Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

 

Publikum på Røros kan i slutten av november oppleve en av landets mest anerkjente koreografer, Ingun Bjørnsgaard.

Bildeserie

Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

I slutten avnovember kommer en spennende danseforestilling til Storstuggu. Foto: Erik Berg.

Publikum på Røros kan i slutten av november oppleve en av landets mest anerkjente koreografer, Ingun Bjørnsgaard. I Rotating Nora har hun samlet et stjernelag av dansekunstnere.

- For mange vil dette kunne være møte med en ny kunstart, et uttrykksfullt og estetisk uttrykk formidlet gjennom bevegelse og kraft. Da gjenstår det å se hvor mange rørosinger som våger ta turen til Storstuggu for å oppleve noe som kanskje er nytt, fremmed, spennende og (ikke minst) vakkert, heter det i en pressemelding fra Storstuggu.

Nye dimensjoner

Forestillingen er inspirert av Henrik Ibsens «Et dukkehjem». Mange kjenner historien om Nora fra før, men Ingun Bjørnsgaard gir henne en ny dimensjon og vi få oppleve en av litteraturhistoriens sterkeste kvinner formidlet gjennom musikk og bevegelse.

I «Et dukkehjem» er det tradisjonelt mannlige og kvinnelige i en flytsone. Maktforhold, kjærlighet, seksualitet og morsrollen inngår i komplekse mønstre. Arketypiske fragmenter fra «Et dukkehjem» eksperimenteres med, omarbeides og settes inn i nye kontekster med umiskjennelig Bjørnsgaard-signatur.

I «Rotating Nora» oppsøker og fråtser dansere og koreograf i kollisjonene mellom krav og forventninger, mellom det opphøyde og obskøne, mellom lengsler og behov.

Siste nytt i Kultur

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

 
Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE