ANNONSE
Annonse

Notiser

En person til sykehus etter trafikkulykke

Publisert: 12.05.2018 kl 13:45

En mann er fraktet til St. Olavs hospital etter ei trafikkulykke mellom to biler i Okstadbakken i Trondheim. Mannen var ikke bevisst da helsepersonell tok over, opplyser politiet. De andre involverte ble sjekket av helsepersonell på stedet, og ble erklært uskadde.

Begge bilene ble tauet vekk fra ulykkesstedet i 13-tiden lørdag. Politiet opplyser at det er mindre mengder oljesøl i veibanen som de varsler Vegtrafikksentralen om.

Ulvene i Østmarka splitter friluftsfolket

Publisert: 11.05.2018 kl 22:27

Folk fra Oslo som bedriver aktivt friluftsliv i Østmarka er mest positive til ulvene i området, viser en undersøkelse fra Norsk institutt for naturforskning (NINA).
På østsida av marka er det derimot turfolket som overnatter i marka som er mest negative til ulv.

794,3 millioner kroner av spillemiddeloverskuddet til kulturformål i 2018

Publisert: 11.05.2018 kl 09:09

Regjeringen har nå fordelt til sammen 794,3 millioner kroner av overskuddet i Norsk Tipping AS til kulturformål i 2018.

Blant tildelingene går 285 millioner kroner til Den kulturelle skolesekken, 51,7 millioner kroner til regionale kulturbygg, 199 millioner kroner til Frifond, mens 26,2 millioner kroner går til prosjekt- og utviklingstiltak på museumsfeltet.

Flom- og jordskredfare i Trøndelag

Publisert: 11.05.2018 kl 08:38

NVE melder om flomfare på gult nivå i hele Trøndelag fredag, på grunn av regn og snøsmelting. Gult nivå er det laveste varslingsnivået, og vil si at det er en utfordrende situasjon som krever oppfølging og kan medfører skader lokalt. Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i alle regulerte vassdrag.

I tillegg er det fortsatt jordskredfare på gult nivå i deler av Trøndelag. Det gjelder for kommunene Tydal, Selbu, Klæbu, Melhus, Midtre Gauldal, Røros, Holtålen, Meldal, Rennebu og Oppdal.

Utenriksministeren beklager

Publisert: 09.05.2018 kl 16:43

- Jeg beklager at president Trump i kveld har kunngjort at USA trekker seg fra atomavtalen med Iran og innfører de amerikanske atomrelaterte sanksjonene, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

- Vi er også bekymret over at dette kan gi økt ustabilitet i en allerede urolig region, og over hvilke konsekvenser beslutningen kan få for det internasjonale samfunnets evne til å hindre spredning av kjernevåpen og for Ikke-spredningsavtalen (NPT).

Vår holdning til atomavtalen med Iran (JCPOA) er klar: Avtalen bidrar til regional stabilitet og tjener vår sikkerhet. JCPOA har vært effektiv og virker etter hensikten, som er å hindre Iran i å utvikle atomvåpen. Vi har full tillit til IAEAs verifikasjonsarbeid og deres vurdering av at Iran overholder sine forpliktelser. Trumps beslutning utelukker ikke en videreføring av atomavtalen. Vi oppfordrer Iran sterkt til å forbli i avtalen, og det er positivt at Iran er åpne for å arbeide for å videreføre avtalen. Vi støtter EUs tydelige uttalelser om videreføring av avtalen, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

(Utenriksdepartementet)

Avviser klager fra hytteeiere i Langegga

Publisert: 08.05.2018 kl 08:36

Fylkesmannen har stadfestet Røros kommunes vedtak om reguleringsplan for Langegga. Det vil si at alle klager fra hytteeiere i området er endelig avvist, skriver Rørosnytt. I juni vil ankesaken om hytteeiernes veirett komme opp i Lagmannsretten, etter at jordskifteretten konkluderte med at ingen av hytteeierne har rett til å brøyte veien om vinteren.

Ny landslagstrener

Publisert: 07.05.2018 kl 18:00

Ole Morten Iversen fra Meråker tar over kvinnelandslaget i langrenn. – Han er et velkjent navn i langrennsverdenen og har mange meritter, sa sportssjef Vidar Løfshus på en pressekonferanse i dag. Iversen har vært trener i Sverige de siste to årene, og har nå signert for to år.

Nå kan du kjøre med personlige bilskilt også i Sverige og Danmark

Publisert: 07.05.2018 kl 16:49

– I fjor ble det endelig lov med personlige bilskilt i Norge. Dette har vist seg å være populært, og det er mange som ønsker å sette sitt personlige preg på bilen. Nær 6000 personlige bilskilt er bestilt og godkjent siden da. Nå utvides bruksområdet for kjøretøy med slike skilt. Etter avklaring med mine kollegaer i Sverige og Danmark er jeg glad for at norske personlige bilskilt nå godtas for kjøring også i Sverige og Danmark, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Én milliard til gode ideer

Publisert: 04.05.2018 kl 13:17

Har bedriften din en god idé? Forskningsrådet lyser nå ut en milliard kroner til innovasjonsprosjekter i næringslivet.
-Norge har mange smarte bedrifter. Vi trenger at enda flere av dem utvikler nye og bedre varer, tjenester og løsninger. En sterk satsing på forskning og utvikling skal skape et mer konkurransedyktig næringsliv og flere grønne, smarte og nyskapende jobber, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Små og store bedrifter fra alle bransjer kan søke på pengene Forskningsrådet lyser ut.  Søknadsfristen er 10. oktober.
(Nærings-og fiskeridepartementet)

Smuglet 197,6 gram amfetamin

Publisert: 04.05.2018 kl 10:14

En mann i 40-årene fra Trondheim ble pågrepet med nesten 200 gram amfetamin på Nabotåget i april. Mannen reiste med en mann fra Danmark og begge ble tatt av toget på Hell og fraktet til politiet på Værnes for nærmere kontroll. Trondheimsmannen har tatt på seg all skyld for innførselen av stoffet, men politiet vil etterforske videre hvilken rolle mannen fra Danmark har. Det skriver Bladet.

Én fikk bot i Stjørdal

Publisert: 04.05.2018 kl 10:13

En sjåfør fikk bot i en laserkontroll ved Reppa i Stjørdal kommune. Kontrollen var i ei 50-sone, og sjåføren kjørte i 70 kilometer i timen, opplyser politiet.

Rådmann går inn for travbane på Leistad

Publisert: 03.05.2018 kl 08:58

Rådmann i Malvik kommune går inn for at det skal bygges travbane på Leistad. Etablering av travbane medfører omdisponering av dyrka- og dyrkbar mark, og saken har engasjert både innbyggere og lokale politikere. Rådmannen mener at ved å avsette areal til en travbane, tar Malvik kommune en aktiv rolle i regional utvikling. Det skriver Malviknytt.

Må møte i retten etter innbruddsraid i Fjellregionen

Publisert: 02.05.2018 kl 10:36

Tre personer må møte i retten etter innbruddsraid i Fjellregionen. Det var i januar at fire overnattingssteder hadde hatt besøk av ubudne gjester og blitt frastjålet både kontanter og annet elektronisk utstyr. Nå må tre rumenere møte i Nord-Østerdal tingrett tiltalt for tyveri på Væktarstua Tydal, Mistra hotell i Rendalen, Tynset hotell og Malmplassen Gjestegård på Tolga.

Nord universitet får 18 millioner kroner til arbeidet for å styrke kvaliteten etter sammenslåingen.

Publisert: 01.05.2018 kl 20:50

– En slik fusjon gir mange muligheter, men den krever også ressurser. Derfor bidrar regjeringen med ekstra penger til Nord universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Regjeringen har i flere runder bidratt med penger som går til samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåing (SAKS) for å styrke kvalitetsutviklingen i universitets- og høyskolesektoren.

Etableringen av Nord universitet er den sammenslåingen som mottar flest såkalte SAKS-midler.
Strukturreformen førte til at Norge gikk fra 33 statlige universiteter og høyskoler til 21. Det er en omfattende reform som har gitt færre, men sterkere institusjoner.
(Kunnskapsdepartementet)

Lønnsforhandlingene med Akademikerne går til mekling

Publisert: 01.05.2018 kl 20:46

– Det lot seg dessverre ikke gjøre å komme til enighet om en ny hovedtariffavtale med Akademikerne. Nå trenger partene bistand fra Riksmekler for å komme helt i havn. Vi er imidlertid enig med Akademikerne om et helt nytt og modernisert lønnssystem, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Kommuneansatte får et lønnstillegg på minst 5000 kroner

Publisert: 01.05.2018 kl 19:21

KS kom til enighet med YS, Unio, LO og Akademikerne om årets lønnsoppgjør få minutter før fristen gikk ut natt til 1. mai.
– Alle parter kan være stolte. Vi klarte å komme i mål innen fristen med et samlet resultat. Det er andre gang på rad at vi gjennom stor innsats og sterk vilje fra alle partene klarer å finne helhetlige løsninger uten hjelp av Riksmekleren, sier forhandlingsleder i KS, arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø. – Vi er fornøyd med at alle hovedorganisasjonene ble enige med KS om en felles løsning, sier Mette Nord, leder i LO kommunes forhandlingssammenslutning.
Oppgjøret gir et godt grunnlag for rekruttering og verdsetting av dem som arbeider i kommunene, heter det i en pressemelding fra LO Kommune.
(FriFagbevegelse)

Haltdalen Sparebank med ny filial

Publisert: 30.04.2018 kl 09:07

Haltdalen Sparebank åpner et nytt avdelingskontor på Heimdal. Dette er den tredje filialen til banken som har sitt hovedkontor i Haltdalen.
Banksjef Berit Aune sier at årsaken til nyetableringen er at om lag 40 prosent av bankens kunder kommer fra Trondheimsområdet, og at det er for å bedre kunne dekke dette markedet at banken nå satser nordover. Fra før har banken avdelingskontor i Ålen og på Singsås.

– Dropp møkkspredning 1. mai!

Publisert: 30.04.2018 kl 09:06

Norsk Bonde- og Småbrukarlag oppfordrer medlemmene sine over hele landet til å gå i tog i stedet for å spre møkk 1. mai.
NRK skriver at 1. mai har tradisjonelt vært en dag for møkkspredning for mange bønder. Nå bes de altså om å prioritere annerledes. Vi går til kamp for å redusere forskjellene i samfunnet, sier lederen i småbrukarlaget, Merete Furuberg. Initiativet blir godt mottatt av LO som mener arbeiderbevegelsen og småbrukerne ofte har stått sammen i kampen for et bedre samfunn

Tynseting i 20 åra omkom i bilulykken i Dalsveien

Publisert: 30.04.2018 kl 09:05

Det var en mann i 20-åra, bosatt i Tynset, som mistet livet i ulykka i Dalsveien på Røros natt til fredag. Det bekrefter operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt overfor Nea Radio.
Det var klokken 02.13 natt til fredag at en politipatrulje meldte til operasjonssentralen at en bil hadde unnlatt å stoppe for kontroll. Bilen stakk fra dem og kjørte inn Falunvegen og opp Dalsvegen. Her ble bilen borte for dem og de kjørte etter. Etter hvert finner de bilen som har kjørt ut og i grøfta.
Det var kun én person i bilen, og vedkommende ble erklært død på stedet.

Stavsjøfjelltunnelen stengt

Publisert: 30.04.2018 kl 09:05

Stavsjøfjelltunnelen i Malvik er stengt på grunn av påkjørsel av teknisk utstyr, melder politiet på Twitter. Opprydningsmannskap tar seg av situasjonen.

Reagerer med vantro

Publisert: 27.04.2018 kl 20:41

Ansatte i Oppdal Everk reagerer med vantro etter at kommunestyret i går vedtok å selge 49,9 prosent av aksjene i everket til Trønderenergi. Flertallet i kommunestyret foreslår videre å utrede å selge alle aksjene i everket.
– Det er sjokkerende for oss at den korte opsjonen kom så brått og brutalt. Det gir oss ikke noen mulighet til å bevise det vi har jobbet med i lang tid om å sette i verk tiltak for å øke inntektene, sier tillitsvalgt Bjørn Størvold til avisa OPP.

The Fabulous Vuddu Valley

Publisert: 27.04.2018 kl 20:40

Arbeidstilsynet fant store mangler hos Kortmans lysfabrikk og Pick-up Cafe i “The Fabulous Vuddu Valley”. Arbeidstilsynet ettergikk arbeidsavtaler, arbeidstid og HMS på en rekke felter i et tilsyn i januar. Da fant de ut at det ikke sto noe om hvor lenge ansatte skulle jobbe, lengde på pauser eller overtidstillegg. Bedriften hadde heller ikke rutiner for å registere arbeidstiden og hadde ikke kartlagt og vurdert risikofaktorene i arbeidsmiljøet. Det skriver Trønder-avisa.

Høyesterett avviser anken fra tre søsken

Publisert: 27.04.2018 kl 20:39

Høyesterett avviser anken fra de tre søsknene som gikk til søksmål mot Tydal kommune. Søsknene gikk til søksmål om erstatningsansvar, for at kommunen ikke grep inn da barna vokste opp i et vanskjøttet hjem. Tydal kommune ble frifunnet for erstatningsansvar i lagmannsretten, og søsknene anket saken. Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at det ikke er tilstrekkelig grunn til at anke fra søsknene blir fremmet for Høyesterett.

Dømt til 4,5 års fengsel

Publisert: 27.04.2018 kl 20:38

En 25 år gammel mann fra Oppdal er dømt til fengsel i 4,5 år for drapsforsøk med øks i Trondheim i fjor. Aktor ville ha seks års fengsel, men Sør-Trøndelag tingrett mener det ikke er bevist at drapsforsøket var overlagt. Mannen som ble angrepet får 120 000 kr i oppreisningserstatning, mens bistandsadvokaten krevde 250 000 tusen kroner. Det skriver Adressa.no.

To trønderske kvinner fengslet i Dubai

Publisert: 27.04.2018 kl 20:38

To trønderske kvinner sitter ifølge NRK varetektsfengslet hos politiet i Dubai for tiende dagen på rad. Kvinnene skal være i 20-årene, og årsaken til fengslingen er foreløpig ukjent.
– Vi aner ikke hvorfor de er sitter i politiets varetekt. Dette er en fortvilet situasjon, sier faren til en av de to kvinnene til NRK. Familiene får konsulær bistand fra norske myndigheter, og har i tillegg engasjert advokat. (27/4)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.