Barn og unge skal skape stemning under Femundløpet

 

Femundløpet inviterer skoler og barnehager i distriktet til læring og til å skape stemning under Femundløpet 2017.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Femundløpet inviterer skoler og barnehager i distriktet til læring og til å skape stemning under Femundløpet 2017.

- Vi ønsker at flere barn, unge og deres familier far oppleve det fantastiske samspillet som er mellom godt trente og motiverte løpshunder, deres robuste og naturelskende kjørere og eiere, og et av verdens største sledehundeløp som slynger seg gjennom regionens fantastiske natur som arena og kulisser, skriver daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, i et brev til kommunene i Fjellregionen.

- Vi vil legge til rette for et opplegg der barna og elevene i trygge omgivelser far nyte balvarmen og heie pa ekvipasjene som suser forbi. Dersom noen av barnehagene, skolene, klassene og elevene kunne fatt et tilbud om overnatting ute for a oppleve og erfare hva en hundekjører møter av opplevelser, spenning og utfordringer, hadde dette vært ekstra hyggelig, heter det  brevet.

Kokkvoll tror det er fullt mulig a lage et pedagogisk tilbud knyttet til dyr, løpsdistanse, tid, temperatur, ernæring, varme, kulde, vind, klær og sprak. I Alaska har Iditarod laget et pedagogisk opplegg - "Teacher on trail".

Femundløpet inviterer nå til en videre dialog for a avklare om barnehagene og skolene har muligheter for et videre samarbeid. Dersom Femundløpet får tilstrekkelig positiv tilbakemelding før 21. november, blir det invitert til felles informasjon om Femundløpet.

 

Siste nytt i Kultur

Torstein Mørseth og Jan Engen er dagens flokegjester
  • Fredagsfloka

Hør Torstein Mørseth og Jan Engen diskutere livets viderverdigheter.

Strålende Karoliner-premiere på Brekka
  • Kultur

- Fantastisk! Publikums reaksjoner etter premieren på Karolinerspelet i Tydal var entydige.

Tjukkasgjengen starter trimtilbud i Malvik
  • Kultur

Finn O. Fosmo drar i gang et nytt trimtilbud i Malvik - og her snakker vi lavterskel!

 
Storslått Carmen med bestått eksamen
  • Kultur

Med eksamen framfor en fullsatt sal i Bruket kulturhus fikk Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval vist at hun er en fullblods klassisk sanger for sensorer fra musikkonservatoriet ved NTNU.

Premiereklart i Tydal
  • Kultur

I kveld er det premiere på “Karolinerspelet, dødsmarsjen over Tydalsfjella”, på Brekka bygdetun i Tydal. Generalprøven frister oss til å si: Best ever!

General Nils
  • Kultur

Nils Jonsson spiller general Carl Gustav Armfeldt i Karolinerspelet 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE