Flomfaren nedjustert i Trøndelag

Fredag var Ystengbrua i Holtålen nær ved å bli skadet av høy vannføring i Gaula. Nå melder NVE om generelt trygge forhold i Trøndelag. FOTO: Stine Skov Christensen

NVE har nedjustert flomfaren til grønt nivå i Trøndelag, men det er fortsatt fare for jordskred i deler av fylket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2018 kl 13:32

Nea Radio
Nea Radio

Søndag morgen ble flomvarslet for Trøndelag nedjustert fra gult til grønt nivå. Grønt nivå vil si at det generelt er trygge forhold.

I Hedmark og Oppland er det fortsatt fare for flom, og varslene der varierer fra kommune til kommune fra gult til oransje nivå. Oversikten over hvert fylke og hver kommune finner du på varsom.no her.

NVE melder fortsatt om jord-, sørpe- og flomskredfare på gult nivå i deler av Trøndelag. Gult nivå er det laveste av varslingsnivåene, og vil si at det er en utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medføre skader lokalt.

Varslet gjelder for følgende kommuner: Tydal, Selbu, Klæbu, Melhus, Midtre Gauldal, Holtålen, Røros, Meldal, Rennebu og Oppdal.

Årsaken til varslet er høye temperaturer, som fører til stor snøsmelting i fjellet.

- Langs vassdrag i flomområdene kan stor vannføring føre til utgraving av masser ved foten av skråninger. Rask senkning av vannstanden etter flom kan også forårsake lokale utglidninger, skriver NVE på varsom.no.

Det ventes nokså høye temperaturer utover neste uke også, spesielt i starten av uka, ifølge yr.no.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kongens Fortjenstmedalje til Andreas Reitan
  • Nyheter

Det var en rørt ansvarlig redaktør i Nea Radio som ble overrasket av ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, under bedriftens sommerfest på Norsk radio- og fjernsynsmuseum fredag kveld.

Nytt parkeringssystem på Værnes
  • Nyheter

Fra 1. juni blir det nytt parkeringssystem ved Trondheim lufthavn Værnes.

Stjørdal faser ut engangsplast
  • Nyheter

Stjørdal kommune skal fase ut bruken av engangsplast, dette vedtok kommunestyret torsdag kveld.

 
Lanserer ny hesteveileder
  • Nyheter

Hesten gir næring og arbeidsplasser. Sammen med hestenæringa har Regjeringen derfor utviklet en ny hesteveileder. Den skal bidra til å synliggjøre og videreutvikle samfunnsnytten og næringspotensialet for norsk hestehold.

Anbefaler fusjon
  • Nyheter

Styrene anbefaler fusjon mellom Coop Røros og Coop Midt-Norge. Endelig behandling skjer på årsmøtet i Coop Røros 26. juni og Coop Midt-Norge dagen etter.

Flere bekymringsmeldinger om dyr
  • Nyheter

Antallet bekymringsmeldinger fortsetter å øke, og det er oppdaget flere dyrehold med alvorlig vanskjøtsel. Flere dyreeiere får forbud mot å eie eller drive med dyr. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for de første fire månedene i 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE