Urpremiere på skuespill om nisse uten tro på nisser

Urpremiere på skuespill om nisse uten tro på nisser

URPREMIERE

Urpremiere på nisseskuespill av rørosingen Åsmund Lockert Rohde under Julemarkedet på Røros.

Karianna Sommerro og Åsmund Lockert Rohde øver før premieren. Foto Elin Viken

De unge skuespillerne Karianna Sommerro fra Trondheim og Rørosingen Åsmund Lockert Rohde er spent foran urpremieren på " Nissen som mista trua på seg selv" . De har selv utarbeidet og øvd inn stykket som spilles for aller første gang under Julemarkedet på Røros.

"Nissen som mista trua på seg selv" er en musikkteater-forestilling for både barn og voksne. I Bentgaarden  på Flanderborg bor det en liten fjøsnisse med grå kofte og bukse, grå votter og rød topplue.

Nissen har tatt navnet etter gården han bor i,  -Bentgaardsnissen.

Historien i stykket handler om at nissen har mista trua på seg selv som nisse. Fordi oftere og oftere hører han at mennesker ikke tror på nisser. Han lukker øynene, og i det han åpner dem igjen står det ei nissejente foran han. Hun vil hjelpe ham med å få tilbake trua på seg selv. Historien bygger på den gamle norske "fjøsnissetradisjonen". Forestillingen setter også fokus på det å ha troen på seg selv, enten man er menneske eller nisse.

Historien er utarbeidet av Karianna Sommerro fra Trondheim og Rørosingen Åsmund Lockert Rohde. De bor henholdsvis i Trondheim og i Oslo. De kaller seg selv SommerRohde og er en frigruppe bestående av disse to unge artistene. Begge er utdannet fra Bårdar Akademiet. Gruppen ble startet høsten 2016, og "Nissen som mista trua på seg selv" vil være deres første produksjon. SommerRohde ønsker å produsere scenekunst på tvers av ulike sjangre. De gjorde seg også bemerket som forelsket par i Sommer i Tyrol under Opera Di Setras forestilling i Brydalen i sommer.

- Vi er glade for Skype, dette hadde ikke gått om vi ikke hadde muligheten til å øve sammen via nettet, sier de to som ble kjent da de studerte sammen. De har også med seg musikerne  Lars Anda Berg på piano og Jonas Østbyhaug på bass.

Hør intervjuet med Karianna Sommerro fra Trondheim og Rørosingen Åsmund Lockert Rohde etter videoen

https://vimeo.com/193538109#t=2s

 

Siste nytt i Kultur

Floka
  • Kultur

Gikk du glipp av ukas minst seriøse program på Nea Radio?

Kinohelga
  • Kultur

Premiere på Geostorm.

Glåmoslotteriet
  • Kultur

5000 kroner til Kira

 
Roald Møller har skrevet om transporthistorie
  • Nyheter

Lastebilhistorien i Kojen fra 30-tallet og fram til i dag.

Boktipset
  • Kultur

Novellesamlinga Oscar Wildes Heis av Lars Saabye Christensen er dagens boktips av bibliotekar Sigrun Selboe.

Storstuggu denne uka
  • Kultur

Fredag kommer Arve Tellefsen, Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand med «Bilder fra et musikerliv». Så går det slag i slag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse