Urpremiere på skuespill om nisse uten tro på nisser

URPREMIERE

Urpremiere på nisseskuespill av rørosingen Åsmund Lockert Rohde under Julemarkedet på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Karianna Sommerro og Åsmund Lockert Rohde øver før premieren. Foto Elin Viken

De unge skuespillerne Karianna Sommerro fra Trondheim og Rørosingen Åsmund Lockert Rohde er spent foran urpremieren på " Nissen som mista trua på seg selv" . De har selv utarbeidet og øvd inn stykket som spilles for aller første gang under Julemarkedet på Røros.

"Nissen som mista trua på seg selv" er en musikkteater-forestilling for både barn og voksne. I Bentgaarden  på Flanderborg bor det en liten fjøsnisse med grå kofte og bukse, grå votter og rød topplue.

Nissen har tatt navnet etter gården han bor i,  -Bentgaardsnissen.

Historien i stykket handler om at nissen har mista trua på seg selv som nisse. Fordi oftere og oftere hører han at mennesker ikke tror på nisser. Han lukker øynene, og i det han åpner dem igjen står det ei nissejente foran han. Hun vil hjelpe ham med å få tilbake trua på seg selv. Historien bygger på den gamle norske "fjøsnissetradisjonen". Forestillingen setter også fokus på det å ha troen på seg selv, enten man er menneske eller nisse.

Historien er utarbeidet av Karianna Sommerro fra Trondheim og Rørosingen Åsmund Lockert Rohde. De bor henholdsvis i Trondheim og i Oslo. De kaller seg selv SommerRohde og er en frigruppe bestående av disse to unge artistene. Begge er utdannet fra Bårdar Akademiet. Gruppen ble startet høsten 2016, og "Nissen som mista trua på seg selv" vil være deres første produksjon. SommerRohde ønsker å produsere scenekunst på tvers av ulike sjangre. De gjorde seg også bemerket som forelsket par i Sommer i Tyrol under Opera Di Setras forestilling i Brydalen i sommer.

- Vi er glade for Skype, dette hadde ikke gått om vi ikke hadde muligheten til å øve sammen via nettet, sier de to som ble kjent da de studerte sammen. De har også med seg musikerne  Lars Anda Berg på piano og Jonas Østbyhaug på bass.

Hør intervjuet med Karianna Sommerro fra Trondheim og Rørosingen Åsmund Lockert Rohde etter videoen

https://vimeo.com/193538109#t=2s

 

Siste nytt i Kultur Vis flere

Sirkusteltet er på plass!

Sirkusteltet er på plass!

Lørdag er det igjen klart for Sommerfest på Sveian i Hommelvik, Norges kanskje best bevarte festivalhemmelighet - enn så lenge.

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Hilde Kirkvold, ved Kirkvollen Pilegrimsgård i Tydal, er dagens sommergjest i Nea Radio.

Andreas mener noe om sommer

Andreas mener noe om sommer

Annenhver torsdag deler Andreas Vigen (27) det han har på hjertet med Nea Radios lyttere. I dag mener Andreas noe om sommer.

Ny barnebok ute

Ny barnebok ute

Elin Holten debuterer som bokillustratør

Birgit Strømsnes har skrevet barnebok og Elin Holten har illustrert den. "Besta sitt loft" har blitt virkelighet.

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Trump, #metoo og sommerstemning, Ingvil Kjerkol er dagens sommergjest.

Nye samiske veivisere

Nye samiske veivisere

Vanja Tørresdal er blant de nye samiske veiviserne for skoleåret 2018 – 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon