ANNONSE
Annonse

Notiser

Advokat: Mistenker at norske myndigheter lurte Berg

Publisert: 02.02.2018 kl 12:58

Frode Bergs russiske forsvarer, Ilja Novikov, har i det siste gått langt i å antyde at Berg kan ha blitt lurt av norsk etterretning. På sin hjemmeside, hvor han svarer på spørsmål fra lesere og journalister, skriver Novikov at de ikke utelukker at det faktisk handler om spionasje i denne saken, men at deres klient isåfall var involvert uten å være kjent med det. (VG)

Julie Brodtkorb ny leder for Kringkastingsrådet

Publisert: 02.02.2018 kl 12:43

Julie Brodtkorb (43) ble fredag oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet for tre år framover, opplyser kulturminister Trine Skei Grande (V) til NTB. Årets nyutnevnte medlemmer er kommunikasjonsdirektør Bente E. Engesland, lege Bushra Ishaq, førsteamanuensis Eiri Elvestad og konseptutvikler Marius Karlsen.

Vil bruke scooter ved Storwartz gruve

Publisert: 02.02.2018 kl 10:14

NTNUi søker om tillatelse til å benytte snøscooter i Røros i forbindelse med NM i kiting i mars. Arrangementet er planlagt å være på Miljødirektorates eiendom ved Storwartz gruve, og NTNUi ønsker å bruke scooter for å frakte utstyr og eventuelt personer med funksjonshemming. Saken skal behandles i formannskapet neste uke, og rådmannens innstilling er at de bør få tillatelse. Saken skal behandles i formannskapet i Røros torsdag.

Forsvarsministeren mottok helikopter-anbefaling

Publisert: 01.02.2018 kl 14:43

- Det er tydelig at NH90 ikke kan levere den kapasiteten Forsvaret har behov for. For meg er det viktig at vi finner gode løsninger for både fregattene og for Kystvakten, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Norge har bestilt 14 helikoptre av typen NH90. Seks helikoptre er planlagt til fregattene og åtte er planlagt til Kystvakten. Forsvarssjefen anbefaler nå å prioritere samtlige NH90-helikopter til fregattene. I motsetning til fregattene, kan Kystvaktens behov dekkes av alternative, sivile systemer.

- Det er bra at vi har gått grundig inn i dette. Jeg har akkurat mottatt anbefalingen, og den skal jeg sette meg ordentlig inn i før jeg konkluderer, sier forsvarsministeren.

Det første helikopteret i endelig versjon er nylig levert, og ytterligere sju helikoptre i denne endelige versjonen skal leveres i løpet av 2018 og 2019. Helikopteret er således under innfasing og det gjenstår mye før NH90-systemet er i full drift. Derfor er det også usikkerhet omkring tilgjengelig flytimer for flåten av NH90 totalt sett.

- Vårt fokus er å finne gode løsninger for å få best mulig forsvarsevne, sier forsvarsministeren. (Forsvardepartementet)

Starmus ikke til Trondheim

Publisert: 01.02.2018 kl 14:20

Vitenskapsfestivalen Starmus skal ikke arrangeres i Trondheim i 2019, men havner i stedet i sveitsiske Bern. NTNU skal i stedet avholde sin egen vitenskapsfestival, og er i samtaler med Starmus om et samarbeid, melder adressa.no.

Slutter på Stiklestad

Publisert: 01.02.2018 kl 14:19

Turid Hofstad slutter som direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter etter 20 år. Arbeidet med å finne en ny direktør starter umiddelbart.
– Styret beklager sterkt at hun ønske å fratre, sier styreleder Bente Erichsen. (NRK)

Nytt renovasjonsselskap

Publisert: 01.02.2018 kl 09:04

HAMOS Forvaltning, Innherred Renovasjon og Midtre Namdal Avfallsselskap har stiftet selskapet ReTrans Midt AS, skriver Selbyggen. Det nye selskapet skal sørge for en kostnadseffektiv innsamling av husholdningsavfall i kommunene Inderøy, gamle Leksvik, Malvik, Selbu, Meråker og deler av Stjørdal.

Elvestuen kommer

Publisert: 01.02.2018 kl 09:03

Statsråd Ola Elvestuen har bekreftet at han kommer til Røros 8. mars for å delta på Kulturminnefondets 15 års-jubileum, skriver Rørosnytt.no. – Kulturminnefondet oppnår gode resultater gjennom samarbeid med andre aktører. De har klart å bygge opp en god, høykompetent og levedyktig arbeidsplass på Røros, uttaler klima- og miljøministeren. Direktør ved Kulturminnefondet, Simen Bjørgen, er svært fornøyd med det kommende
besøket.

Kutter omskjæring

Publisert: 01.02.2018 kl 09:02

Nå kutter St. Olavs Hospital sitt tilbud om omskjæring av gutter. Sykehuset har vært det i Norge som har utført flest omskjæringer. – Vi velger å prioritere behandling av kreftsyke barn framfor å utføre kirurgiske inngrep på friske barn, sier seksjonsleder for barnekirurgi ved St. Olavs Hospital, Øystein Drivenes til NRK.

Vil løfte de nordiske matskattene inn i reiselivet

Publisert: 01.02.2018 kl 09:02

Et felles nordisk prosjekt i regi av Nordisk råd og Stiftelsen Matmerk skal se på de nasjonale matskattenes potensiale til å være spydspisser for utviklingen av måltidsopplevelser i Norden. Beskyttede betegnelser representerer noe av det ypperste av mat og drikke i Norden, og kan treffe turistenes interesse for andre lands matkultur og autentiske produkter med lokal identitet. Men dette er lite kjent blant forbrukere, handel og reiseliv i Norden, skriver Landbruks- og matdepartementet i ei pressemelding.

Nordmenn elsker oppussing, men glemmer å sette av penger til vedlikehold

Publisert: 31.01.2018 kl 09:48

Vi er europamestere i oppussing, og bruker over 70 milliarder kroner i året på blant annet nye bad og kjøkken. Nå advarer Norges Takseringsforbund mot å droppe å spare til vedlikehold som kan blåse hull i husholdningsbudsjettet.
Ifølge en undersøkelse fra Prognosesenteret bruker vi mer på oppussing enn noen andre i Europa. Å sette i stand bad og kjøkken bringer merverdi til boligen, men nå roper takstmenn i Norges Takseringsforbund (NTF) et varsko.
– Det kan være svært risikabelt å legge alle pengene i oppussingspotten og glemme de store vedlikeholdsutgiftene som kommer før eller siden, sier NTFs administrerende direktør, Are Andenæs Huser. (NTF)

Spørreundersøkelse i Selbu

Publisert: 31.01.2018 kl 09:36

Elever som gikk ut fra Selbu ungdomsskole i perioden 1992 til 2006 er nå invitert til å delta i en spørreundersøkelse om hva som er viktig for dem med tanke på bosted og arbeids- og oppvekstforhold.
- Vi vet at det er mange av dem som har vokst opp i Selbu som fortsatt er veldig opptatt av hjembygda si, uavhengig av hvor de bor i dag, sier ordfører Ole Morten Balstad, som ønsker seg økt tilbakeflytting.

Dyre bompenger på nye E6

Publisert: 31.01.2018 kl 09:35

Den nye E6 som er planlagt mellom Ranheim og Åsen kan bli en dyr affære. Det kan nemlig komme til å koste deg 600 kroner dersom du kjører hele strekningen tur- retur i rushtiden, skriver Adresseavisen.

83 trøndere svindlet NAV

Publisert: 31.01.2018 kl 09:33

Hele 83 trøndere ble anmeldt for å svindlet til seg totalt 12,7 millioner kroner fra NAV i 2017, skriver Bladet.no. 61 personer er anmeldt for å svindle til seg dagpenger og for å ha sendt inn meldekort mens de har vært i arbeid. 16 personer er anmeldt for svindel av arbeidsavklaringspenger.

Nå presses legemiddelaktørene til å ta emballasjeansvar

Publisert: 31.01.2018 kl 08:16

Fra og med denne måneden er det ikke lenger lov for bedrifter som produserer eller importerer emballerte varer å stå utenfor returordningen. Et ukjent antall aktører innen legemidler og apotekvarer påvirkes av lovendringen.
Hvert år sendes det ut om lag 580 000 tonn emballasje på det norske markedet. Om lag 87 000 tonn av dette tar ikke produsent eller importør ansvar for, ifølge beregninger gjort av Grønt Punkt Norge. Dette er en av grunnene til at Klima- og miljødepartementet har kommet med en ny avfallsforskrift som blant annet bestemmer at alle som produserer eller importerer emballerte varer må ta ansvar for at emballasjen samles inn og gjenvinnes gjennom en godkjent returordning.

– Denne forskriften vil bidra til at Norge innfrir forpliktende EU-mål for materialgjenvinning av emballasjeavfall, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet. (Pressenytt)

Anmeldt for å ha kjørt i hasjrus

Publisert: 30.01.2018 kl 14:58

To menn i 20-årene ble stoppet av politiet på fylkesveg 705 i Lånke mandag kveld. De var begge påvirket av cannabis. I tillegg ble det funnet mindre mengder hasj i bilen, opplyser politiet til Bladet. Mennene er hjemmehørende i en nabokommune, og blir anmeldt for bruk og besittelse av narkotika. Føreren er i tillegg mistenkt for ruskjøring.

Ber hytteeiere i Oppdal vurdere skredfaren

Publisert: 30.01.2018 kl 08:55

Oppdal kommune ber hytteeiere på Skaret vurdere skredfaren før de drar på hytta. Tidligere i januar ble ei hytte knust av et snøskred, og rundt 40-50 andre hytter ligger i et skredutsatt område. Kommunen skal utrede ansvarsforholdet etter skredet som knuste hytta, før det blir et ekstraordinært bygningsrådsmøte. Det skriver avisa Opp.

Meråker med første tillatte snøscooterløype

Publisert: 26.01.2018 kl 16:00

Fredag fikk Meråker sin første tillatte snøscooterløype. Løypa går fra Teveldalen til Skursdalsporten. Det er kun tillatt å kjøre i merket trasé og i tidsrommet mellom kl. 07-23, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Kjørte med 13,8 tonn overlast

Publisert: 26.01.2018 kl 13:15

En lastebil med overlast på 13,8 tonn ble stanset på E6 i Skogn i torsdag kveld.

Det medfører ei bot på nesten 80.000 kroner. Sjåføren fikk også ei bot på 7000 kroner for manglende vinterdekk og kjettinger, og blir anmeldt for ikke ha diagramskive for registreing av kjøre- og hviletid, melder Statens vegvesen.

175 til Selbuskogen og skiskytterspring

Publisert: 26.01.2018 kl 08:57

Rundt 175 deltakere forventes til Selbuskogen skisenter når Skatval skilag i morra arrangerer skiskyttersprint. Dette er det tredje av totalt sju renn i Trøndercupen, og arrangørklubben lover flotte forhold der det vil være gode muligheter for publikum å følge løperne rundt i løypa.

Røros vil etablere modulbarnehage

Publisert: 26.01.2018 kl 08:56

Kommunestyret på Røros vedtok torsdag kveld kveld enstemmig å jobbe videre med etablering av en modulbarnehage. Rørosnytt skriver at sak med endelig kostnadsoversikt og forslag til plassering skal legges fram for politisk behandling så snart det lar seg gjøre.

Fryser lånet til Tydal Røye AS

Publisert: 26.01.2018 kl 08:55

Et enstemmig kommunestyret i Tydal vedtok i går å fryse det kommunale lånet firmaet Tydal Røye AS skal betjene. Lånet på kroner 475.000 fryses fram mot juni, under forutsetning av at det drives aktiv innsats for å selge eller leie ut bedriften.
- Tydal Røye AS ønsker å avvikle driften, og i denne saken er alle opptatt av i å finne en løsning for videre drift, sier ordfører i Tydal, Ole Bjarne Østby.

Trondheimskvinne pågrepet i Malaysia

Publisert: 26.01.2018 kl 08:55

En kvinne fra Trondheim ble pågrepet for barnebortføring av lokale myndigheter i Malaysia torsdag ettermiddag, skriver VG. En norsk etterforsker og barnefaren bidro til pågripelsen. Ifølge avisa skal mor være siktet for omsorgsunndragelse. Politiet i Trondheim mener moren bortførte sine to barn fra barnevernets omsorg i mars 2016.

Kartlegger sau- og geitebruk

Publisert: 25.01.2018 kl 08:09

Norsk Sau og Geit skal kartlegge hvor mange bønder som reduserer produksjonen av lammekjøtt og hvor mange som slutter helt. Trolig vil det bli overproduksjon av lammekjøtt også i 2018. Det en vet mindre om, er hvor mange bønder som gir seg helt eller delvis og hvordan dette påvirker produksjonsvolumet, skriver Nationen.

Tydal vedtar nye kommunale leiesatser

Publisert: 25.01.2018 kl 08:08

Kommunestyret i Tydal skal i kveld vedta nye leiesatser for kommunale bygg. Satsene er ikke revidert på flere år, og fortsatt anbefaler administrasjonen gratis leie for alle aktiviteter for barn og unge under 19 år og aktiviteter som er et kommunalt ansvar. I kulturhuset er det ikke anledning til å ta leie pga regler for momskompensasjon ved rehabiliteringa som ble utført. Det er likevel anledning til å ta en symbolsk sum som tilsvarer utgiftene til renhold av bygget, heter det i saksframlegget til kommunestyret.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.