Guri Jortveit: - Vi skal utvikle papiravisa og være viktig for folk

Guri Jortveit skal lede lokalavisa for Fjellregionen framover. Tirsdag fikk hun blomster av alle ansatte. Foto: Nils Kåre Nesvold.

- Utfordringen framover er å finansiere journalistikken, sier nyansatt redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Bildeserie

Guri Jortveit: - Vi skal utvikle papiravisa og være viktig for folk

Guri Jortveit (med blomster) er ny daglig leder og redaktør i Arbeidets Rett. Her sammen med hele staben av selgere og journalister fra både røroskontoret og tynsetkontoret. F.v. Christian Søberg, Inge Morten Smedås, Hilde Lund-Vang, Guril Bergersen, Elisabeth Hovdahl, Beate Schjølberg, Tonje H. Løkken, Guri Jortveit, Tor Enget, Arne Ingar Bækken, Eirik Røe, Trond Findahl. Foto: Jonas Ramsfjell

- Utfordringen framover er å finansiere journalistikken, sier nyansatt redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit.

Hun starter i den nye jobben allerede neste uke.

- Jeg gleder meg til å ta fatt, og vi skal lage relevant avis for folk der folk bor, og vi skal være relevant i livet til folk, sier Jortveit.

Ansettelsen ble positivt tatt imot på huset, sier hun:

Jortveit kommer fra stillingen som journalist i Arbeidets Rett og har hatt ulike roller i avisen i Fjellregionen i flere ar.

- Vi er glade for at Guri har takket ja til stillingen. Arbeidets Rett far en dyktig og engasjert leder som er brennende opptatt av lokaljournalistikk og Arbeidets Retts rolle i lokalsamfunnet, sier styreleder Ole-Jacob Mosvold.

Arbeidets Rett eies av Amedia, og i likhet med flertallet av Amedias aviser, har Arbeidets Rett positiv utvikling i abonnementsmarkedet.

- Avisa star midt i en omstillingsprosess, og da er det gledelig a se at Arbeidets Rett lykkes med a møte omstillingen pa en positiv mate og skape et grunnlag for videre vekst. Vi har stor tro pa at Retten vil fortsette a være en viktig leverandør av lokal kvalitetsjournalistikk til befolkningen i hele Fjellregionen, forteller Mosvold.

- Jeg kjenner regionen og avisa var, og gleder meg like mye til a møte folk, lesere og kunder som før, na i en ny rolle. Var nyeste leserundersøkelse viser at nær 20.000 leser og bruker Arbeidets Rett daglig. Tallene forteller ogsa at Retten har en sterk posisjon som kilde til lokale nyheter. Det gir solid motivasjon til a lage god og relevant avis pa nett og papir i Røros, Holtalen og Nord-Østerdalen framover, sammen med de dyktige jeg har med meg pa Retten-laget. Folk i Fjellregionen har alltid holdt seg med mange aviser, og dagens lokale mediemangfold viser at slik er det fortsatt. Jeg utfordrer leserne vare til a formidle hvilke forventninger de har, bade til oss og de andre, sier Jortveit.

Det var seks søkere til stillingen.

Siste nytt i Nyheter

Omsetningsrekord gir rekordstort kjøpeutbytte
  • Nyheter

Medeierne i Coop Midt-Norge får i disse dager utbetalt 168 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2017. Det er en økning på 43 millioner kroner sammenlignet med 2016.

Røros kommune er fornøyd med innbyggerundersøkelsen
  • Nyheter

Men ser også forbedringpotensiale på flere områder.

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

 
Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE