Digital framtidskonferanse på Røros

Digital framtidskonferanse på Røros

GURU PÅ NYTT RØROSBESØK: Joseph B Pine og konferansedeltager May Kristin Knudsen fra Røros Produkter. Fot

Over 100 deltagere på konferanse om næringslivets digitale framtid i Fjellregionen.

o Elin Viken.

Amerikanske Joseph B. Pine er en av verdens fremste strategiske tenkere og beskrives som en guru innenfor feltet opplevelsesøkonomi og markedsføring.  I disse dagene er han på Røros for å sjekke hvordan vår digitale framtid forløper.

Han har tidligere holdt forelesninger på Røros om både masseprodusert skreddersøm og kundeopplevelser. Nå gjester han Røros på nytt, og med seg i bagasjen har han med seg det siste innen digitalisering av vare- og tjenesteproduksjonen.

Under overskriften «DIGITAL FRAMTID - RØROSMØTET 2016» ser konferansen på digitalisering av produkter og tjenester gjennom teori og eksempler. Joseph Pine holder forelesninger og lokale bedrifter forteller hvordan de tar i bruk mulighetene gjennom økt digitalisering.

Konferansen muliggjøres gjennom et samarbeid mellom Forskningsrådet, Sintef Teknologi og samfunn og Rørosregionen Næringshage, med utgangspunkt i prosjektene Custom-R og Scandinavian Heartland.

- Jeg har stor respekt for hvordan bedriftsgruppen som har vært med i "Arena for masseprodusert skreddersøm" har fått til en stor kvalitets heving ved å samarbeide og benytte seg av hjelp fra Sintef. Denne gruppen bedrifter på Røros som er med, er nokså unike i nesten hele verden, sier Joseph B Pine.

- Som eksempel drar jeg stadig vekk fram da Berliner Filharmonikerne skulle ha konserten sin på Røros. Da manglet det 12 stoler og i stedenfor å låne noen, laget likesågodt SB Seating nye. Dette tok under en time og kan kun gjøres om man har gode rutiner for tilpasning av produksjonen sin, legger han til

Joseph B Pine er her for 4 gang og drar stadig innom de bedriftene som er med i prosjektet. May Kristin Knudsen, markedsjef på Røros Produkter er veldig godt fornøyd med deltagelsen. Røros Produkter er en av bedriftene som har endret perspektiv på sin produksjon etter å ha vært med i prosjektet:

Siste nytt i Nyheter

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

 
Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse