Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

 

Publikum på Røros kan i slutten av november oppleve en av landets mest anerkjente koreografer, Ingun Bjørnsgaard.

Bildeserie

Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

I slutten avnovember kommer en spennende danseforestilling til Storstuggu. Foto: Erik Berg.

Publikum på Røros kan i slutten av november oppleve en av landets mest anerkjente koreografer, Ingun Bjørnsgaard. I Rotating Nora har hun samlet et stjernelag av dansekunstnere.

- For mange vil dette kunne være møte med en ny kunstart, et uttrykksfullt og estetisk uttrykk formidlet gjennom bevegelse og kraft. Da gjenstår det å se hvor mange rørosinger som våger ta turen til Storstuggu for å oppleve noe som kanskje er nytt, fremmed, spennende og (ikke minst) vakkert, heter det i en pressemelding fra Storstuggu.

Nye dimensjoner

Forestillingen er inspirert av Henrik Ibsens «Et dukkehjem». Mange kjenner historien om Nora fra før, men Ingun Bjørnsgaard gir henne en ny dimensjon og vi få oppleve en av litteraturhistoriens sterkeste kvinner formidlet gjennom musikk og bevegelse.

I «Et dukkehjem» er det tradisjonelt mannlige og kvinnelige i en flytsone. Maktforhold, kjærlighet, seksualitet og morsrollen inngår i komplekse mønstre. Arketypiske fragmenter fra «Et dukkehjem» eksperimenteres med, omarbeides og settes inn i nye kontekster med umiskjennelig Bjørnsgaard-signatur.

I «Rotating Nora» oppsøker og fråtser dansere og koreograf i kollisjonene mellom krav og forventninger, mellom det opphøyde og obskøne, mellom lengsler og behov.

Siste nytt i Kultur

Tråante - Samelandsmøtet 1917
  • Kultur

Foredrag på Rørosmuseet tirsdag kveld.

En karoliner i magen?
  • Kultur

Karolinerspelet 2018 har ledige taleroller for amatørskuespillere, både dame og herreroller. Regissør Cathrine Telle er spent på hvilke talenter som kan finnes i Neadalen. I helga kan du få vise deg fram.

Kinohelga
  • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

 
Snorre blir Niklas
  • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

Boktipset
  • Kultur

Boka «Arv og miljø» av Vigdis Hjort er dagens boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Historier om Velferden ombord i Handelsflåten
  • Nyheter

Roald Evensen med ny bok.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse