- La oss eie Norge selv!

- La oss eie Norge selv!

Ole Graneng er nestleder i Sør-Trøndelag Senterparti FOTO: Senterpartiet

- Norge har alltid vært et land der vi har ment det er rett og viktig å eie heimen vår, jorda vår og arbeidsplassen vår selv. På samme måte mener Senterpartiet at det er viktig å sikre nasjonal råderett over naturressursene, både grunnlag for mat, energi og råstoff. Dette er norske arbeidsplasser, skriver nestleder i Sør-Trøndelag Senterparti i dette leserbrevet.

Tekst:

Publisert:

Leserbrev fra Ole Graneng

Senterpartiet mener at det er en statlig oppgave å bidra til å sikre nasjonalt eierskap i norske bedrifter. Dagens regjering tror at et fritt internasjonalt marked er optimalt for framtidig velstand i Norge. Dette er en feilvurdering.

Store internasjonale investorer tenker strategisk. Kinesere har ønsket å kjøpe nøkkelbedrifter i Australia, USA og Storbritannia. Planene har utløst heftige diskusjoner i disse landene. Storbritannia bygger nytt kjernekraftverk i Hinkley med kinesiske penger. Overnasjonalt eierskap har også en sikkerhetspolitisk side.

I USA frykter man å bli utkonkurrert på utvikling av kunstig intelligens (AI) og at dette vil true nasjonal sikkerhet. Flere land har systemer for å godkjenne utenlandsk oppkjøp av nasjonale bedrifter ut fra nasjonale sikkerhetspolitiske interesser.

Senterpartiet ønsker å sikre norske nøkkelbedrifter som Telenor, Mesta og Statkraft. Vi trenger ikke selge nasjonal eiendom pga mangel på kapital som flere sør-europeiske land har måttet gjøre.

På samme måte vil endringene i konsesjonsloven i jordbruk, fiske og vannkraft svekke landet. Høyre og Frps mange forslag om salg av Norge er uforstand. Regjeringens politikk gjør Norge fattigere. La oss eie landet selv!

Ole Graneng

Nestleder, Sør-Trøndelag Senterparti

Siste nytt i Leserbrev

- En oppfordring på vegne av jordvernet
  • Leserbrev

- Senterungdommen blir svært bekymret når vi ser nedbyggingshastigheten i og rundt Trondheim, og er tvilsomme til om dette er en sunn samfunnsutvikling, skriver Vegard Frøseth Fenes, Organisatorisk nestleder i Trøndelag Senterungdom i dette leserbrevet.

Når kommer ladestasjonene?
  • Leserbrev

Hvor blir det av ladestasjoner for elbiler i Fjellregionen, spør Roald Evensen i dette leserbrevet.

- Helgesen må avklare
  • Leserbrev

- Helgesen må snarest avklare vinterens ulvejakt i ulvesonen, skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund i dette leserbrevet.

 
E.coli-bakterier i Enan
  • Leserbrev

Svenska Turistföreningen (STF) kommenterer STV Jämtlands innslag om E.coli-bakterier i elva Enan.

– Kutt i maskinskatt gir flere jobber i Trøndelag
  • Leserbrev

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien, 
mener trøndersk næringsliv svekkes av skatt på maskiner.

– Frivillighet fungerer
  • Leserbrev

4H reagerer på statsbudsjettet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE