Digital framtidskonferanse på Røros

GURU PÅ NYTT RØROSBESØK: Joseph B Pine og konferansedeltager May Kristin Knudsen fra Røros Produkter. Fot

Over 100 deltagere på konferanse om næringslivets digitale framtid i Fjellregionen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

o Elin Viken.

Amerikanske Joseph B. Pine er en av verdens fremste strategiske tenkere og beskrives som en guru innenfor feltet opplevelsesøkonomi og markedsføring.  I disse dagene er han på Røros for å sjekke hvordan vår digitale framtid forløper.

Han har tidligere holdt forelesninger på Røros om både masseprodusert skreddersøm og kundeopplevelser. Nå gjester han Røros på nytt, og med seg i bagasjen har han med seg det siste innen digitalisering av vare- og tjenesteproduksjonen.

Under overskriften «DIGITAL FRAMTID - RØROSMØTET 2016» ser konferansen på digitalisering av produkter og tjenester gjennom teori og eksempler. Joseph Pine holder forelesninger og lokale bedrifter forteller hvordan de tar i bruk mulighetene gjennom økt digitalisering.

Konferansen muliggjøres gjennom et samarbeid mellom Forskningsrådet, Sintef Teknologi og samfunn og Rørosregionen Næringshage, med utgangspunkt i prosjektene Custom-R og Scandinavian Heartland.

- Jeg har stor respekt for hvordan bedriftsgruppen som har vært med i "Arena for masseprodusert skreddersøm" har fått til en stor kvalitets heving ved å samarbeide og benytte seg av hjelp fra Sintef. Denne gruppen bedrifter på Røros som er med, er nokså unike i nesten hele verden, sier Joseph B Pine.

- Som eksempel drar jeg stadig vekk fram da Berliner Filharmonikerne skulle ha konserten sin på Røros. Da manglet det 12 stoler og i stedenfor å låne noen, laget likesågodt SB Seating nye. Dette tok under en time og kan kun gjøres om man har gode rutiner for tilpasning av produksjonen sin, legger han til

Joseph B Pine er her for 4 gang og drar stadig innom de bedriftene som er med i prosjektet. May Kristin Knudsen, markedsjef på Røros Produkter er veldig godt fornøyd med deltagelsen. Røros Produkter er en av bedriftene som har endret perspektiv på sin produksjon etter å ha vært med i prosjektet:

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE