Leserbrev fra bekymret storebror

Bekymret: Tore Børresen vil St. Olavs Hospital om han blir akutt syk, ikke til Innlandet sykehus. FOTO: St. Olavs Hospital

– Blir jeg akutt syk, send meg til St.Olavs, ikke ti ville hester får meg til Innlandet sykehus Tynset. Er det ikke akutt, men jeg trenger en kontrolltime eller behandling tar jeg gjerne en tur til sykehuset på Tynset, skriver Tore Børresen.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Det er ikke vanlig at man bretter ut pasient historier i innlegg, men noen ganger er det kanskje nødvendig slik at man kan forhindre eventuelle tragedier.

Ved oppmøte hos legevakten på Røros finner man ut at pasienten må på sykehus, og det er viktig å få en CT undersøkelse. Legen ringer Tynset for å forvisse seg om at CT maskinen er i orden, hvorpå det blir bekreftet at den er grei. Ambulanse til Tynset Søndag kveld for innleggelse. Mandag, ingen CT gjort ennå, maskinen virker ikke, men i morgen tirsdag skal det bli. Tirsdag kommer og fortsatt ingen CT, men har klart å få til en ultralyd, men er det nok? NEI.

Tirsdag ettermiddag ringer jeg søstra for å høre hvordan ståa er, hun klarer så vidt å svare på mine spørsmål, klarer ikke puste ordentlig og er i ørska av smerter og smertestillende.

Jeg stiller spørsmål om de har funnet ut noe mer, har de tatt CT i dag? eller er ikke maskina i orden ennå?
Hun sliter med å svare og jeg hører at dette ikke er helt bra. Jeg skjønner at hun fortsatt ikke har fått den nødvendige sjekken, og jeg kjenner jeg blir forbannet og redd og tar kontakt med min svoger for å få ham til å ringe sykehuset for å finne ut hva som egentlig skjer. CT maskina er i orden, men hun var ikke prioritert, hun virket litt bedre på formiddagen, men nå var det en forverring og de må få henne til St. Olavs slik at hun kan få nødvendig og livsviktig hjelp snarest. De har tatt på seg noe de ikke klarer å sluttføre, og tør ikke ha henne der lengre. Det blir rekvirert luftambulanse til Trondheim og ST Olavs. Der står det flere spesialister klare for å ta imot henne, flere organer er svekket. De skjønner at ting har gått for langt.

Hun er på bedringens vei nå, men var det virkelig nødvendig at det skulle bli så alvorlig før hun fikk god nok hjelp?

Kjære leger og alle andre, Tynset har ikke ett akutt sykehus.

Det er graverende når legen kontakter sykehuset for å sjekke at utstyret de skal benytte virkelig virker, og enda mer graverende når det ikke virker på flere dager. I verste fall kunne vi mistet ett familiemedlem så alt for tidlig.

Min svoger ble oppringt dagen etter fra Tynset for å høre hvordan det gikk, om hun klarte seg…………… Jøss, er det vanlig?!! Sjekker man ikke slikt med det sykehuset pasienten blir sendt til?

Blir pasienter sendt til Tynset på grunn av statistikk? Er det så viktig å få opp pasient tallene at man gambler med mennesker?

Når andre spør hva som feiler søstera mi, kommer historien frem, og gjerne vet de om noen andre som har opplevd noe av det samme.

Dette er nok ikke politisk korrekt, men føler at historien må frem. Ønsker ikke at andre skal oppleve det samme som vi har opplevd.

Tore Børresen, bekymret storebror.

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev

Nye kommunesammenslåinger?
  • Leserbrev

- Regjeringen ser bort fra stortingsvedtaket om at inntektssystemet for kommunene ikke skal brukes til å presse fram nye sammenslåinger av kommuner. Kommuneproposisjonen trosser Stortinget og legger opp til nye runder med kommunesammenslåinger, sier Heidi Greni fra Senterpartiet, saksordfører for ...

- Regjeringens passkutt er uakseptabelt

- Mange vil få mye lengre reisevei for å skaffe seg pass dersom regjeringen får det som den vil, skriver Jenny Klinge (Sp) i dette leserinnlgget.

Hurra - året rundt!
  • Leserbrev

– Her på Røros kan vi feire året rundt for de mange frivillige som bidrar med villige hender, bankende hjerter og god kunnskap for de mange arrangementene som fins her i fjellregionen, skriver daglig leder i Elden, Siri B. Gellein, i et leserinnlegg.

 
 – Natoøvelsen fremmer ikke avspenning
  • Leserbrev

SV skriver i et leserbrev at Norge må våge å si at vi ikke aksepterer våpenindustrien og militærmaktene USA / NATO og Russland sin bløff om at terrorbalanse og våpenopprustning bevarer freden.

Godbiter inn i det nasjonale utvalget
  • Nyheter

Rørosmeieriet kommer med Niste naturellyoghurt med müsli og Niste tyttebæryoghurt med müsli inn i de nasjonale dagligvaresortimentet.

Norwegian Outlet til Trondheim
  • pressemelding

Outletlandsbyen Norwegian Outlet, ønsker å etablere seg i Trondheim.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE