Lykkemat fra lykkelandet Selbu

DRØM OM FLERE ARBEIDSPLASSER: Mia Therese Sollihaug fra  Selbubedriften Lykkemat

Matbedrift fra lykkelandet Selbu håper på flere arbeidsplasser.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Mia Therese Sollihaug vil skape arbeidsplasser med lokalmat fra Selbu.

I snart 2 år har bedriften Lykkemat fra Bergslia i Selbu produsert Granola, en bakt frokostblanding med urkorn.

- Da jeg flyttet til Selbu var det med tanke at jeg skulle drive noe fra et småbruk. Min opprinnelige ide var noe innen salg og kafe. Da jeg ble med i det Innovasjon Norge finansierte prosjektet Alkymisten, utviklet ideen min seg voldsomt . Etter en modningstid landet jeg på frokostblanding, og gikk bort fra landhandleri på gården, sier gründeren.

- Jeg måtte søke på vanlig etablerertilskudd ettersom småbruket i Selbu ikke hadde jord nok til å få landbruksbaserte midler. Men jeg var heldig og traff en rådgiver i Innovasjon Norge som er veldig opptatt av lokalmat. Med god hjelp og støtte derifra, har jeg nå produktet ute i en smaksfase i ca 10-15 spesialbutikker og hoteller. Her får jeg gode tilbakemeldinger på smak. Alle er håndplukket til å teste ut produktet, før jeg kjører det ut i større skala i butikker, sier Sollihaug.

For å få til en historie rundt produktet har hun valgt å bruke ord som Granola og Urkorn på emballasjen. Da må hun fortelle en historie om dette. Ofte er det nettopp derfor folk plukker med seg en pakke i butikkhyllene.

For Sollihaug er samarbeid og sparring på ide viktig.

-Vårt samarbeid med større bedrifter som Røros meieriet løftet oss godt fram på Trøndersk matfestival i 2015. Ikke vær redd for å dele og å samarbeide, sier altmuligdamen i Lykkemat, Mia Therese Sollihaug

Lykkemat har brukt mesteparten av støtten i førte fase fra Innovasjon Norge til design av emballasje.

- Dette er nok alfa og omega for oss. Selv om det tar tid å finne god og riktig emballasje har vi prioritert dette. For oss er dette et kontinuerlig forbedringspotensiale og som vil bestemme om vi klarer å selge så mye som vi vil, legger Sollihaug til.

Lykkemat vokser og er nå i ferd med å finne nye produksjonslokaler i Selbu. Her håper Sollihaug at det også blir flere arbeidsplasser.

- Lykkematbegrepet er viktig for oss sier gründeren Mia Therese Sollihaug:

 

Siste nytt i Kultur

Isfiskefestivalen i Brekken er i gang

Men først er det frokost.

Gnistrende Queen-konsert
  • Kultur

Det var stor stemning i Selbu ungdomsskoles gymsal da 8.trinn slo til med intet mindre enn en solid hitparade med låter av Queen.

Kjempet med spiseforstyrrelser

- Det er på tide å fokusere på at også menn rammes av spiseforstyrrelser, mener filmskaper, blogger og realitydeltaker Joakim Kleven (25)

 
Lystige Litjlånkerevyen
  • Kultur

Onsdag var det premiere på Litjlånkerevyen og ungene, de leverte så det sang!

Nylansering av Stjørdalsbryggeriet
  • Kultur

De har vunnet mengder av priser for ølet sitt, men nå starter de på scratch. Stjørdalsbryggeriet gjennoppstår som STOLT Bryggeri!

Anbefaler krim til påske
  • Boktipset

Bibliotekar har med seg boka «Harpiks» i ukas boktips.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE