Guri Jortveit: - Vi skal utvikle papiravisa og være viktig for folk

Guri Jortveit skal lede lokalavisa for Fjellregionen framover. Tirsdag fikk hun blomster av alle ansatte. Foto: Nils Kåre Nesvold.

- Utfordringen framover er å finansiere journalistikken, sier nyansatt redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Bildeserie

Guri Jortveit: - Vi skal utvikle papiravisa og være viktig for folk

Guri Jortveit (med blomster) er ny daglig leder og redaktør i Arbeidets Rett. Her sammen med hele staben av selgere og journalister fra både røroskontoret og tynsetkontoret. F.v. Christian Søberg, Inge Morten Smedås, Hilde Lund-Vang, Guril Bergersen, Elisabeth Hovdahl, Beate Schjølberg, Tonje H. Løkken, Guri Jortveit, Tor Enget, Arne Ingar Bækken, Eirik Røe, Trond Findahl. Foto: Jonas Ramsfjell

- Utfordringen framover er å finansiere journalistikken, sier nyansatt redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit.

Hun starter i den nye jobben allerede neste uke.

- Jeg gleder meg til å ta fatt, og vi skal lage relevant avis for folk der folk bor, og vi skal være relevant i livet til folk, sier Jortveit.

Ansettelsen ble positivt tatt imot på huset, sier hun:

Jortveit kommer fra stillingen som journalist i Arbeidets Rett og har hatt ulike roller i avisen i Fjellregionen i flere ar.

- Vi er glade for at Guri har takket ja til stillingen. Arbeidets Rett far en dyktig og engasjert leder som er brennende opptatt av lokaljournalistikk og Arbeidets Retts rolle i lokalsamfunnet, sier styreleder Ole-Jacob Mosvold.

Arbeidets Rett eies av Amedia, og i likhet med flertallet av Amedias aviser, har Arbeidets Rett positiv utvikling i abonnementsmarkedet.

- Avisa star midt i en omstillingsprosess, og da er det gledelig a se at Arbeidets Rett lykkes med a møte omstillingen pa en positiv mate og skape et grunnlag for videre vekst. Vi har stor tro pa at Retten vil fortsette a være en viktig leverandør av lokal kvalitetsjournalistikk til befolkningen i hele Fjellregionen, forteller Mosvold.

- Jeg kjenner regionen og avisa var, og gleder meg like mye til a møte folk, lesere og kunder som før, na i en ny rolle. Var nyeste leserundersøkelse viser at nær 20.000 leser og bruker Arbeidets Rett daglig. Tallene forteller ogsa at Retten har en sterk posisjon som kilde til lokale nyheter. Det gir solid motivasjon til a lage god og relevant avis pa nett og papir i Røros, Holtalen og Nord-Østerdalen framover, sammen med de dyktige jeg har med meg pa Retten-laget. Folk i Fjellregionen har alltid holdt seg med mange aviser, og dagens lokale mediemangfold viser at slik er det fortsatt. Jeg utfordrer leserne vare til a formidle hvilke forventninger de har, bade til oss og de andre, sier Jortveit.

Det var seks søkere til stillingen.

Siste nytt i Nyheter

Brannen enda ikke under kontroll
  • Nyheter

Et 300 meter bredt skogsområde står i brann i Åsenfjord.

Skogbrann på Frosta
  • Nyheter

Brannvesenet rykker ut til skogbrann i området Åsenfjord. Helikopter er satt inn for å bistå med slukningen.

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

 
Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE