Ny landskappleik på Røros neste år

Ny landskappleik på Røros neste år

DANS OG FOLKEMUSIKK: Verket Røros blir på nytt arena for Landskappleiken. Arkivfoto: FolkOrg

Røros Folkedanslag har fått grønt lys for å arrangere Landskappleiken på Røros neste år.

Tekst:

Publisert:

Det blir på nytt landskappleik på Røros i 2017.

Det har styret i FolkOrg - organisasjonen som arbeider for folkemusikk og folkedans i Norge - bestemt.

Landskappleiken er tidligere arrangert på Røros i 2005, i 1979 og 2013 med Røros folkedanslag og spellmannslagene i distriktet som arrangør. Denne gang er det Røros folkedanslag som står som arrangør av kappleiken 28. juni.-2. juli neste år.

Styreleder Per Øyvind Tveiten i FolkOrg sier til Nea Radio at han regner med at 1200-1300 spellemenn og dansere deltar i konkurransene.

- Deltakerantallet har vært stabilt og svakt voksende die siste åra. I 2015 var det 1423 deltakere fordelt på 470 innslag. Dette er dermed et stor arrangement som i tillegg til grundig planlegging og god ledelse krever flere tusen dugnadstimer. FolkOrg er svært fornøyd med at Røros på nytt har tatt på seg oppgaven med å arrangere Landskappleiken. Vi har gode minner og opplevelser fra Landskappleikene på Røros, og vi gleder oss til ei ny festuke på Røros i 2017.

Leder i hovedkomiteen, Ståle Lund, sier at folkedanslaget er blitt oppfordret av FolkOrg til å arrangere Landskappleiken 2017. Forrige gang var altså i 2013:

Siste nytt i Kultur

Riksantikvaren skryter av Tydal
  • Kultur

Både Bjugn og Folldal er blant de 18 kommunene som får toppkarakter fra Riksantikvaren for sitt arbeid med kulturminner. Tydal er en av kommunene med størst framgang i årets rangering.

Uka på Storstuggu
  • Kultur

Tuschke tar mye av uka, men så blir det Beethoven.

Delte ut 12.000 kroner
  • Kultur

Idar Viken trakk vinnere i Glåmoslotteriet i Nea Radios formiddagssending. Se hvem som vant her.

 
Hans Prøsch med kjærlighetserklæring
  • Kultur

– Å si at man trenger noen og at man er glad i noen kan være vanskelig. Kjærlighet kommer i mange former og gis på ulike måter. Dette er utgangspunkt for den nye låten «Lån meg handa di» av og med Hans Prøsch.

Ny fotballbok fra Løfaldli

Birger Løfaldli er journalist i Adresseavisen. Han er aktuell med boka “Landslaget - fra verdenstoppen til fotballens bakgård”.

Høstens vakreste eventyr i gang
  • Kultur

– I tillegg til rypejakta er helgas loppemarked i Feragen høstens vakreste eventyr, sier en av ildsjelene, Rolf J. Feragen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse