Et skritt nærmere ny Vikhammer Ungdomsskole

Trond Hoseth (AP) er leder, utvalg for oppvekst og kultur i Malvik. FOTO: Privat

Torsdag fattet utvalg for Oppvekst og Kultur (OPKU) vedtak om romprogram for ny Vikhammer ungdomsskole med kulturdel, saken går nå videre til Formannskap og Kommunestyre for endelige vedtak.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Torsdag fattet utvalg for Oppvekst og Kultur (OPKU) vedtak om romprogram for ny Vikhammer ungdomsskole med kulturdel, saken går nå videre til Formannskap og Kommunestyre for endelige vedtak.

Kommunestyret har tidligere gitt rådmannen oppdrag om å utrede ungdomsskolen med en kulturdel. I framlegget ble det forelagt romprogram for skolen, samt 4 forskjellige alternativer for innhold i kulturdelen. Rådmannens innstilling var å velge et alternativ med areal for kulturskole, ungdomshus og bibliotek.

I tillegg var det et alternativ der prosjektet også skulle inneholde en basishall tilknyttet Malvikhallen. Kostnadsrammen på dette alternativet var 66 millioner høyere enn rådmannens anbefalte løsning.
Kommunestyret har vedtatt en økonomiplan der ungdomsskole med kulturdel er innarbeidet, men der det ikke er avsatt noe til hall. Flertallet i OPKU fant det derfor ikke økonomisk ansvarlig å vedta et alternativ med hall i denne omgang.

Flertallet i OPKU står støtt på den prioriteringa som kommunestyret gjorde før jul. Ungdomsskole og barnehage på Vikhammer, deretter idrettsflate i Hommelvik.

Imidlertid ser vi at Malvik Turn & RG har utarbeidet en meget god og interessant løsning for Basishall, som også er mer prisgunstig enn konsulentens overslag.
Den beste plasseringen for Basishall viser seg imidlertid å være et tilbygg på dagens Malvikhall, der deler av dagens Vikhammer ungdomsskole står. Hallen kan altså uansett ikke realiseres før skolen er ferdig, og den gamle er fraflyttet og kan rives.
Derfor foreslo vi i dag at det før den videre behandlingen i formannskap/kommunestyre må svares ut hvilke økonomiske konsekvenser det vil ha å behandle basishall som et eget prosjekt.

Uansett, ny Vikhammer ungdomsskole er selvsagt inne i alle alternativene. Vedtaket som ble gjort i går stadfester at prosessen er i rute og at skoleelevene på Vikhammer kan se fram til et topp moderne skolebygg.

Medlemmer av utvalg for oppvekst og kultur.
Trond Hoseth (AP), leder
Kristin Strandheim (AP), nestleder
Ketil Sivertsen (SP)
Terje Talsnes (AP)

Siste nytt i Leserbrev

Bli med på kjørekurs for førere over 65

Vårt mål er å redusere antall drepte og hardt skadde i ulykker der eldre er involvert, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

Eika Forsikring lanserer ny bonusmodell
  • pressemelding

Eika Forsikring endrer bonusmodellen for bilforsikring og mener de nå kan levere en av markedets beste og mest kundevennlige bonusmodeller.

Hvor mange bibliotek trenger egentlig Vikhammer?
  • pressemelding

Komite oppvekst og kultur i Malvik stadfester at nye Vikhammer Ungdomsskole skal bygges med bibliotek. Men hvor mange bibliotek trengs egentlig på Vikhammer, spør Malvik Ungdomsråd i en pressemelding.

 
Fjern gamle vepsebol nå
  • pressemelding

I sommer blir det sannsynligvis mye veps. Allerede nå kan du gå til kamp mot de plagsomme insektene.

Røros SVs JA-kommune

Leserinnlegg fra Hanne Hauge om hvorfor Røros SV stemte nei til forslaget om at Røros skal være en JA-kommune.

Seks tusen ansatte i privat sektor kan bli tatt ut i streik
  • pressemelding

Hvis YS og NHO ikke blir enige innenmeklingsfristen, går seks tusen ansatte i blant annet busselskaper, matvareindustri, media og spedisjon ut i streikfra 8. april.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE