Lansering av barnebøker på sørsamisk

Lansering av barnebøker på sørsamisk

 

Klatremus på sørsamisk lanseres 14. desember

TORBJØRN EGNER: Endelig Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen på sørsamisk.

Nye sørsamiske barnebøker lanseres med støtte fra Nord Trøndelag fylkeskommune

Hele fem barnebøker på sørsamisk lanseres onsdag 14.desember. Deriblant en oversettelse av Thorbjørn Egners klassiker «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen». Det er  fylkeskommunen i Nord Trøndelag som har bidratt.  Denne og 46 andre utgivelser/oversettelser er også støttet fra fylkeskommunen siden våren 2014. Ellen Bull Jonassen fra Glåmos har oversatt både Hakkebakkeskogen og Jungelboka.

- Vi gir oss ikke med 47 bøker. Å oversette bøker er en kjempeviktig satsing for å bevare det sørsamiske språket. Det er et arbeid vi skal ha full satsing på videre, sier fylkesråd for utdanning og kultur May Britt Lagesen.

Med lansering rett før jul, håper Lagesen at bøkene blir å finne under mange juletrær i år. Spennet i bøkene er det iallfall ingenting å si på. Selv er Lagesen ekstra glad for at Thorbjørn Egners klassiker «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen» nå er å finne i sørsamisk språkdrakt.

- Hvem har ikke et forhold til den boka? Vi er stolt av at slike klassikere nå tilbys nye generasjoner på sørsamisk, sier Lagesen.

- «Min første bok - «Mov voestes gærja» er en perfekt gave til småbarnsfamilier, med tradisjonelle samiske dikt og regler, eventyr og begrepslæring,  legger Lagesen til.

Siste nytt i Kultur

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

 
Luciadagen på Røros
  • Kultur

Ungene på Stenbråttet barnehage hadde forberedt seg godt og tatt turen til Trygstad bakeri og konditori tidlig onsdag morgen.

Prøysen på Storstuggu
  • Kultur

Lørdag er det klart for Alf Prøysens humoristiske fortelling om «Den vesle bygda som glemte at det var jul» på Storstuggu.

BILDEGALLERI: Juleprinsessen og tidstyven i Rallaren
  • Kultur

Fantastisk forestilling av dyktige elever.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE