Vil styrke det sørsamiske språket

Vil styrke det sørsamiske språket

Oppvekstkomiteen i Røros går inn for å styrke det sørsamiske språket, sier leder i komiteen, Sindre Oterhals. Foto: Nils Kåre Nesvold.

- Det sørsamiske språket skal bli mer synlig i det offentlige rom. Det sier leder i oppvekstkomiteen i Røros, Sindre Oterhals.

- Det sørsamiske språket skal bli mer synlig i det offentlige rom. Det sier leder i  oppvekstkomiteen i Røros, Sindre Oterhals. 

Torsdag skal kommunestyret i Røros ta stilling til om kommunen skal sende søknad om å bli en del av forvaltningsområdet for samiske språk.

Oppvekstkomiteen i Røros har utredet saken, og komiteen går inn for at kommunen blir en del av forvaltningsområdet for samiske språk. I innstillingen ber komiteen rådmannen søke Kommunal- og Moderniseringsdepartementet om innlemmelse. 

-  Ved innlemmelse av Røros som del av samisk forvaltningsomrade, skal det settes ned et bredt sammensatt utvalg som har ansvar for a utarbeide en samarbeidsavtale med Sametinget og legge en plan for tiltak innen de ulike forvaltningsomradene i kommunen. Det er viktig at den samiske befolkningen er representert i et slikt utvalg, heter det i forslag  til vedtak.

Saken har vært ute på høring, og alle innspillene støtter kommunens arbeid med å søke om å bli innlemmet i samisk forvaltningsområde.

- Målet er å gjøre en innsats for å styrke det sørsamiske språket, sier leder i oppvekstkomiteen, Sindre Oterhals:

Siste nytt i Kultur

Kinohelga
  • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

Snorre blir Niklas
  • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

Boktipset
  • Kultur

Boka «Arv og miljø» av Vigdis Hjort er dagens boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

 
Historier om Velferden ombord i Handelsflåten
  • Nyheter

Roald Evensen med ny bok.

Uka på Storstuggu
  • Kultur

Fredag kommer John Pål Inderberg trio til Storstuggu. Så går det slag i slag.

Søker skuespillere
  • Kultur

Elden skal ha audition på flere roller.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse