Notiser

Kristiansand er årets mest attraktive by!

Publisert: 06.06.2018 kl 14:51

Kristiansand vinner Statens pris for attraktiv by 2018. Juryen mener byen har gjennomført et markant skifte i sin bypolitikk. Gjennom målrettet politisk og faglig arbeid, har landsdelshovedstaden tatt ansvar for å skape en kompakt by med god tilknytning til sjøen, skriver juryen. – Det er imponerende å se hvordan Kristiansand, i samarbeid med offentlige og private aktører, har fått til en svært positiv utvikling som forener gammelt og nytt, og som har gitt et nytt folkeliv i sentrum, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Nytt jordobservatorium åpnet i Ny-Ålesund

Publisert: 06.06.2018 kl 14:31

– Åpningen av et nytt moderne jordobservatorium i Ny-Ålesund er et stort sprang for sikrere kunnskap om globale endringer. Observatoriet vil gi avgjørende kunnskap om verdens miljøutfordringer og bidra til ny navigasjonsteknologi, sier statssekretær Lars Jacob Hiim i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Til høsten blir det forbudt med ansiktsdekkende plagg i all undervisning

Publisert: 05.06.2018 kl 14:20

Tirsdag vedtok Stortinget, etter forslag fra Regjeringen, et nasjonalt forbud mot å bruke ansiktsdekkende plagg i barnehager, skoler, høyere utdanning og opplæring av nyankomne innvandrere etter introduksjonsloven. Forbudet vil gjelde fra august.

– Det er bra at Stortinget er enige i at et forbud mot ansiktsdekkende plagg vil sikre åpen kommunikasjon med barn, elever, studenter og nyankomne innvandrere i undervisningssituasjoner. Det er avgjørende for et godt læringsmiljø, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Forbudet gjelder i undervisningssituasjoner

Forbudet vil gjelde for elever, studenter og ansatte ved utdanningssteder i privat og offentlig sektor. Forbudet vil også gjelde skolefritidsordning, leksehjelp og opplæring utenfor lærestedenes område, som for eksempel skoleturer (se faktaboks under).

For barnehagen vil forbudet gjelde de ansatte i hele arbeidstiden, fordi barn i barnehagen til enhver tid har behov for åpen og trygg kommunikasjon med trygge voksne.

– Elever, studenter og lærere må kunne se ansiktene til hverandre. Vi mener å ha funnet en god balanse mellom hensynet til et godt læringsmiljø og individets frihet, og det gleder oss at Stortinget er enig. Det har vært viktig å ramme inn forbudet til å kun gjelde undervisningssituasjoner. Særlig på universiteter og høgskoler er det i stor grad voksne mennesker som må kunne ta selvstendige vurderinger om tildekking utenfor klasserom og forelesningssaler, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Bjørn skadeskutt i Verda

Publisert: 05.06.2018 kl 08:34

En bjørn ble påskutt ved Ådalsvollen i Verdal mandag, etter at det var gitt fellingstillatelse på en bjørn som hadde tatt sau. Jaktlaget skjøt etter bjørnen ved Ådalsvollen. Bjørnen stakk av og er trolig skadd, melder politiet. Det pågår leting og politiet ber folk i området være forsiktige.

Bil i grøfta på Fv 705

Publisert: 04.06.2018 kl 21:23

Politiet har rykket ut til fv 705 ved Lånke etter melding om en bil som sto utenfor veien. En mann hadde løpt fra bilen. Ved hjelp av politihund har vi nå pågrepet mannen. Så får vi prøve å finne ut hva som faktisk har skjedd og hva som er årsak til løpeturen, skriver politet på twitter.

Meldingen kom til politiet ca kl 20.50 mandag kveld.

Coop vekstvinner for tredje året på rad

Publisert: 04.06.2018 kl 21:16

I det som ble nok et solid år økte Coop i Norge de totale driftsinntektene til 59 milliarder kroner i 2017. Coop oppnådde størst vekst i markedet for tredje år på rad og markedsandelen innen dagligvare endte på 29,7 prosent, en økning på 0,3 prosentpoeng fra 2016.
- Vi har lykkes med å bygge en vinnerkultur der vi setter kunden først i alt vi gjør. Våre fantastiske medarbeidere jobber hardt hver eneste dag og dette har gitt svært gode resultater. I tillegg har vi implementert en strategi med en tydelig retning som alle er tro til, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge.

Resultat før skatt for Coop i Norge ble på 1,3 milliarder kroner. Resultatet for Coop Norge SA konsern var på 423 millioner kroner, en svak reduksjon fra 569 millioner kroner i 2016 da engangsgevinster fra salg av Coops kaffevirksomhet og eiendom bidro til resultatet.

- Fjoråret var preget av tøff konkurranse og svak vekst i markedet generelt. Vi lyktes likevel med å forbedre den underliggende driften gjennom effektivisering av logistikken, redusert svinn og bedre drift i våre datterselskap, sier Stokke.

(Coop/NTBinfo)

Nærmere Vipps-fusjon

Publisert: 04.06.2018 kl 21:10

Fusjonen mellom BankID, BankAxept og Vipps er nå enda et skritt nærmere realisering. Finanstilsynet har levert sin tilråding til Finansdepartementet, som er positiv gitt rimelige vilkår som setter føringer og betingelser for fusjonen. Sammen skal selskapene sikre en sterk norsk aktør i et marked preget av mer global konkurranse.
– Vi er veldig glade for at Finanstilsynet har gitt en positiv tilråding til Finansdepartementet, og vilkårene de legger til grunn er både hensiktsmessige og rimelige, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Det nye selskapet skal levere verdensledende løsninger innen betaling og identifisering. De skal både være billigere og enklere for forbrukere og bedrifter, i Norge men også internasjonalt. Det handler om å forenkle netthandel ved å fjerne kortnummer og utløpsdato, fjerne papirfakturaen og sørge for at Norge blir det første landet i verden hvor man ikke lenger trenger brukernavn og passord.

(Vipps/NTBinfo)

Tidligere proffspiller blir OIF-trener

Publisert: 04.06.2018 kl 20:55

Den tidligere tunisiske landslagsspilleren Raja Toumi, som også spilte fem sesonger for Byåsen, skal trene Orkanger IFs damelag i 2.divisjon.
– Vi har vært på utkikk etter en trener som kan videreutvikle håndballspillere i regionen. Vi har hatt et annendivisjonslag i fire sesonger, og ønsker å stabilisere oss der på en god måte, sier Øyvind Togstad, styreleder i Orkanger IF til Adressa.
Toumi, som går fra jobben som spillende assistenttrener i tunisiske Club Africain, skal trene Orkangers 2.- og 3.-divisjonslag på kvinnesida, 3.-divisjonslaget på herresida, og i tillegg være en mentor for alle trenerne på aldersbestemt nivå, skriver avisa.

(Avisa Sør-Trøndelag/Adressa)

Lånkerevyen tok Kyrksæterøra med storm

Publisert: 04.06.2018 kl 20:47

Lånkerevyen ble den store vinneren under Midt-Norsk mesterskap i revy på Kyrksæterøra i helga. Humorfestivalens desidert største vinner fikk fire av ni priser, og innslaget "By på dæ sjøl" fikk alene tre priser og ble direkte kvalifisert til Revy-NM på Høylandet neste år.
“Kvitter fra knotten”, ei revygruppe bestående av tre damer fra Hommelvik, fikk prisen for beste vise med “Knotten blandakor”, skriver Humorfestivalen på hjemmesida si.
Midt-Norsk Mesterskap er en av ni regionale festivaler som gjennom et samarbeid kvalifiserer revynummer direkte til NM i revy på Høylandet. På Humorfestivalen i år deltok 28 lag fra 17 kommuner i Trøndelag, Møre- og Romsdal og Nordland.

Tre stengte Rørosbanen

Publisert: 04.06.2018 kl 20:03

Trafikken går som normalt igjen etter at et tre hadde sperret jernbanesporet mellom Rena og Opphus mandag kveld.
- Du må fortsatt regne med forsinkelser, skrev Bane NOR på sine hjemmesider.

Namsos mangler spesialister

Publisert: 04.06.2018 kl 08:26

Sykehuset Namsos mangler spesialister innen barne- og ungdomspsykiatri, og ventetidene er dobbelt så lange som det som kreves. – Vår utfordring er at spesialistene veldig fort forsvinner sørover, sier klinikkleder ved sykehuset, Tore Andersen, til Namdalsavisa. Flere barn og ungdom må nå reise til Levanger for å få behandling.
(Namdalsavisa/NRK)

Branntilløp i Stjørdal

Publisert: 04.06.2018 kl 08:07

Et branntilløp ved Stjørdal Ungdomssenter i Stjørdal sentrum ble raskt slukket natt til mandag, opplyser politiet.

Laks på 17,8 kilo

Publisert: 04.06.2018 kl 08:05

Jahn Waage Aurdal fra Ålesund har tatt den desidert største laksen så langt i årets sesong i Stjørdalselva, melder Stjørdals-Nytt. Laksen han tok i Fossen i Forra viste seg å veie hele 17,8 kilo. I fjor ble det tatt tre større lakser i Stjørdalselva og i 2016 en som veide mer enn den Waage Aurdal nå har landet. Før det må vi helt tilbake til 2011 for å finne en større laks på Laksebørsen. Derfor er det ikke helt usannsynlig at årets aller største laks allerede er tatt.

Røste gjenvalgt

Publisert: 03.06.2018 kl 22:54

Erik Røste ble søndag gjenvalgt som president i Norges Skiforbund. Han går løs på sin fjerde toårsperiode. Eva Tine Riis-Johannessen ble gjenvalgt som visepresident.
Også Tove Moe Dyrhaug fortsetter som styremedlem i den neste toårsperioden. Birgit Skarstein ble valgt inn som medlem av det nye styret sammen med Sveinung Karlsen, Andrea Bell Pedersen og Erik Bruun.

Blink vant, Nardo tapte

Publisert: 03.06.2018 kl 22:07

Stjørdals-Blink - Vard 4-0 søndag
Nedzad Sisic scoret to da Stjørdals-Blink slo bunnlaget Vard hele 4-0 hjemme på Blinkbanen i går kveld. Det første kom etter bare tre minutters spill. Lars Ramstad la på til 2-0 etter 31 minutter, og det ble også pauseresultatet. Blink startet godt også i 2. omgang, og det var ikke spilt mer enn ett minutt da Marius Augdal la på til 3-0. Nedzad Sisic sørget for 4-0 ni minutter seinere.

Nardo -KFUM 0-4 lørdag
KFUM slo Nardo 4-0 på Nissekollen kunstgress lørdag. Også her stod det 2-0 til pause. Nardo ligger nå på 13. og nest sisteplass på tabellen i PostNord ligaens avdeling 2 med bare 5 poeng, mens Stjørdals-Blink nå klatrer til 8.-plass med 11 poeng etter 8 spilte kamper.

Bendtner og Jensen vraket

Publisert: 03.06.2018 kl 21:17

Både Nicklas Bendtner og Mike Jensen ble vraket fra Åge Hareides endelige VM-tropp ble offentliggjort søndag kveld. Spesielt overraskende er det at Bendtner ikke er med.
Det var ventet at Danmarks landslagssjef Åge Hareide ville finne plass i alle fall til Bendtner, til tross for skaden han pådro seg i toppkampen mot Brann, skriver Adressa.

1.div: Levanger tapte igjen

Publisert: 03.06.2018 kl 21:15

748 betalende tilskuere så Levanger ta ledelsen 1-0 i 1.divisjonsoppgjøret hjemme mot SogndaI søndag. Ermal Hajdari scoret målet for LFK etter 12 minutter, og 1-0 var også pauseresultatet.
Sogndal snudde kampen og vant 2-1 med to scoringer i det 84. og det 89. minutt. Levanger ligger nå på 13.-plass på tabellen og møter tabellnabo Kongsvinger borte i neste serierunde, kommende søndag.

Til St. Olavs med redningshelikopter

Publisert: 03.06.2018 kl 18:49

Tre personer ble fløyet til St. Olavs hospital med et Sea King redningshelikopter etter at en bil kjørte i bergveggen på Sørdyrøya på Frøya i går. Det var fire personer i bilen, tre av dem ble skadet. Det er mistanke om promillekjøring, opplyser operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Randi Fagerholt til NRK Trøndelag.

Nei til grensejustering

Publisert: 03.06.2018 kl 17:04

Fylkesmannen i Trøndelag vil ikke justere kommunegrensa mellom Oppdal og Rennebu. Det var i januar i fjor at innbyggere i fire kretser i Rennebu ville bli oppdalinger.
-Uten disse fire kretsene vil det bli vanskelig for Rennebu å være egen kommune. Samtidig vil dagens Rennebu kommune oppleve utfordringer framover i tid, ikke minst økonomisk. Denne utviklingen har pågått over tid, men har blitt mer krevende også etter kommunens vedtak om å være egen kommune i september 2016, heter det i den endelige tilrådningen til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Flere butikker fjerner engangsgriller fra hyllene

Publisert: 01.06.2018 kl 11:42

Flere dagligvarebutikker fjerner engangsgriller fra hyllene på oppfordring fra Norsk brannvernforening. Bakgrunnen er faren for skogbranner. Kjøpmannshuset Norge er datterselskap til Norgesgruppen og drifter kjedene Joker, Spar og Nærbutikken, og dem har nå bedt alle sine butikker fra Trøndelag og sørover om å gjerne engangsgriller fra hyllene, skriver P4.

Brant dyrekadaver i Meråker

Publisert: 31.05.2018 kl 12:00

Ved 10 tiden fikk politiet inn melding om kraftig røykutvikling i skogen i Meråker. Da brannvesenet kom til stedet, viste det seg at det var snakk om brenning av dyrekadaver på en gård. Brannvesenet har kontroll på brannen og det er ikke fare for spredning.

Borettslag kan totalforby røyking på balkonger

Publisert: 31.05.2018 kl 11:58

I følge rådgiver i juss og politikk i NAAF, Hogne Skogesal, kan styret i borettslaget legge ned totalforbud mot røyking på balkong. – Det finnes helt klart tilfeller hvor sjenansen for andre blir overdrevet, men dersom tobakksrøyken er en reell sjenanse for andre, er dette noe styret både kan og skal angripe som brudd på lovverk og eventuelle ordensregler, sier Skogesal, det melder NTB.

I Danmark er målet å skaffe flyktninger jobb innen én måned

Publisert: 31.05.2018 kl 10:34

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner var nylig i Danmark for å se hvordan de jobber for at flyktninger og familiegjenforente skal komme seg raskt i jobb og utdanning – og lære språket underveis.

– Det er veldig interessant å se hvordan danskene jobber med integrering i arbeidslivet. Vi må tenke tidlig innsats for å få en bedre integreringspolitikk i Norge. Det handler om språkopplæring og kompetanse, og å gi de som kommer muligheten til å delta i samfunnet og bidra på lik linje som alle andre, understreker Jan Tore Sanner.

(Kunnskapsdepartementet)

Saktegående tog

Publisert: 31.05.2018 kl 08:19

Fare for solslyng og stor skogbrannfare førte til forsinkelser på både Rørosbanen og Dovrebanen i går. Bane NOR satte ned hastigheten mellom Singsås og Støren på Rørosbanen og mellom Fåberg og Dombås på Dovrebanen. Meråkerbanen ble stengt mellom Hell og Storlien. Etter at sola gikk ned gikk togene i vanlig fart, men i dag er det meldt varmt vær igjen, og da kan det bli aktuelt med saktekjøring og andre særskilte tiltak for å ivaerta sikkerheten. Det skriver NRK.

Streik fra 08.00 i dag

Publisert: 31.05.2018 kl 08:18

Fra klokka åtte tar LO ut rundt 1200 medlemmer i streik. Landsorganisasjonen ble ikke enig med Finans Norge i nattas mekling. I Trøndelag rammer streiken Sparebank 1 SMN, Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidig avd. Trondheim og Jernbanepersonalets Sparebank avd. Trondheim, melder NTB.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...