LESERINNLEGG: Takk til raus Fjell-Ljomredaktør

Redaktør i Rørosnytt, Tore Østby om leserinnlegg fra Fjell-Ljomredaktøren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Registrerer at Bjørn Tore Hindklev er litt fornærmet over en artikkel på Rørosnytt, og er relativt raus med sine karakteristikker. "Makan til vås skal man lete lenge etter" og "Skivebom i bloggsfæren" er blant uttrykkene som brukes. Roping kan være en strategi for å få fokus bort fra realitetene, men de ligger der likevel. Under all ropingen ligger det et par prinsipielt viktige saker som er verd å kommentere og stå opp for.

Det ene er å avsanne et urimelig angrep på en navngitt enkeltperson som har utført jobben sin på en helt korrekt måte, og det andre er offentlighetsloven, som er en pilar i kritisk journalistikk i et demokrati.

Jeg synes ærlig talt det er relativt frekt av Fjell-Ljoms Redaktør å pårope seg offerrollen i en sak der førstesiden hans avis er brukt til å komme med grunnløse beskyldninger mot en navngitt person. God folkeskikk ville vært å løpe til Røros kommune og be arkivsjefen om unnskyldning. I tillegg ville det være på sin plass med et skikkelig dementi i neste nummer av Fjell-Ljom.

Rørosnytts artikkel om Fjell-Ljoms sleivspark på førstesiden er ikke vås, men korrekt og nødvendig folkeopplysning. Det er ikke et angrep på Fjell-Ljom, men oppreisning for den som er angrepet. Bjørn Tore Hindklev er naturligvis hjertelig velkommen til å fremme Rørosnytt for PFU når som helst.

Jeg ser for så vidt liten skade i at Rørosingene denne kvelden kan more seg over munnhuggeri mellom to redaktører. Det som er litt synd er at Fokus kommer bort fra det som er den reelle saken i dette.  UDI har kjørt tilsyn på Moan gård, og påpekt hele 12 avvik. Røros kommune har tatt dette på alvor, og dyktige medarbeidere på Moan gård er i ferd med å ordne opp i alt sammen. Det er viktig, for ellers ville Røros mistet sitt asylmottak. Det ville vært synd av mange grunner. Folk ville mistet arbeidsplassene sine, og Røros ville blitt litt fattigere kulturelt sett. Guttene på Moan har vært er er et friskt pust i lokalsamfunnet. Jeg tror også Røros er et godt sted å være for unge mennesker i en vanskelig situasjon. Sett i forhold til det blir det relativt smått at en redaktør roper og er frustrert fordi en annen redaktør påpeker litt svakt kunnskapsnivå om offentlighetsloven. Nils Øy, som er sitert i artikkelen på Rørosnytt, er Norges fremste ekspert på offentlighetsloven. Jeg tror også Bjørn Tore Hindklev kunne ha noe å lære av ham.

Jeg har stor respekt for det arbeidet som gjøres i Fjell-Ljom. Selv om Bjørn Tore Hindklev måtte mene at Rørosnytt er ei bloggside, mener jeg fortsatt at Fjell-Ljom er ei bra ukeavis og en viktig kulturinstitusjon. Fjell-Ljom er kanskje større enn redaktøren som til enhver tid sitter der. Jeg synes Bjørn Tore Hindklev og hans medarbeidere gjør en god jobb. I denne ene saken kom Fjell-Ljomredaksjonen helt ut å kjøre. Det startet med et oppslag i Rørosnytt. Så forsøkte Fjell-Ljom å få ut de samme dokumentet fra UDI og fikk nei. En journalist fra Fjell-Ljom ringte så meg og spurte hvordan Rørosnytt hadde fått tak i dokumentet. Jeg forklarte det, og mailet rapporten umiddelbart til Fjell-Ljom. Det gjorde jeg fordi jeg mener det er viktig at media får tilgang til slike rapporter, for å lese dem og gjøre sin journalistiske jobb. Det ville jeg faktisk ment om det hadde vært Fjell-Ljom som hadde fått ut saken først også.

 

Tore Østby

Redaktør i Rørosnytt

 

Siste nytt i Leserbrev Vis flere

Røros SV: Naturen er for alle

Røros SV: Naturen er for alle

SV ønsker å grunnlovsfeste allemannsretten.

Vil ha ny Mathall i Trondheim

Vil ha ny Mathall i Trondheim

Pensjonistpartiet foreslår kjelleren i Byhaven som lokale.

– Hold stien åpen, ta med greinsaks og klipp en busk

– Hold stien åpen, ta med greinsaks og klipp en busk

– Det er rett og slett vi som bruker stien som må holde den åpen, skriver Gro-Anita Mortensen i et leserinnlegg.

MDG Røros vil forskyve kantslåtten til senere på høsten

Leserinnlegg:

MDG Røros vil forskyve kantslåtten til senere på høsten

MDG Røros ønsker at det blir slutt på giftsprøyting langs jernbaneskinnene, og at kantslåtten langs veiene forskyves til senere på høsten slik at blomstene og biene får gjort jobben sin. Det skriver Hanne Feragen fra MDG Røros i et leserinnlegg.

Støtter satsing på et  grunnleggende tilbud innen allsidig jordbruk

Støtter satsing på et grunnleggende tilbud innen allsidig jordbruk

Regionrådet for Fjellregionen med høringsuttalelse vedrørende fremtidens utdanningsbehov innen landbruket.

- Tilsløring frå Høgre om passkutt

Leserinnlegg:

- Tilsløring frå Høgre om passkutt

- Det er ei tilsløring av verkelegheita ulike stortingsrepresentantar frå Høgre driv med når dei påstår at det ikkje er mogleg å utstede sikre norske pass utan å sentralisere passtilbodet, skriver Jenny Klinge, justispolitisk talskvinne i Senterpartiet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...