Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

 

Publikum på Røros kan i slutten av november oppleve en av landets mest anerkjente koreografer, Ingun Bjørnsgaard.

Bildeserie

Samtidsdans i toppklasse på Storstuggu

I slutten avnovember kommer en spennende danseforestilling til Storstuggu. Foto: Erik Berg.

Publikum på Røros kan i slutten av november oppleve en av landets mest anerkjente koreografer, Ingun Bjørnsgaard. I Rotating Nora har hun samlet et stjernelag av dansekunstnere.

- For mange vil dette kunne være møte med en ny kunstart, et uttrykksfullt og estetisk uttrykk formidlet gjennom bevegelse og kraft. Da gjenstår det å se hvor mange rørosinger som våger ta turen til Storstuggu for å oppleve noe som kanskje er nytt, fremmed, spennende og (ikke minst) vakkert, heter det i en pressemelding fra Storstuggu.

Nye dimensjoner

Forestillingen er inspirert av Henrik Ibsens «Et dukkehjem». Mange kjenner historien om Nora fra før, men Ingun Bjørnsgaard gir henne en ny dimensjon og vi få oppleve en av litteraturhistoriens sterkeste kvinner formidlet gjennom musikk og bevegelse.

I «Et dukkehjem» er det tradisjonelt mannlige og kvinnelige i en flytsone. Maktforhold, kjærlighet, seksualitet og morsrollen inngår i komplekse mønstre. Arketypiske fragmenter fra «Et dukkehjem» eksperimenteres med, omarbeides og settes inn i nye kontekster med umiskjennelig Bjørnsgaard-signatur.

I «Rotating Nora» oppsøker og fråtser dansere og koreograf i kollisjonene mellom krav og forventninger, mellom det opphøyde og obskøne, mellom lengsler og behov.

Siste nytt i Kultur

Isfiskefestivalen i Brekken er i gang

Men først er det frokost.

Gnistrende Queen-konsert
  • Kultur

Det var stor stemning i Selbu ungdomsskoles gymsal da 8.trinn slo til med intet mindre enn en solid hitparade med låter av Queen.

Kjempet med spiseforstyrrelser

- Det er på tide å fokusere på at også menn rammes av spiseforstyrrelser, mener filmskaper, blogger og realitydeltaker Joakim Kleven (25)

 
Lystige Litjlånkerevyen
  • Kultur

Onsdag var det premiere på Litjlånkerevyen og ungene, de leverte så det sang!

Nylansering av Stjørdalsbryggeriet
  • Kultur

De har vunnet mengder av priser for ølet sitt, men nå starter de på scratch. Stjørdalsbryggeriet gjennoppstår som STOLT Bryggeri!

Anbefaler krim til påske
  • Boktipset

Bibliotekar har med seg boka «Harpiks» i ukas boktips.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE