Krevende redningsoppdrag i fjellet

Krevende redningsoppdrag i fjellet

Redningsoppdrag i ulendt fjellterreng er krevende. Ved dette tilfellet fikk Fjellredningen Tydal assistanse av luftambulansen. Helikopteret kom helt fra Bodø. FOTO: Fjellredningen Tydal

Fjellredningen Tydal har hatt det travelt i det siste. Fire oppdrag i vanskelig tilgjengelig fjellterreng bare den siste uka.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

Ved et av oppdragene denne uka ble det brukt båt for å frakte en skadet fjellturist over Ramsjøen. Båttransport ble vurdert som mer skånsomt enn å frakte pasienten rundt sjøen med ATV. FOTO: Fjellredningen Tydal

Det har vært travle tider for Fjellredningen Tydal i det siste.

- Ja, i løpet av siste uka så har vi vært ute på fire skarpe oppdrag, forteller leder i Fjellredningen Tydal, Bjørge Aas.

Alle disse oppdragene har vært langt fra bilveg, og Fjellredningen har vært nødt til å bruke ATV for å komme seg ut i terrenget.

- Ved tre av oppdragene har vi transportert pasientene ned til bilveg, mens det ble helikoptertransport på den fjerde.

Det som er typisk ved disse oppdragene er at det tar tid å komme seg fram til pasienten. Alle oppdragene denne uka har vært i området ved Fongen, Ramsjøen og Ramskaret.

- Det kan være vanskelig å finne et gode vegvalg ute i terrenget, og vi kan nok en gang fastslå at ATV-transport i fjellterreng er meget krevende for både pasient og fører, sier Bjørge Aas i Fjellredningen Tydal.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

313 millioner i pressestøtte fordelt
  • Nyheter

157 aviser deler i 2017 på 313 millioner kroner i produksjonstilskudd som skal bidra til nyhets- og aktualitetsmangfold over hele landet. “Alvdal Midt i Væla” er den første lokale nettavis blant støttemottakerne. Lokalradioene har heller ikke denne gangen kommet med på lista.

Direkte - kommunestyremøte i Selbu
  • Direkte

Følg kommunestyremøtet i Selbu direkte her fra kl 19:30

LHL er bekymret for anbudsprosesser i Helse Midt-Norge
  • Nyheter

LHL Sør-Trøndelag har hatt sitt lagsmøte hvor nesten alle 23 lokallagene i fylket vårt deltok. På møtet ble det med stor forundring og bekymring diskutert anbudssystemet som rår i helseregionene.

 
Stakk av fra politiet i Ålen
  • Nyheter

Bilfører forsøkte å komme unna trafikkontroll.

Testet positivt på skrantesjuke
  • Nyheter

Ei elgku i Lierne og en villrein i Nordfjella har testet positivt på skrantesjuke.

Reagerer på Statsbudsjettet
  • Nyheter

Hotelldirektør Arild Øien er lite fornøyd med økt moms.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse