– 22,8 millioner mer til Stjørdal

– 22,8 millioner mer til Stjørdal

Morten Harper, Stjørdal SV og fjerdekandidat i Nord-Trøndelag ved stortingsvalget. FOTO: Privat

SV ønsker en kraftig styrking av kommuneøkonomien.

LESERBREV:

Enten du bor i Stjørdal, Meråker, Malvik – eller et annet sted, for den del – er det kommunen som står for mange av de viktige tjenestene du trenger i løpet av livet. Samtidig ser vi at kommunene sliter med pressede budsjetter.
SV ønsker en kraftig styrking av økonomien i kommunene for å få et best mulig velferdstilbud til alle. Derfor har SV i kommunebudsjettet for 2018 prioritert 5,1 milliarder kroner mer til kommunene enn regjeringen gjør.

Flere lærere

SV satser på flere lærere i skolen, flere opptak og lavere maksimalpris i barnehagene, økt bemanning i eldreomsorgen og satsning på rehabilitering og psykisk helsevern gjennom kommunene. Da trenger kommunene mer penger, og det kan SV gi kommunene fordi vi ikke vil gi enda mer skattelette til personer som har svært god råd.
Styrkingen av kommunebudsjettet betyr flere millioner ekstra til kommunene i Værnesregionen. Stjørdal ville med SVs budsjett fått 22,8 millioner kroner mer å rutte med neste år enn med Høyre/Frp-regjeringen. Meråker ville fått 2,5 millioner kroner ekstra og Malvik 13,4 millioner kroner.

Likt tilbud for alle

For Stjørdal innebærer det at vi for eksempel kunne hatt over 20 flere lærere i grunnskolen, eller enda flere sykepleiere i omsorgstjenestene. Der regjeringen ikke vil legge pengene på bordet for en bedre eldreomsorg, setter SV eldre før skattekutt til de rikeste.
Flere penger til kommunene skal også gi et løft for miljøinnsats og klimaarbeid. Det er tiltak for å kutte utslipp, som satsning på kollektivtrafikk i fylkeskommunene. Og det er å gjøre kommunene bedre i stand til å håndtere klimaendringer, blant annet med de økte nedbørsmengdene som forventes.
For SV er målet klart: Kommunene må ha en sterk økonomi slik at alle som bor i Norge får det samme tilbudet uansett hvor de bor.

Morten Harper
Stjørdal SV og fjerdekandidat i Nord-Trøndelag ved stortingsvalget

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev

- En oppfordring på vegne av jordvernet
  • Leserbrev

- Senterungdommen blir svært bekymret når vi ser nedbyggingshastigheten i og rundt Trondheim, og er tvilsomme til om dette er en sunn samfunnsutvikling, skriver Vegard Frøseth Fenes, Organisatorisk nestleder i Trøndelag Senterungdom i dette leserbrevet.

Når kommer ladestasjonene?
  • Leserbrev

Hvor blir det av ladestasjoner for elbiler i Fjellregionen, spør Roald Evensen i dette leserbrevet.

- Helgesen må avklare
  • Leserbrev

- Helgesen må snarest avklare vinterens ulvejakt i ulvesonen, skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund i dette leserbrevet.

 
E.coli-bakterier i Enan
  • Leserbrev

Svenska Turistföreningen (STF) kommenterer STV Jämtlands innslag om E.coli-bakterier i elva Enan.

– Kutt i maskinskatt gir flere jobber i Trøndelag
  • Leserbrev

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien, 
mener trøndersk næringsliv svekkes av skatt på maskiner.

– Frivillighet fungerer
  • Leserbrev

4H reagerer på statsbudsjettet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE