Vil ha ny Mathall i Trondheim

Kan det bli ny Mathall i Byhaven?

Pensjonistpartiet foreslår kjelleren i Byhaven som lokale.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LESERINNLEGG:

Kan det bli Ny Mathall i kjelleren i Byhaven?

I fjor vinter stengte Mathallen i Trondheim. Butikken og restauranten gikk konkurs, fordi for få kunder la igjen penger.

Nå mener Roar Hildonen at det er tid for å prøve på nytt og man må lete etter nye lokaler.

Jeg støtter Hildonen i dette og det haster. Det er intet å vente på. Jeg vil som Gruppeleder for Pensjonistpartiet både i Trondheim bystyre og Trøndelag Fylkesting oppfordre til et samarbeid mellom fylket og kommunen for å få etablert en mathall i løpet av høsten. En Mathall er svært viktig både for kommunen og fylket og disse offentlige instanser må bidra i et nytt konsept så langt det er mulig.
I kjelleren i Byhaven ligger alt til rette for en flott matkjeller.

Det er et stort areal som kan brukes til dette formålet.

Her har man i kjelleren fra før Gulating Ølutsalg og Færsk (Ferskvarebutikk med fisk og kjøtt). Senteret har ellers en rekke nisjebutikker som passer godt inn i et slikt mathallprosjekt med bl.a. Olivenlunden 1830 og Alma Mater med flere.
Trønderske matvarer, restauranter og produkter får stadig større anseelse, og jeg mener det er en god idé å gjøre et nytt forsøk med en mathall i Trondheim og lokalene ligger klare i Byhaven sin underetasje.

I utgangspunktet skulle man tro at det er et marked for en trøndersk mathall. Flere trønderske produkter har vunnet priser de siste årene.
Rørosrein fikk pris for Norges beste kjøttprodukt, og i januar ble Munkeby-osten kåret til Norges beste ost. En rekke lokale produsenter er meget populære og etterspørselen er meget stor.

At Mathallen måtte stenge etter bare halvannet år, tyder på at det var mer utfordrende å lokke til seg kundene i Trondheim enn man skulle tro.

Uansett hvilken løsning man velger, bør verdien for trøndersk matkultur og lokalmat fra regionen stå i sentrum.
En mathall (Matkjeller) i Trondheim kan bli et utstillingsvindu for trøndersk lokalmat. Det ville være synd og skam om den muligheten blir skuslet bort.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trondheim bystyre og Trøndelag fylkesting

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev Vis flere

Røros SV: Naturen er for alle

Røros SV: Naturen er for alle

SV ønsker å grunnlovsfeste allemannsretten.

Vil ha ny Mathall i Trondheim

Vil ha ny Mathall i Trondheim

Pensjonistpartiet foreslår kjelleren i Byhaven som lokale.

– Hold stien åpen, ta med greinsaks og klipp en busk

– Hold stien åpen, ta med greinsaks og klipp en busk

– Det er rett og slett vi som bruker stien som må holde den åpen, skriver Gro-Anita Mortensen i et leserinnlegg.

MDG Røros vil forskyve kantslåtten til senere på høsten

Leserinnlegg:

MDG Røros vil forskyve kantslåtten til senere på høsten

MDG Røros ønsker at det blir slutt på giftsprøyting langs jernbaneskinnene, og at kantslåtten langs veiene forskyves til senere på høsten slik at blomstene og biene får gjort jobben sin. Det skriver Hanne Feragen fra MDG Røros i et leserinnlegg.

Støtter satsing på et  grunnleggende tilbud innen allsidig jordbruk

Støtter satsing på et grunnleggende tilbud innen allsidig jordbruk

Regionrådet for Fjellregionen med høringsuttalelse vedrørende fremtidens utdanningsbehov innen landbruket.

- Tilsløring frå Høgre om passkutt

Leserinnlegg:

- Tilsløring frå Høgre om passkutt

- Det er ei tilsløring av verkelegheita ulike stortingsrepresentantar frå Høgre driv med når dei påstår at det ikkje er mogleg å utstede sikre norske pass utan å sentralisere passtilbodet, skriver Jenny Klinge, justispolitisk talskvinne i Senterpartiet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon