte legekontoret til Røros eller flytte mellomtrinnet i Haltdalen til Ålen. I stedet ble rådmannen bedt om å justere rentesatsen på lånerenta fra 2,9 prosent til 2,3 prosent, noe som frigjorde 1,5 millioner kroner.  Dette gjør at utgangspunktet for det videre arbeidet blir atskillig bedre.

Flere av punktene på den opprinnelige kuttlista kunne dermed fjernes eller endres, deriblant legekontoret som fikk status omorganiseres, i stedet for flytting til Røros. Også mellomtrinnet i Haltdalen, øking av eiendomsskatten og frivilligsentralen ble fjernet fra lista.

Punktet om å avslutte samarbeidsavtalen med Nea Radio om blant annet overføring av kommunestyremøter på radio og TV, ble også tatt vekk fra den opprinnelige kuttlista.

Det ble ikke fattet noe vedtak på møtet.  I stedet skal formannskapsmedlemmene ta med resultatet til sine respektive grupper. Vedtak fattes først på neste møte, til uka. Etter det skal budsjettet legges ut på høring.

Ordfører Jan Håvard Refsethås og Arbeiderpartiets Tore Børresen tok begge til orde for å gjenoppta debatten rundt kommunesammenslåing av Os, Røros og Holtålen.

Refsethås og Børresen sier møtet ble akkurat like utfordrende som forventet:

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Nettet er tilbake i Stuggudal

Nettet er tilbake i Stuggudal

Like før klokka 22.30 lørdag kveld, fikk Telia på plass nettet i Stugudal. Internett hadde da vært nede i store deler av Selbu og Tydal det meste av dagen.

Røykutvikling i Brekken

Røykutvikling i Brekken

Brenning av gress var årsak til røykutviklingen i Brekken.

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Internett fra Telia og Telenor er nede i deler av Tydal og Selbu

Feil på senderen på Riasten

Tordenværet påvirker sendingene

Tordenværet påvirker sendingene

Senderen på Henvola er fremdeles nede.

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

16 frivillige brannmannskaper på plass i Sverige

Hele 16 mannskaper fra Stjørdal er i Sverige for å sloss mot brannen. - Det er viktig at vi skaffer oss denne erfaringen, sier varabrannsjef Ole Johan Kiplesund.

Så mye sparer du på å kjøre elbil

Så mye sparer du på å kjøre elbil

En husholdning med to fossilbiler kan spare minst 20.000 kroner i året på drivstoff ved å bytte til elbiler. De som kjører langt, sparer enda mer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon