LESERINNLEGG: Takk til raus Fjell-Ljomredaktør

LESERINNLEGG: Takk til raus Fjell-Ljomredaktør

 

Redaktør i Rørosnytt, Tore Østby om leserinnlegg fra Fjell-Ljomredaktøren.

Registrerer at Bjørn Tore Hindklev er litt fornærmet over en artikkel på Rørosnytt, og er relativt raus med sine karakteristikker. "Makan til vås skal man lete lenge etter" og "Skivebom i bloggsfæren" er blant uttrykkene som brukes. Roping kan være en strategi for å få fokus bort fra realitetene, men de ligger der likevel. Under all ropingen ligger det et par prinsipielt viktige saker som er verd å kommentere og stå opp for.

Det ene er å avsanne et urimelig angrep på en navngitt enkeltperson som har utført jobben sin på en helt korrekt måte, og det andre er offentlighetsloven, som er en pilar i kritisk journalistikk i et demokrati.

Jeg synes ærlig talt det er relativt frekt av Fjell-Ljoms Redaktør å pårope seg offerrollen i en sak der førstesiden hans avis er brukt til å komme med grunnløse beskyldninger mot en navngitt person. God folkeskikk ville vært å løpe til Røros kommune og be arkivsjefen om unnskyldning. I tillegg ville det være på sin plass med et skikkelig dementi i neste nummer av Fjell-Ljom.

Rørosnytts artikkel om Fjell-Ljoms sleivspark på førstesiden er ikke vås, men korrekt og nødvendig folkeopplysning. Det er ikke et angrep på Fjell-Ljom, men oppreisning for den som er angrepet. Bjørn Tore Hindklev er naturligvis hjertelig velkommen til å fremme Rørosnytt for PFU når som helst.

Jeg ser for så vidt liten skade i at Rørosingene denne kvelden kan more seg over munnhuggeri mellom to redaktører. Det som er litt synd er at Fokus kommer bort fra det som er den reelle saken i dette.  UDI har kjørt tilsyn på Moan gård, og påpekt hele 12 avvik. Røros kommune har tatt dette på alvor, og dyktige medarbeidere på Moan gård er i ferd med å ordne opp i alt sammen. Det er viktig, for ellers ville Røros mistet sitt asylmottak. Det ville vært synd av mange grunner. Folk ville mistet arbeidsplassene sine, og Røros ville blitt litt fattigere kulturelt sett. Guttene på Moan har vært er er et friskt pust i lokalsamfunnet. Jeg tror også Røros er et godt sted å være for unge mennesker i en vanskelig situasjon. Sett i forhold til det blir det relativt smått at en redaktør roper og er frustrert fordi en annen redaktør påpeker litt svakt kunnskapsnivå om offentlighetsloven. Nils Øy, som er sitert i artikkelen på Rørosnytt, er Norges fremste ekspert på offentlighetsloven. Jeg tror også Bjørn Tore Hindklev kunne ha noe å lære av ham.

Jeg har stor respekt for det arbeidet som gjøres i Fjell-Ljom. Selv om Bjørn Tore Hindklev måtte mene at Rørosnytt er ei bloggside, mener jeg fortsatt at Fjell-Ljom er ei bra ukeavis og en viktig kulturinstitusjon. Fjell-Ljom er kanskje større enn redaktøren som til enhver tid sitter der. Jeg synes Bjørn Tore Hindklev og hans medarbeidere gjør en god jobb. I denne ene saken kom Fjell-Ljomredaksjonen helt ut å kjøre. Det startet med et oppslag i Rørosnytt. Så forsøkte Fjell-Ljom å få ut de samme dokumentet fra UDI og fikk nei. En journalist fra Fjell-Ljom ringte så meg og spurte hvordan Rørosnytt hadde fått tak i dokumentet. Jeg forklarte det, og mailet rapporten umiddelbart til Fjell-Ljom. Det gjorde jeg fordi jeg mener det er viktig at media får tilgang til slike rapporter, for å lese dem og gjøre sin journalistiske jobb. Det ville jeg faktisk ment om det hadde vært Fjell-Ljom som hadde fått ut saken først også.

 

Tore Østby

Redaktør i Rørosnytt

 

Siste nytt i Leserbrev

- Nei til privatisering av kommunale veger
  • Leserbrev

Velforeninga i Molia i Selbu er kritisk til forslaget om privatisering av kommunale veger. -Å legge slike oppgaver på privatpersoner gjør at vi ikke kan kvalitetssikre vegene våre. Veglag kan bli driftet ulikt, med ulik vegstandard som resultat, skriver velforeninga i en høringsuttalelse. Denne ek...

Røros som ja- eller nei-kommune
  • Leserbrev

– Røros skal være en ja-kommune. Røros AP, SV og RL stemte nei til å være en ja-Kommune. SP stemte ja, skriver Mona W Slettum (H) og Gard Erik Sandbakken (V) i dette leserbrevet.

- En oppfordring på vegne av jordvernet
  • Leserbrev

- Senterungdommen blir svært bekymret når vi ser nedbyggingshastigheten i og rundt Trondheim, og er tvilsomme til om dette er en sunn samfunnsutvikling, skriver Vegard Frøseth Fenes, Organisatorisk nestleder i Trøndelag Senterungdom i dette leserbrevet.

 
Når kommer ladestasjonene?
  • Leserbrev

Hvor blir det av ladestasjoner for elbiler i Fjellregionen, spør Roald Evensen i dette leserbrevet.

- Helgesen må avklare
  • Leserbrev

- Helgesen må snarest avklare vinterens ulvejakt i ulvesonen, skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund i dette leserbrevet.

E.coli-bakterier i Enan
  • Leserbrev

Svenska Turistföreningen (STF) kommenterer STV Jämtlands innslag om E.coli-bakterier i elva Enan.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE