- Denne boksen har fulgt meg i 43 år

- Denne boksen har fulgt meg i 43 år

LANG OG TRO TJENESTE: Guri Heggem i Rørosregionen Næringshage har hatt samme matboks i 43 år. Hun fikk den til sin første skoledag i 1973. Foto: Marit Manfredsdotter.

Den norske matpakken er en institusjon. Matboksen til Guri Heggem, som hun har brukt hver dag i 43 år, er et godt bevis på det.

Den norske matpakken er en institusjon. Matboksen til Guri Heggem, som hun har brukt hver dag i 43 år, er et godt bevis på det.

- Jeg fikk matboksen i blekk med en kattepus på lokket til min første skoledag og jeg bruker den fortsatt hver dag, sier Guri Heggem, som til daglig arbeider i Rørosregionen Næringshage.

Etter daglig bruk i rundt 15.000 dager er den lille røde boksen godt innsmurt, til tross for at den aldri har fått noe vedlikehold.

Etter 43 år med samme meny til lunsj har Heggem heller aldri gått lei av innholdet i boksen. For henne har det aldri vært snakk om noe annet til lunsj enn to brødskiver, en med salami og en med brunost.

Matvaner endrer seg langsomt, og det må være noe spesielt med den norske matboksen:

Siste nytt i Nyheter

Vil utsette saken om terapibasseng
  • Nyheter

Stort engasjement gjør at politikere vi se på saken en gang til.

– Vi må bli enda mer profesjonelle på lokalmat
  • Nyheter

– Vi får tilbakemeldinger av folk som er skuffet etter å ha besøkt Røros. Vi kan bli enda bedre på lokalmat, sier gründer og styreleder i Rørosmat, Ingulf Galåen. Lørdag fikk han Kongens fortjensmedalje.

Rørosing vant nesten 15 millioner på Lotto
  • Nyheter

- Det er jo for godt til å være sant, utbrøt vinneren som stakk av med hele Lotto-potten.

 
60.000 kroner fra lokalt næringsliv i Malvik

60.000 kroner ble resultatet etter at Malvik kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Malvik gjennomførte ringedugnad i forbindelse med søndagens TV-aksjon.

Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Promille
  • Nyheter

Mann i 40-årene mistenkt for ruskjøring på Røros

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse