Krevende redningsoppdrag i fjellet

Krevende redningsoppdrag i fjellet

Redningsoppdrag i ulendt fjellterreng er krevende. Ved dette tilfellet fikk Fjellredningen Tydal assistanse av luftambulansen. Helikopteret kom helt fra Bodø. FOTO: Fjellredningen Tydal

Fjellredningen Tydal har hatt det travelt i det siste. Fire oppdrag i vanskelig tilgjengelig fjellterreng bare den siste uka.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

Ved et av oppdragene denne uka ble det brukt båt for å frakte en skadet fjellturist over Ramsjøen. Båttransport ble vurdert som mer skånsomt enn å frakte pasienten rundt sjøen med ATV. FOTO: Fjellredningen Tydal

Det har vært travle tider for Fjellredningen Tydal i det siste.

- Ja, i løpet av siste uka så har vi vært ute på fire skarpe oppdrag, forteller leder i Fjellredningen Tydal, Bjørge Aas.

Alle disse oppdragene har vært langt fra bilveg, og Fjellredningen har vært nødt til å bruke ATV for å komme seg ut i terrenget.

- Ved tre av oppdragene har vi transportert pasientene ned til bilveg, mens det ble helikoptertransport på den fjerde.

Det som er typisk ved disse oppdragene er at det tar tid å komme seg fram til pasienten. Alle oppdragene denne uka har vært i området ved Fongen, Ramsjøen og Ramskaret.

- Det kan være vanskelig å finne et gode vegvalg ute i terrenget, og vi kan nok en gang fastslå at ATV-transport i fjellterreng er meget krevende for både pasient og fører, sier Bjørge Aas i Fjellredningen Tydal.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Oppturen fortsetter

Ny ildsjelsamling i Tydal samlet politikere, frivillige, privat næringsliv, administrasjon og grunneierlaget for å jobbe videre med prosjektet Opptur i Tydal kommune.

Nå starter utbyggingen av Rørosmeieriet
  • Nyheter

Men først skal mye rives.

Hvem har ripet opp bilen til Anne-Mari?
  • Nyheter

Påført skader for flere tusen kroner.

 
TV-aksjonen til Unicef

«Hvert barn er en mulighet» er navnet på årets TV-aksjon som skal gi barn i krigsrammede områder mulighet til skolegang.

Passasjertallene ved Røros lufthavn går rett til værs
  • Nyheter

I juli reiste 1556 passasjerer over Røros lufthavn, en økning på hele 40,3 prosent målt mot samme periode i 2016.

Sigrid har sagt opp
  • Nyheter

Sigrid Jansen har sagt opp sin stilling som daglig leder i Rørosregionen Næringshage.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse