- Denne boksen har fulgt meg i 43 år

- Denne boksen har fulgt meg i 43 år

LANG OG TRO TJENESTE: Guri Heggem i Rørosregionen Næringshage har hatt samme matboks i 43 år. Hun fikk den til sin første skoledag i 1973. Foto: Marit Manfredsdotter.

Den norske matpakken er en institusjon. Matboksen til Guri Heggem, som hun har brukt hver dag i 43 år, er et godt bevis på det.

Den norske matpakken er en institusjon. Matboksen til Guri Heggem, som hun har brukt hver dag i 43 år, er et godt bevis på det.

- Jeg fikk matboksen i blekk med en kattepus på lokket til min første skoledag og jeg bruker den fortsatt hver dag, sier Guri Heggem, som til daglig arbeider i Rørosregionen Næringshage.

Etter daglig bruk i rundt 15.000 dager er den lille røde boksen godt innsmurt, til tross for at den aldri har fått noe vedlikehold.

Etter 43 år med samme meny til lunsj har Heggem heller aldri gått lei av innholdet i boksen. For henne har det aldri vært snakk om noe annet til lunsj enn to brødskiver, en med salami og en med brunost.

Matvaner endrer seg langsomt, og det må være noe spesielt med den norske matboksen:

Siste nytt i Nyheter

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

 
TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse