Unge kunstnere i Trevarefabrikken

Åtte elever fra kulturskolen deltok i prosjektet med å lage kunst basert på Harald Solbergs malerier fra Røros. Ellen Kristine Klemmetvold sto bak arrangementet. FOTO: Marit Langseth

Onsdag laget elever ved kulturskolen i Røros moderne kunstverk basert på Harald Sohlbergs malerier fra Røros. Kunstverkene skal stilles ut sammen med Sohlbergs kunst under arrangementet Kunst i Bergstaden i mars.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

– Først tok vi for oss de flotte maleriene til Harald Sohlberg her på Røros, så gikk vi ut og oppsøkte stedene han malte fra. Der tok elevene bilder med iPad og iPhone og nå skal de bruke et tegneprogram og få være kreativ på bildene de har tatt, forteller arrangør Ellen Kristine Klemmetvold.

Elever ved kulturskolen hadde onsdag tatt turen til Trevarefabrikken i Røros for å lære mer om Harald Sohlberg og for å lage sine egne kunstverk.

– Med inspirasjon fra ham skal de bruke sin egen fantasi og den nye teknologien for å lage egne kunstverk. Kunstverkene kommer til å bli presentert i årets kunstbok og på utstillingen sammen med Harald Sohlbergs verk fra Røros.

Sigrid Prøsch-Moen er en av elevene, og hun har tenkt å gjøre fargene på bildet hun tok skarpere.

– Det blir et moderne bilde som ligner på det Harald Sohlberg laget, forteller hun.

– Vet du hvem han var?

– Det var en kunstner som kom til Røros for å tegne og male arbeiderfolk, men så ble han ikke så godt kjent med dem, så han valgte å male hus og landskap på Røros istedet, sier Prøsch-Moen.

Kunst i Bergstaden arrangeres 13.-18. mars.

Hør intervju med arrangør Ellen Kristine Klemmetvold og elvene Inga Løseth og Sigrid Prøsch-Moen her:

Siste nytt i Kultur

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

Floka!
  • Fredagsfloka

Vikinger, pilegrimer og sommertemperaturer i lystig passiar.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

 
Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

Kunstkurs for barn
  • Kultur

I sommer blir det arrangert kunstkurs for barn i Selbu og på Stjørdal.

Hjertemarsjen 2018
  • Sport

Arrangeres for 6. gang på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE