Delte ut prikker til to skjenkesteder for brudd på alkoholloven

Delte ut prikker til to skjenkesteder for brudd på alkoholloven

 

Formannskapet i Røros vedtok torsdag å dele ut fire prikker hver til to serveringssteder på Røros for brudd på alkoholloven.

Formannskapet i Røros vedtok torsdag å dele ut fire prikker hver til to serveringssteder på Røros for brudd på alkoholloven.

På begge skjenkestedene ble det observert en person som åpenbart var beruset og vedkommende fikk servert alkohol.  Ifølge rapporten var det samme person som fikk kjøpe alkohol ved begge serveringsstedene. Ingen av de to serveringsstedene er prikkbelastet tidligere.

2016 var første år med prikkbelastning til skjenkesteder i Røros. Reglene innebærer at ulike typer brudd blir tildelt et visst antall prikker, og 12 tildelte prikker i løpet av to år vil føre til en standardreaksjon på inndragning av skjenkebevilling i én uke. Toårsperioden gjelder uavhengig av om bevillingen er fornyet i løpet av perioden.

- Det begynner å fylles opp med prikker. Hvis det fortsetter i samme trenden, er det fare for at noen mister skjenkebevillingen, sa rådmann Bernt Tennstrand på møtet.

- De som driver med skjenking, må ta dette på alvor, var budskapet fra politikerne.

- Systemet er ment å føre til en forenkling av saksbehandlingen av inndragingssaker i kommunen, sier rådmann Bernt Tennstrand:

Siste nytt i Nyheter

Stor oppslutning om folkehøgskoleprotest
  • Nyheter

Folkehøgskoler fra hele landet protesterte tirsdag utenfor Stortinget. - "Nei til kutt" var det klare budskapet til stortingsrepresentantene.

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?
  • Nyheter

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

Holtålen legekontor best i Sør-Trøndelag
  • Nyheter

Forbrukerrådet har kåret Holtålen legekontor til beste legekontor i Sør-Trøndelag. – Det betyr ikke at Holtålen legekontor er bedre enn andre, sier kommuneoverlegen. Se fullstendig oversikt her.

 
Ønsker NATO velkommen til Røros
  • Nyheter

Rådmann Bernt Tennstrand og hotelldirektør Terje Lysholm mener militærøvelsen neste høst vil gi næringslivet store muligheter. 35.000 NATO-soldater deltar i øvelsen.

90 bøssebærere klar i Røros
  • Nyheter

– Ta ut kontanter før søndagens TV-aksjon, oppfordrer leder for TV-aksjonen i Røros, Bjørn Salvesen.

Statnett ansetter geiter
  • Nyheter

Statnett skal finne ut om geiter kan brukes til å holde vegetasjonen nede under kraftledningene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse