Digital framtidskonferanse på Røros

GURU PÅ NYTT RØROSBESØK: Joseph B Pine og konferansedeltager May Kristin Knudsen fra Røros Produkter. Fot

Over 100 deltagere på konferanse om næringslivets digitale framtid i Fjellregionen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

o Elin Viken.

Amerikanske Joseph B. Pine er en av verdens fremste strategiske tenkere og beskrives som en guru innenfor feltet opplevelsesøkonomi og markedsføring.  I disse dagene er han på Røros for å sjekke hvordan vår digitale framtid forløper.

Han har tidligere holdt forelesninger på Røros om både masseprodusert skreddersøm og kundeopplevelser. Nå gjester han Røros på nytt, og med seg i bagasjen har han med seg det siste innen digitalisering av vare- og tjenesteproduksjonen.

Under overskriften «DIGITAL FRAMTID - RØROSMØTET 2016» ser konferansen på digitalisering av produkter og tjenester gjennom teori og eksempler. Joseph Pine holder forelesninger og lokale bedrifter forteller hvordan de tar i bruk mulighetene gjennom økt digitalisering.

Konferansen muliggjøres gjennom et samarbeid mellom Forskningsrådet, Sintef Teknologi og samfunn og Rørosregionen Næringshage, med utgangspunkt i prosjektene Custom-R og Scandinavian Heartland.

- Jeg har stor respekt for hvordan bedriftsgruppen som har vært med i "Arena for masseprodusert skreddersøm" har fått til en stor kvalitets heving ved å samarbeide og benytte seg av hjelp fra Sintef. Denne gruppen bedrifter på Røros som er med, er nokså unike i nesten hele verden, sier Joseph B Pine.

- Som eksempel drar jeg stadig vekk fram da Berliner Filharmonikerne skulle ha konserten sin på Røros. Da manglet det 12 stoler og i stedenfor å låne noen, laget likesågodt SB Seating nye. Dette tok under en time og kan kun gjøres om man har gode rutiner for tilpasning av produksjonen sin, legger han til

Joseph B Pine er her for 4 gang og drar stadig innom de bedriftene som er med i prosjektet. May Kristin Knudsen, markedsjef på Røros Produkter er veldig godt fornøyd med deltagelsen. Røros Produkter er en av bedriftene som har endret perspektiv på sin produksjon etter å ha vært med i prosjektet:

Siste nytt i Nyheter

Feil i utbetaling av pensjon viser behov for
  • Nyheter

Før jul vedtok Stortinget at slippen skal tilbake innen 1. juli 2018. Skatteetaten har i dag sendt ut informasjon om at en del av de som mottar alderspensjon, AFP, uføretrygd, og overgangsstønad, har fått for høyt skattetrekk ved på utbetalingen som skal være på konto i dag.

Kvithamar skal bli grønn spydspiss
  • Nyheter

Kvithamar gård, som nå eies av Stjørdal kommune, skal bli et kraftsenter innenfor grønn innovasjon i Midt-Norge.

Løsning for Kvislabakken?
  • Nyheter

Brakker som blir stående tomme etter at Fagerhaug skole i Stjørdal, vurderes som løsning på den akutte plassmangelen ved Kvislabakken skole.

 
Selbu og Tydal åpner snøscooterløypene
  • Nyheter

Fra lørdag kan du kjøre snøscooter fra Selbu til Tydal - lovlig!

Fylkesting vedtok pressestøtte til lokalradio
  • Nyheter

Fylkestinget i Finnmark har vedtatt at lokalradio bør få pressestøtte på lik linje med aviser. De omtaler dagens ordning som konkurransevridende.

Røros har gjennomført sin første innbyggerundersøkelse
  • Nyheter

Undersøkelsen er et av flere forbedringstiltak i det omfattende omstillingsarbeidet som har pågått de siste årene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE