- En oppfordring på vegne av jordvernet

- En oppfordring på vegne av jordvernet

- Det må tenkes nytt rundt jordvern, mener organisatorisk nestleder i Trøndelag Senterungdom. FOTO: Senterpartiet

- Senterungdommen blir svært bekymret når vi ser nedbyggingshastigheten i og rundt Trondheim, og er tvilsomme til om dette er en sunn samfunnsutvikling, skriver Vegard Frøseth Fenes, Organisatorisk nestleder i Trøndelag Senterungdom i dette leserbrevet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2017 kl 13:18

Den siste tiden har debatten om jordvern blusset opp igjen, og jeg har i den forbindelse lyst til å reflektere litt rundt dette viktige temaet. Dyrka jord er en knapp ressurs, og utgjør ca 3% av det totale landarealet i Norge. Av dette arealet regnes under 1% som godt nok til å dyrke matkorn på. Vi i Senterungdommen blir svært bekymret når vi ser nedbyggingshastigheten i og rundt Trondheim, og er tvilsomme til om dette er en sunn samfunnsutvikling.

Vi mener det i større grad må tenkes nytt rundt jordvern, og at hensynet til fremtidig beredskap og målsetning om økt matproduksjon må veie tyngre inn i de politiske beslutningsprosessene. For å oppnå dette vil vi kjempe for ett sterkt lovfestet vern av dyrka mark.

Senterungdommen oppfordrer videre alle ungdomsparti i Trøndelag til å ta grep, og være med å definere respekten ovenfor jordvernet. For eksempel utfordrer vi AUF i Trøndelag og flere partier, som i valgkampen ga aktiv støtte til landbruket i forbindelse med skolevalgene. Vi håper at dere fortsetter å stå opp for landbrukets interesser i Trøndelag, både igjennom representasjon i fylkesting og kommunestyrer. Utover dette utfordrer vi alle ungdomspartier i Trøndelag: snakk med politikere, og diskuter betydningen av ett sterkt jordvern. Dere er herved oppfordret på vegne av jordvernet- fordi vi er fremtida, og trenger mat i fremtida!

Vegard Frøseth Fenes, organisatorisk nestleder Trøndelag Senterungdom

Nøkkelord

Siste nytt i Leserbrev

Når kommer ladestasjonene?
  • Leserbrev

Hvor blir det av ladestasjoner for elbiler i Fjellregionen, spør Roald Evensen i dette leserbrevet.

- Helgesen må avklare
  • Leserbrev

- Helgesen må snarest avklare vinterens ulvejakt i ulvesonen, skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund i dette leserbrevet.

E.coli-bakterier i Enan
  • Leserbrev

Svenska Turistföreningen (STF) kommenterer STV Jämtlands innslag om E.coli-bakterier i elva Enan.

 
– Kutt i maskinskatt gir flere jobber i Trøndelag
  • Leserbrev

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien, 
mener trøndersk næringsliv svekkes av skatt på maskiner.

– Frivillighet fungerer
  • Leserbrev

4H reagerer på statsbudsjettet.

- Viktig at vi ikke taper historien

- Det siste året har gitt oss tre store arkeologiske funn fra middelalderen. Vi har et ansvar for at fremtidige generasjoner også skal få ta del i den nye kunnskapen disse utgravningene gir oss, skriver klima- og miljøminister Vidar Helgesen og riksantikvar Jørn Holme i denne kronikken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE