Bilforhandlere feilinformerer om stenging av FM

Bilforhandlere feilinformerer om stenging av FM

FM STENGES IKKE: Atle Fæmundshytten fra Røros Auto lover å rette opp feilen. Foto:Nils Kåre Nesvold

Påstår at FM-nettet stenges om to måneder.

Se bildet større

Pål Lomeland, daglig leder i Norsk Lokalradioforbund.

I en SMS-kampanje som flere av de store bilforhandlerne har satt i gang, heter det at FM-nettet stenger i Trøndelag om to måneder og at man da må ha DAB for å høre radio". 

- Dette er feil, sier daglig leder i Norsk Lokalradioforbund, Pål Lomeland. Han mener det er mye villedende informasjon ute og går i forbindelse med det digitale skiftet.

- Det er ikke bare bilbransjen, men også elektronikkfirma og media som kommer med misvisende opplysninger om dette, sier Lomeland. - Lokalradioforbindet bruker mye tid på å informere om det digitale skiftet, men jeg vil anslå at 9 av ti er uvitende om at de fleste lokalradioer fortsetter på FM også etter at de nasjonale aktørene går over til DAB de neste månedene, sier han til Nea Radio. Han mener uvitenhet er årsak til dette.

Se bildet større

Dette er tekstmeldingen som Norsk Lokalradioforbund reagerer på.

 

Atle Fæmundshytten er ettermarkedssjef hos Røros Auto - en av bilforhandlerne som har gått ut med SMSer om at FM blir lagt ned i 2017. Han innrømmer at det er kommet med feil info i kampanjen.

- Dette har kommet ut med uheldig og uriktig formulering, sier han og lover å sende ut ny og riktig informasjon til sine kunder.

 

Nea Radio tok opp dette  i formiddagssendinga mandag, der Fæmundshytten var gjest i studio og Lomeland var med på telefon:

 

 

 

 

Siste nytt i Nyheter

313 millioner i pressestøtte fordelt
  • Nyheter

157 aviser deler i 2017 på 313 millioner kroner i produksjonstilskudd som skal bidra til nyhets- og aktualitetsmangfold over hele landet. “Alvdal Midt i Væla” er den første lokale nettavis blant støttemottakerne. Lokalradioene har heller ikke denne gangen kommet med på lista.

Direkte - kommunestyremøte i Selbu
  • Direkte

Følg kommunestyremøtet i Selbu direkte her fra kl 19:30

LHL er bekymret for anbudsprosesser i Helse Midt-Norge
  • Nyheter

LHL Sør-Trøndelag har hatt sitt lagsmøte hvor nesten alle 23 lokallagene i fylket vårt deltok. På møtet ble det med stor forundring og bekymring diskutert anbudssystemet som rår i helseregionene.

 
Stakk av fra politiet i Ålen
  • Nyheter

Bilfører forsøkte å komme unna trafikkontroll.

Testet positivt på skrantesjuke
  • Nyheter

Ei elgku i Lierne og en villrein i Nordfjella har testet positivt på skrantesjuke.

Reagerer på Statsbudsjettet
  • Nyheter

Hotelldirektør Arild Øien er lite fornøyd med økt moms.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse