Vil styrke det sørsamiske språket

Oppvekstkomiteen i Røros går inn for å styrke det sørsamiske språket, sier leder i komiteen, Sindre Oterhals. Foto: Nils Kåre Nesvold.

- Det sørsamiske språket skal bli mer synlig i det offentlige rom. Det sier leder i oppvekstkomiteen i Røros, Sindre Oterhals.

- Det sørsamiske språket skal bli mer synlig i det offentlige rom. Det sier leder i  oppvekstkomiteen i Røros, Sindre Oterhals. 

Torsdag skal kommunestyret i Røros ta stilling til om kommunen skal sende søknad om å bli en del av forvaltningsområdet for samiske språk.

Oppvekstkomiteen i Røros har utredet saken, og komiteen går inn for at kommunen blir en del av forvaltningsområdet for samiske språk. I innstillingen ber komiteen rådmannen søke Kommunal- og Moderniseringsdepartementet om innlemmelse. 

-  Ved innlemmelse av Røros som del av samisk forvaltningsomrade, skal det settes ned et bredt sammensatt utvalg som har ansvar for a utarbeide en samarbeidsavtale med Sametinget og legge en plan for tiltak innen de ulike forvaltningsomradene i kommunen. Det er viktig at den samiske befolkningen er representert i et slikt utvalg, heter det i forslag  til vedtak.

Saken har vært ute på høring, og alle innspillene støtter kommunens arbeid med å søke om å bli innlemmet i samisk forvaltningsområde.

- Målet er å gjøre en innsats for å styrke det sørsamiske språket, sier leder i oppvekstkomiteen, Sindre Oterhals:

Siste nytt i Kultur

Anbefaler krim til påske
  • Boktipset

Bibliotekar har med seg boka «Harpiks» i ukas boktips.

Skal lage liv i Bergmannsgata

«Levd liv i Bergmannsgata gjennom 350 år» er valgt som tema for kunstprosjektet NåDa, som skal gjennomføres på Røros fra april til neste sommer.

Uka på Storstuggu
  • Kultur

Nærmer seg påskeferie, men først er det Farende Fant.

 
Slik er 6. klassingenes drømmehus
  • Kultur

Mandag åpnet elevene på 6. trinn ved Fosslia skole utstillingen "Drømmehuset mitt" i Kimen.

Herlige dansere i Bruket
  • Kultur

Lørdag avholdt Sveberg Danseklubb sin sedvanlige sesongavslutning og for et show det var! Se bildene her.

Skihistorisk dag i Ålen Skisenter
  • Kultur

Skiløbercompagniet inviterte til konkurranse i gamle skiøvelser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE