Elever vil ha Skam i undervisning

FØGER MED: Ida Kristine Stuenes, Marit Kåsen Bekkos, Vilde Nygaard-Kristiansen, Anna Håkonsund og Julie Saur Auran ser på tv-programmet Skam. 

Dramaserien Skam på NRK er en serie som er ekstremt populær blant unge. Flere skoler i landet bruker serien i undervisningen. På Røros skole vet lærene knappt hva serien går ut på.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Tekst og foto: Nor Brean Almås og Åsta Selboe Lein

Dramaserien Skam på NRK er en serie som er ekstremt populær blant unge. Flere skoler i landet bruker serien i undervisningen. På Røros skole vet lærene knapt hva serien går ut på.

Skam setter fokus på mange viktige temaer som ikke blir tatt opp så ofte, men som ungdom ofte lurer på. Dette kan være temaer som angst, homofili eller depresjon. Dette er ofte ting som nesten aldri blir tatt opp på skolen, og kan også være ganske sårbare temaer for mange.

Vi tok turen til Røros skole for å snakke med elever og lærere om hva de synes om serien, og om det kunne vært aktuelt å se serien i forbindelse med undervisning.

- Mange av de temaene som programmet tar opp er ting som elevene kommer til meg og vil snakke om, sier helsesøster Anette Slettevold.

Nea Radio stilte spørsmål til flere av lærerne på skola om de vet hva serien handler om. Ingen av de spurte lærene hadde sett serien og ville derfor ikke kommentere saken:

I innslaget hørte du Tina Eggen, Anette Slettevold, Kristine Nilsgård, Maren Selboe Lein og Lusie Nilsgård.

 

Siste nytt i Nyheter

Brannen enda ikke under kontroll
  • Nyheter

Et 300 meter bredt skogsområde står i brann i Åsenfjord.

Skogbrann på Frosta
  • Nyheter

Brannvesenet rykker ut til skogbrann i området Åsenfjord. Helikopter er satt inn for å bistå med slukningen.

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

 
Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE