Barn og unge skal skape stemning under Femundløpet

 

Femundløpet inviterer skoler og barnehager i distriktet til læring og til å skape stemning under Femundløpet 2017.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Femundløpet inviterer skoler og barnehager i distriktet til læring og til å skape stemning under Femundløpet 2017.

- Vi ønsker at flere barn, unge og deres familier far oppleve det fantastiske samspillet som er mellom godt trente og motiverte løpshunder, deres robuste og naturelskende kjørere og eiere, og et av verdens største sledehundeløp som slynger seg gjennom regionens fantastiske natur som arena og kulisser, skriver daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, i et brev til kommunene i Fjellregionen.

- Vi vil legge til rette for et opplegg der barna og elevene i trygge omgivelser far nyte balvarmen og heie pa ekvipasjene som suser forbi. Dersom noen av barnehagene, skolene, klassene og elevene kunne fatt et tilbud om overnatting ute for a oppleve og erfare hva en hundekjører møter av opplevelser, spenning og utfordringer, hadde dette vært ekstra hyggelig, heter det  brevet.

Kokkvoll tror det er fullt mulig a lage et pedagogisk tilbud knyttet til dyr, løpsdistanse, tid, temperatur, ernæring, varme, kulde, vind, klær og sprak. I Alaska har Iditarod laget et pedagogisk opplegg - "Teacher on trail".

Femundløpet inviterer nå til en videre dialog for a avklare om barnehagene og skolene har muligheter for et videre samarbeid. Dersom Femundløpet får tilstrekkelig positiv tilbakemelding før 21. november, blir det invitert til felles informasjon om Femundløpet.

 

Siste nytt i Kultur

Karolinerna återvänder
  • Kultur

Årets forestilling ved Christianus Sextus får svensk hovedrolle.

Våryr kvinnekraft på Saksviktunet
  • Kultur

Lørdag var det vårmarked hos Milde Mathilde og Drillpikene på Saksvik og der lurte både engler og alver i kulissene.

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

 
Floka!
  • Fredagsfloka

Vikinger, pilegrimer og sommertemperaturer i lystig passiar.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE