Krevende redningsoppdrag i fjellet

Krevende redningsoppdrag i fjellet

Redningsoppdrag i ulendt fjellterreng er krevende. Ved dette tilfellet fikk Fjellredningen Tydal assistanse av luftambulansen. Helikopteret kom helt fra Bodø. FOTO: Fjellredningen Tydal

Fjellredningen Tydal har hatt det travelt i det siste. Fire oppdrag i vanskelig tilgjengelig fjellterreng bare den siste uka.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

Ved et av oppdragene denne uka ble det brukt båt for å frakte en skadet fjellturist over Ramsjøen. Båttransport ble vurdert som mer skånsomt enn å frakte pasienten rundt sjøen med ATV. FOTO: Fjellredningen Tydal

Det har vært travle tider for Fjellredningen Tydal i det siste.

- Ja, i løpet av siste uka så har vi vært ute på fire skarpe oppdrag, forteller leder i Fjellredningen Tydal, Bjørge Aas.

Alle disse oppdragene har vært langt fra bilveg, og Fjellredningen har vært nødt til å bruke ATV for å komme seg ut i terrenget.

- Ved tre av oppdragene har vi transportert pasientene ned til bilveg, mens det ble helikoptertransport på den fjerde.

Det som er typisk ved disse oppdragene er at det tar tid å komme seg fram til pasienten. Alle oppdragene denne uka har vært i området ved Fongen, Ramsjøen og Ramskaret.

- Det kan være vanskelig å finne et gode vegvalg ute i terrenget, og vi kan nok en gang fastslå at ATV-transport i fjellterreng er meget krevende for både pasient og fører, sier Bjørge Aas i Fjellredningen Tydal.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tolv, på en skala fra en til ti!

Ungdomsskoleelever i Selbu og Tydal fikk prøve seg på oppmerksomhetstrening og yoga.

Postens fem viktige juletips
  • Nyheter

16. desember er siste frist for å sende julepakker før jul. Desember er både den morsomste og travleste måneden for de som jobber i Posten.

Telia på Bringen
  • Nyheter

Torsdag ettermiddag kunne Telia slå på ny og oppgradert sender på Bringen. Hytteområdene i Selbu har virkelig fått årets julegave.

 
Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Billigere nettleie i Holtålen og Midtre Gauldal
  • Nyheter

Salget av nettselskapet i Gauldal Energi medfører at innbyggerne i Holtålen- og Midtre Gauldal kommuner får en redusert nettleie fra 1. januar med nærmere kr.2.500,- pr. husstand.

Sa ja til helse- og omsorgssenter
  • Nyheter

Røros kommunestyre vedtok torsdag kveld å starte arbeidet med bygging av Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Bygget skal gi 24 heldøgns omsorgsplasser og 21 sykehjemsplasser, og netto byggekostnad er beregnet til 163 millioner kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE