Vil styrke det sørsamiske språket

Vil styrke det sørsamiske språket

Oppvekstkomiteen i Røros går inn for å styrke det sørsamiske språket, sier leder i komiteen, Sindre Oterhals. Foto: Nils Kåre Nesvold.

- Det sørsamiske språket skal bli mer synlig i det offentlige rom. Det sier leder i oppvekstkomiteen i Røros, Sindre Oterhals.

- Det sørsamiske språket skal bli mer synlig i det offentlige rom. Det sier leder i  oppvekstkomiteen i Røros, Sindre Oterhals. 

Torsdag skal kommunestyret i Røros ta stilling til om kommunen skal sende søknad om å bli en del av forvaltningsområdet for samiske språk.

Oppvekstkomiteen i Røros har utredet saken, og komiteen går inn for at kommunen blir en del av forvaltningsområdet for samiske språk. I innstillingen ber komiteen rådmannen søke Kommunal- og Moderniseringsdepartementet om innlemmelse. 

-  Ved innlemmelse av Røros som del av samisk forvaltningsomrade, skal det settes ned et bredt sammensatt utvalg som har ansvar for a utarbeide en samarbeidsavtale med Sametinget og legge en plan for tiltak innen de ulike forvaltningsomradene i kommunen. Det er viktig at den samiske befolkningen er representert i et slikt utvalg, heter det i forslag  til vedtak.

Saken har vært ute på høring, og alle innspillene støtter kommunens arbeid med å søke om å bli innlemmet i samisk forvaltningsområde.

- Målet er å gjøre en innsats for å styrke det sørsamiske språket, sier leder i oppvekstkomiteen, Sindre Oterhals:

Siste nytt i Kultur

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

 
Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE