Lykkemat fra lykkelandet Selbu

Lykkemat fra lykkelandet Selbu

DRØM OM FLERE ARBEIDSPLASSER: Mia Therese Sollihaug fra  Selbubedriften Lykkemat

Matbedrift fra lykkelandet Selbu håper på flere arbeidsplasser.

Mia Therese Sollihaug vil skape arbeidsplasser med lokalmat fra Selbu.

I snart 2 år har bedriften Lykkemat fra Bergslia i Selbu produsert Granola, en bakt frokostblanding med urkorn.

- Da jeg flyttet til Selbu var det med tanke at jeg skulle drive noe fra et småbruk. Min opprinnelige ide var noe innen salg og kafe. Da jeg ble med i det Innovasjon Norge finansierte prosjektet Alkymisten, utviklet ideen min seg voldsomt . Etter en modningstid landet jeg på frokostblanding, og gikk bort fra landhandleri på gården, sier gründeren.

- Jeg måtte søke på vanlig etablerertilskudd ettersom småbruket i Selbu ikke hadde jord nok til å få landbruksbaserte midler. Men jeg var heldig og traff en rådgiver i Innovasjon Norge som er veldig opptatt av lokalmat. Med god hjelp og støtte derifra, har jeg nå produktet ute i en smaksfase i ca 10-15 spesialbutikker og hoteller. Her får jeg gode tilbakemeldinger på smak. Alle er håndplukket til å teste ut produktet, før jeg kjører det ut i større skala i butikker, sier Sollihaug.

For å få til en historie rundt produktet har hun valgt å bruke ord som Granola og Urkorn på emballasjen. Da må hun fortelle en historie om dette. Ofte er det nettopp derfor folk plukker med seg en pakke i butikkhyllene.

For Sollihaug er samarbeid og sparring på ide viktig.

-Vårt samarbeid med større bedrifter som Røros meieriet løftet oss godt fram på Trøndersk matfestival i 2015. Ikke vær redd for å dele og å samarbeide, sier altmuligdamen i Lykkemat, Mia Therese Sollihaug

Lykkemat har brukt mesteparten av støtten i førte fase fra Innovasjon Norge til design av emballasje.

- Dette er nok alfa og omega for oss. Selv om det tar tid å finne god og riktig emballasje har vi prioritert dette. For oss er dette et kontinuerlig forbedringspotensiale og som vil bestemme om vi klarer å selge så mye som vi vil, legger Sollihaug til.

Lykkemat vokser og er nå i ferd med å finne nye produksjonslokaler i Selbu. Her håper Sollihaug at det også blir flere arbeidsplasser.

- Lykkematbegrepet er viktig for oss sier gründeren Mia Therese Sollihaug:

 

Siste nytt i Kultur

Kinohelga
  • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

Snorre blir Niklas
  • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

Boktipset
  • Kultur

Boka «Arv og miljø» av Vigdis Hjort er dagens boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

 
Historier om Velferden ombord i Handelsflåten
  • Nyheter

Roald Evensen med ny bok.

Uka på Storstuggu
  • Kultur

Fredag kommer John Pål Inderberg trio til Storstuggu. Så går det slag i slag.

Søker skuespillere
  • Kultur

Elden skal ha audition på flere roller.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse