Lykkemat fra lykkelandet Selbu

DRØM OM FLERE ARBEIDSPLASSER: Mia Therese Sollihaug fra  Selbubedriften Lykkemat

Matbedrift fra lykkelandet Selbu håper på flere arbeidsplasser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mia Therese Sollihaug vil skape arbeidsplasser med lokalmat fra Selbu.

I snart 2 år har bedriften Lykkemat fra Bergslia i Selbu produsert Granola, en bakt frokostblanding med urkorn.

- Da jeg flyttet til Selbu var det med tanke at jeg skulle drive noe fra et småbruk. Min opprinnelige ide var noe innen salg og kafe. Da jeg ble med i det Innovasjon Norge finansierte prosjektet Alkymisten, utviklet ideen min seg voldsomt . Etter en modningstid landet jeg på frokostblanding, og gikk bort fra landhandleri på gården, sier gründeren.

- Jeg måtte søke på vanlig etablerertilskudd ettersom småbruket i Selbu ikke hadde jord nok til å få landbruksbaserte midler. Men jeg var heldig og traff en rådgiver i Innovasjon Norge som er veldig opptatt av lokalmat. Med god hjelp og støtte derifra, har jeg nå produktet ute i en smaksfase i ca 10-15 spesialbutikker og hoteller. Her får jeg gode tilbakemeldinger på smak. Alle er håndplukket til å teste ut produktet, før jeg kjører det ut i større skala i butikker, sier Sollihaug.

For å få til en historie rundt produktet har hun valgt å bruke ord som Granola og Urkorn på emballasjen. Da må hun fortelle en historie om dette. Ofte er det nettopp derfor folk plukker med seg en pakke i butikkhyllene.

For Sollihaug er samarbeid og sparring på ide viktig.

-Vårt samarbeid med større bedrifter som Røros meieriet løftet oss godt fram på Trøndersk matfestival i 2015. Ikke vær redd for å dele og å samarbeide, sier altmuligdamen i Lykkemat, Mia Therese Sollihaug

Lykkemat har brukt mesteparten av støtten i førte fase fra Innovasjon Norge til design av emballasje.

- Dette er nok alfa og omega for oss. Selv om det tar tid å finne god og riktig emballasje har vi prioritert dette. For oss er dette et kontinuerlig forbedringspotensiale og som vil bestemme om vi klarer å selge så mye som vi vil, legger Sollihaug til.

Lykkemat vokser og er nå i ferd med å finne nye produksjonslokaler i Selbu. Her håper Sollihaug at det også blir flere arbeidsplasser.

- Lykkematbegrepet er viktig for oss sier gründeren Mia Therese Sollihaug:

 

Siste nytt i Kultur Vis flere

Store endringer i Kulturminnefondet

Store endringer i Kulturminnefondet

Det er slutt på at du må forholde deg til én søknadsfrist for å søke om støtte til ditt kulturminne. Kulturminnefondet innfører nå løpende søknadsfrist på alle sine støtteordninger til bevaring av landets verneverdige kulturminner, skriver Kulturminnefondet i en pressemelding.

Dagens sommergjest er Knut Erling Flataker

Dagens sommergjest er Knut Erling Flataker

Han er Hommelviking, Malviking og han er Trønder. Dagens sommergjest er daglig leder i Trondheimsregionens Friluftsråd, Knut Erling Flataker.

Sirkuset er over for denne gang

Sirkuset er over for denne gang

Over 300 mennesker i en alder fra tre uker til 90, koste seg på Sveian under årets sommerfest.

Sirkusteltet er på plass!

Sirkusteltet er på plass!

Lørdag er det igjen klart for Sommerfest på Sveian i Hommelvik, Norges kanskje best bevarte festivalhemmelighet - enn så lenge.

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Hilde Kirkvold, ved Kirkvollen Pilegrimsgård i Tydal, er dagens sommergjest i Nea Radio.

Andreas mener noe om sommer

Andreas mener noe om sommer

Annenhver torsdag deler Andreas Vigen (27) det han har på hjertet med Nea Radios lyttere. I dag mener Andreas noe om sommer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...