Elever vil ha Skam i undervisning

FØGER MED: Ida Kristine Stuenes, Marit Kåsen Bekkos, Vilde Nygaard-Kristiansen, Anna Håkonsund og Julie Saur Auran ser på tv-programmet Skam. 

Dramaserien Skam på NRK er en serie som er ekstremt populær blant unge. Flere skoler i landet bruker serien i undervisningen. På Røros skole vet lærene knappt hva serien går ut på.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Tekst og foto: Nor Brean Almås og Åsta Selboe Lein

Dramaserien Skam på NRK er en serie som er ekstremt populær blant unge. Flere skoler i landet bruker serien i undervisningen. På Røros skole vet lærene knapt hva serien går ut på.

Skam setter fokus på mange viktige temaer som ikke blir tatt opp så ofte, men som ungdom ofte lurer på. Dette kan være temaer som angst, homofili eller depresjon. Dette er ofte ting som nesten aldri blir tatt opp på skolen, og kan også være ganske sårbare temaer for mange.

Vi tok turen til Røros skole for å snakke med elever og lærere om hva de synes om serien, og om det kunne vært aktuelt å se serien i forbindelse med undervisning.

- Mange av de temaene som programmet tar opp er ting som elevene kommer til meg og vil snakke om, sier helsesøster Anette Slettevold.

Nea Radio stilte spørsmål til flere av lærerne på skola om de vet hva serien handler om. Ingen av de spurte lærene hadde sett serien og ville derfor ikke kommentere saken:

I innslaget hørte du Tina Eggen, Anette Slettevold, Kristine Nilsgård, Maren Selboe Lein og Lusie Nilsgård.

 

Siste nytt i Nyheter

Omsetningsrekord gir rekordstort kjøpeutbytte
  • Nyheter

Medeierne i Coop Midt-Norge får i disse dager utbetalt 168 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2017. Det er en økning på 43 millioner kroner sammenlignet med 2016.

Røros kommune er fornøyd med innbyggerundersøkelsen
  • Nyheter

Men ser også forbedringpotensiale på flere områder.

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

 
Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE