ANNONSE
Annonse

Notiser

Nærmere Vipps-fusjon

Publisert: 04.06.2018 kl 21:10

Fusjonen mellom BankID, BankAxept og Vipps er nå enda et skritt nærmere realisering. Finanstilsynet har levert sin tilråding til Finansdepartementet, som er positiv gitt rimelige vilkår som setter føringer og betingelser for fusjonen. Sammen skal selskapene sikre en sterk norsk aktør i et marked preget av mer global konkurranse.
– Vi er veldig glade for at Finanstilsynet har gitt en positiv tilråding til Finansdepartementet, og vilkårene de legger til grunn er både hensiktsmessige og rimelige, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Det nye selskapet skal levere verdensledende løsninger innen betaling og identifisering. De skal både være billigere og enklere for forbrukere og bedrifter, i Norge men også internasjonalt. Det handler om å forenkle netthandel ved å fjerne kortnummer og utløpsdato, fjerne papirfakturaen og sørge for at Norge blir det første landet i verden hvor man ikke lenger trenger brukernavn og passord.

(Vipps/NTBinfo)

Tidligere proffspiller blir OIF-trener

Publisert: 04.06.2018 kl 20:55

Den tidligere tunisiske landslagsspilleren Raja Toumi, som også spilte fem sesonger for Byåsen, skal trene Orkanger IFs damelag i 2.divisjon.
– Vi har vært på utkikk etter en trener som kan videreutvikle håndballspillere i regionen. Vi har hatt et annendivisjonslag i fire sesonger, og ønsker å stabilisere oss der på en god måte, sier Øyvind Togstad, styreleder i Orkanger IF til Adressa.
Toumi, som går fra jobben som spillende assistenttrener i tunisiske Club Africain, skal trene Orkangers 2.- og 3.-divisjonslag på kvinnesida, 3.-divisjonslaget på herresida, og i tillegg være en mentor for alle trenerne på aldersbestemt nivå, skriver avisa.

(Avisa Sør-Trøndelag/Adressa)

Lånkerevyen tok Kyrksæterøra med storm

Publisert: 04.06.2018 kl 20:47

Lånkerevyen ble den store vinneren under Midt-Norsk mesterskap i revy på Kyrksæterøra i helga. Humorfestivalens desidert største vinner fikk fire av ni priser, og innslaget "By på dæ sjøl" fikk alene tre priser og ble direkte kvalifisert til Revy-NM på Høylandet neste år.
“Kvitter fra knotten”, ei revygruppe bestående av tre damer fra Hommelvik, fikk prisen for beste vise med “Knotten blandakor”, skriver Humorfestivalen på hjemmesida si.
Midt-Norsk Mesterskap er en av ni regionale festivaler som gjennom et samarbeid kvalifiserer revynummer direkte til NM i revy på Høylandet. På Humorfestivalen i år deltok 28 lag fra 17 kommuner i Trøndelag, Møre- og Romsdal og Nordland.

Tre stengte Rørosbanen

Publisert: 04.06.2018 kl 20:03

Trafikken går som normalt igjen etter at et tre hadde sperret jernbanesporet mellom Rena og Opphus mandag kveld.
- Du må fortsatt regne med forsinkelser, skrev Bane NOR på sine hjemmesider.

Namsos mangler spesialister

Publisert: 04.06.2018 kl 08:26

Sykehuset Namsos mangler spesialister innen barne- og ungdomspsykiatri, og ventetidene er dobbelt så lange som det som kreves. – Vår utfordring er at spesialistene veldig fort forsvinner sørover, sier klinikkleder ved sykehuset, Tore Andersen, til Namdalsavisa. Flere barn og ungdom må nå reise til Levanger for å få behandling.
(Namdalsavisa/NRK)

Branntilløp i Stjørdal

Publisert: 04.06.2018 kl 08:07

Et branntilløp ved Stjørdal Ungdomssenter i Stjørdal sentrum ble raskt slukket natt til mandag, opplyser politiet.

Laks på 17,8 kilo

Publisert: 04.06.2018 kl 08:05

Jahn Waage Aurdal fra Ålesund har tatt den desidert største laksen så langt i årets sesong i Stjørdalselva, melder Stjørdals-Nytt. Laksen han tok i Fossen i Forra viste seg å veie hele 17,8 kilo. I fjor ble det tatt tre større lakser i Stjørdalselva og i 2016 en som veide mer enn den Waage Aurdal nå har landet. Før det må vi helt tilbake til 2011 for å finne en større laks på Laksebørsen. Derfor er det ikke helt usannsynlig at årets aller største laks allerede er tatt.

Røste gjenvalgt

Publisert: 03.06.2018 kl 22:54

Erik Røste ble søndag gjenvalgt som president i Norges Skiforbund. Han går løs på sin fjerde toårsperiode. Eva Tine Riis-Johannessen ble gjenvalgt som visepresident.
Også Tove Moe Dyrhaug fortsetter som styremedlem i den neste toårsperioden. Birgit Skarstein ble valgt inn som medlem av det nye styret sammen med Sveinung Karlsen, Andrea Bell Pedersen og Erik Bruun.

Blink vant, Nardo tapte

Publisert: 03.06.2018 kl 22:07

Stjørdals-Blink - Vard 4-0 søndag
Nedzad Sisic scoret to da Stjørdals-Blink slo bunnlaget Vard hele 4-0 hjemme på Blinkbanen i går kveld. Det første kom etter bare tre minutters spill. Lars Ramstad la på til 2-0 etter 31 minutter, og det ble også pauseresultatet. Blink startet godt også i 2. omgang, og det var ikke spilt mer enn ett minutt da Marius Augdal la på til 3-0. Nedzad Sisic sørget for 4-0 ni minutter seinere.

Nardo -KFUM 0-4 lørdag
KFUM slo Nardo 4-0 på Nissekollen kunstgress lørdag. Også her stod det 2-0 til pause. Nardo ligger nå på 13. og nest sisteplass på tabellen i PostNord ligaens avdeling 2 med bare 5 poeng, mens Stjørdals-Blink nå klatrer til 8.-plass med 11 poeng etter 8 spilte kamper.

Bendtner og Jensen vraket

Publisert: 03.06.2018 kl 21:17

Både Nicklas Bendtner og Mike Jensen ble vraket fra Åge Hareides endelige VM-tropp ble offentliggjort søndag kveld. Spesielt overraskende er det at Bendtner ikke er med.
Det var ventet at Danmarks landslagssjef Åge Hareide ville finne plass i alle fall til Bendtner, til tross for skaden han pådro seg i toppkampen mot Brann, skriver Adressa.

1.div: Levanger tapte igjen

Publisert: 03.06.2018 kl 21:15

748 betalende tilskuere så Levanger ta ledelsen 1-0 i 1.divisjonsoppgjøret hjemme mot SogndaI søndag. Ermal Hajdari scoret målet for LFK etter 12 minutter, og 1-0 var også pauseresultatet.
Sogndal snudde kampen og vant 2-1 med to scoringer i det 84. og det 89. minutt. Levanger ligger nå på 13.-plass på tabellen og møter tabellnabo Kongsvinger borte i neste serierunde, kommende søndag.

Til St. Olavs med redningshelikopter

Publisert: 03.06.2018 kl 18:49

Tre personer ble fløyet til St. Olavs hospital med et Sea King redningshelikopter etter at en bil kjørte i bergveggen på Sørdyrøya på Frøya i går. Det var fire personer i bilen, tre av dem ble skadet. Det er mistanke om promillekjøring, opplyser operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Randi Fagerholt til NRK Trøndelag.

Nei til grensejustering

Publisert: 03.06.2018 kl 17:04

Fylkesmannen i Trøndelag vil ikke justere kommunegrensa mellom Oppdal og Rennebu. Det var i januar i fjor at innbyggere i fire kretser i Rennebu ville bli oppdalinger.
-Uten disse fire kretsene vil det bli vanskelig for Rennebu å være egen kommune. Samtidig vil dagens Rennebu kommune oppleve utfordringer framover i tid, ikke minst økonomisk. Denne utviklingen har pågått over tid, men har blitt mer krevende også etter kommunens vedtak om å være egen kommune i september 2016, heter det i den endelige tilrådningen til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Flere butikker fjerner engangsgriller fra hyllene

Publisert: 01.06.2018 kl 11:42

Flere dagligvarebutikker fjerner engangsgriller fra hyllene på oppfordring fra Norsk brannvernforening. Bakgrunnen er faren for skogbranner. Kjøpmannshuset Norge er datterselskap til Norgesgruppen og drifter kjedene Joker, Spar og Nærbutikken, og dem har nå bedt alle sine butikker fra Trøndelag og sørover om å gjerne engangsgriller fra hyllene, skriver P4.

Brant dyrekadaver i Meråker

Publisert: 31.05.2018 kl 12:00

Ved 10 tiden fikk politiet inn melding om kraftig røykutvikling i skogen i Meråker. Da brannvesenet kom til stedet, viste det seg at det var snakk om brenning av dyrekadaver på en gård. Brannvesenet har kontroll på brannen og det er ikke fare for spredning.

Borettslag kan totalforby røyking på balkonger

Publisert: 31.05.2018 kl 11:58

I følge rådgiver i juss og politikk i NAAF, Hogne Skogesal, kan styret i borettslaget legge ned totalforbud mot røyking på balkong. – Det finnes helt klart tilfeller hvor sjenansen for andre blir overdrevet, men dersom tobakksrøyken er en reell sjenanse for andre, er dette noe styret både kan og skal angripe som brudd på lovverk og eventuelle ordensregler, sier Skogesal, det melder NTB.

I Danmark er målet å skaffe flyktninger jobb innen én måned

Publisert: 31.05.2018 kl 10:34

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner var nylig i Danmark for å se hvordan de jobber for at flyktninger og familiegjenforente skal komme seg raskt i jobb og utdanning – og lære språket underveis.

– Det er veldig interessant å se hvordan danskene jobber med integrering i arbeidslivet. Vi må tenke tidlig innsats for å få en bedre integreringspolitikk i Norge. Det handler om språkopplæring og kompetanse, og å gi de som kommer muligheten til å delta i samfunnet og bidra på lik linje som alle andre, understreker Jan Tore Sanner.

(Kunnskapsdepartementet)

Saktegående tog

Publisert: 31.05.2018 kl 08:19

Fare for solslyng og stor skogbrannfare førte til forsinkelser på både Rørosbanen og Dovrebanen i går. Bane NOR satte ned hastigheten mellom Singsås og Støren på Rørosbanen og mellom Fåberg og Dombås på Dovrebanen. Meråkerbanen ble stengt mellom Hell og Storlien. Etter at sola gikk ned gikk togene i vanlig fart, men i dag er det meldt varmt vær igjen, og da kan det bli aktuelt med saktekjøring og andre særskilte tiltak for å ivaerta sikkerheten. Det skriver NRK.

Streik fra 08.00 i dag

Publisert: 31.05.2018 kl 08:18

Fra klokka åtte tar LO ut rundt 1200 medlemmer i streik. Landsorganisasjonen ble ikke enig med Finans Norge i nattas mekling. I Trøndelag rammer streiken Sparebank 1 SMN, Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidig avd. Trondheim og Jernbanepersonalets Sparebank avd. Trondheim, melder NTB.

Ruskjøring på Røros

Publisert: 31.05.2018 kl 08:18

Onsdag formiddag rykket politiet ut fra lensmannskontoret på Røros etter tips om mulig ruskjøring.
– Vi rykket ut med sirener fordi vi oppfattet situasjonen som alvorlig og for å hindre en eventuell ulykke. Vi kjørte fylkesvei 30 og i Røros sentrum for å se om vi kunne lokalisere bilen, men vi lyktes ikke, opplyser politibetjent Morten Eggen Husby ved Røros lensmannskontor til Arbeidets Rett.
Politiet kommer til å ta kontakt med eieren av bilen.

17 fikk bot i kontroll på fjorden

Publisert: 31.05.2018 kl 08:17

17 personer fikk bot i en politikontroll i Trondheimsfjorden i går. Politiet kontrollert bruk av redningsvester i 21 båter. 58 personer ble kontrollert, og 17 fikk altså bot.

Ja til El-båtmotor

Publisert: 30.05.2018 kl 22:48

Tirsdag vedtok et flertall i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget å be regjeringa myke opp forskriften om bruk av elektrisk båtmotor på mindre vann. Kommunestyret i Holtålen åpnet i fjor opp for bruk av el-motor, men vedtaket ble overprøvd av Fylkesmannen, som viste til bestemmelsene i motorferdselloven. Vedtaket kommer etter forslag fra blant annet Senterpartiets Heidi Greni.

Polsk skambud på Ranheim-spiller

Publisert: 30.05.2018 kl 13:25

Ranheim har mottatt, og takket nei, til et bud på midtstopper Daniel Kvande. Etter det Adresseavisen erfarer var budet fra polske Slask Wroclaw, som denne sesongen ble nummer 11 i eliteserien. Budet skal ha vært for lavt til å bli vurdert, skriver avisa.

18 personer har søkt på jobben som konsulent i Holtålen

Publisert: 30.05.2018 kl 13:24

18 personer har søkt på stillingen som konsulent på servicetorget i Holtålen kommune. Det skriver Retten. Stillingen er en 100 prosent stilling, og søkerlista består av 14 kvinner, èn mann, samt tre søkere som er unntatt offentlighet.

Tina Berggård headhuntet til Stordalens PR-byrå

Publisert: 30.05.2018 kl 13:23

Tina Berggård fra Tydal er headhuntet til Petter Stordalens nye PR-byrå, Storm Communications. Berggård kommer fra stillingen som presse- og innholdssjef i Danske Bank.
– Vi bygger et byrå bestående av de flinkeste folka i bransjen. Disse rekrutteringene viser nettopp dette, sier Petter Stordalen til Stjørdalsnytt. I tillegg til Berggård er Bunny Nooryani fra Aker Solutions og Per Valebrokk fra E24 ansatt i byrået.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.