Elever vil ha Skam i undervisning

Elever vil ha Skam i undervisning

FØGER MED: Ida Kristine Stuenes, Marit Kåsen Bekkos, Vilde Nygaard-Kristiansen, Anna Håkonsund og Julie Saur Auran ser på tv-programmet Skam. 

Dramaserien Skam på NRK er en serie som er ekstremt populær blant unge. Flere skoler i landet bruker serien i undervisningen. På Røros skole vet lærene knappt hva serien går ut på.

Tekst og foto: Nor Brean Almås og Åsta Selboe Lein

Dramaserien Skam på NRK er en serie som er ekstremt populær blant unge. Flere skoler i landet bruker serien i undervisningen. På Røros skole vet lærene knapt hva serien går ut på.

Skam setter fokus på mange viktige temaer som ikke blir tatt opp så ofte, men som ungdom ofte lurer på. Dette kan være temaer som angst, homofili eller depresjon. Dette er ofte ting som nesten aldri blir tatt opp på skolen, og kan også være ganske sårbare temaer for mange.

Vi tok turen til Røros skole for å snakke med elever og lærere om hva de synes om serien, og om det kunne vært aktuelt å se serien i forbindelse med undervisning.

- Mange av de temaene som programmet tar opp er ting som elevene kommer til meg og vil snakke om, sier helsesøster Anette Slettevold.

Nea Radio stilte spørsmål til flere av lærerne på skola om de vet hva serien handler om. Ingen av de spurte lærene hadde sett serien og ville derfor ikke kommentere saken:

I innslaget hørte du Tina Eggen, Anette Slettevold, Kristine Nilsgård, Maren Selboe Lein og Lusie Nilsgård.

 

Siste nytt i Nyheter

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

 
Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

Nea Radio setter norgesrekord
  • Nyheter

Aldri har en lokalradio hatt større lytteroppslutning.

Blir ny daglig leder i Røros idrettslag
  • Nyheter

Anne Luksengård Mjelva er ansatt som daglig leder i Røros Idrettslag. Hun starter i jobben 1. november.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse