Digital framtidskonferanse på Røros

Digital framtidskonferanse på Røros

GURU PÅ NYTT RØROSBESØK: Joseph B Pine og konferansedeltager May Kristin Knudsen fra Røros Produkter. Fot

Over 100 deltagere på konferanse om næringslivets digitale framtid i Fjellregionen.

o Elin Viken.

Amerikanske Joseph B. Pine er en av verdens fremste strategiske tenkere og beskrives som en guru innenfor feltet opplevelsesøkonomi og markedsføring.  I disse dagene er han på Røros for å sjekke hvordan vår digitale framtid forløper.

Han har tidligere holdt forelesninger på Røros om både masseprodusert skreddersøm og kundeopplevelser. Nå gjester han Røros på nytt, og med seg i bagasjen har han med seg det siste innen digitalisering av vare- og tjenesteproduksjonen.

Under overskriften «DIGITAL FRAMTID - RØROSMØTET 2016» ser konferansen på digitalisering av produkter og tjenester gjennom teori og eksempler. Joseph Pine holder forelesninger og lokale bedrifter forteller hvordan de tar i bruk mulighetene gjennom økt digitalisering.

Konferansen muliggjøres gjennom et samarbeid mellom Forskningsrådet, Sintef Teknologi og samfunn og Rørosregionen Næringshage, med utgangspunkt i prosjektene Custom-R og Scandinavian Heartland.

- Jeg har stor respekt for hvordan bedriftsgruppen som har vært med i "Arena for masseprodusert skreddersøm" har fått til en stor kvalitets heving ved å samarbeide og benytte seg av hjelp fra Sintef. Denne gruppen bedrifter på Røros som er med, er nokså unike i nesten hele verden, sier Joseph B Pine.

- Som eksempel drar jeg stadig vekk fram da Berliner Filharmonikerne skulle ha konserten sin på Røros. Da manglet det 12 stoler og i stedenfor å låne noen, laget likesågodt SB Seating nye. Dette tok under en time og kan kun gjøres om man har gode rutiner for tilpasning av produksjonen sin, legger han til

Joseph B Pine er her for 4 gang og drar stadig innom de bedriftene som er med i prosjektet. May Kristin Knudsen, markedsjef på Røros Produkter er veldig godt fornøyd med deltagelsen. Røros Produkter er en av bedriftene som har endret perspektiv på sin produksjon etter å ha vært med i prosjektet:

Siste nytt i Nyheter

Vil utsette saken om terapibasseng
  • Nyheter

Stort engasjement gjør at politikere vi se på saken en gang til.

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat
  • Nyheter

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

 
60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse