KonstKnekt i rute

KonstKnekt i rute

 

Berlinerfilharmonien og Vinterfestspill i Bergstadens samarbeidsprosjekt går som planlagt.

I midten av mars er det klart for den 5. årstid - eller Vinterfestspill i Bergstaden som er det riktige navnet på arrangementet.

Siden 1999 har det vært arrangert Vinterfesspill hver eneste vinter og det hele toppet seg med Berlinerfilharmoniens konsert i Bergstadens Ziir i1. mai i fjor.

Denne konserten har båret frukter i form av et nært samarbeid mellom orkesteret og vinterfestspillene.  KonstKnekt, er et resultat av dette samarbeidet.  I samtaler og samspill med musikere fra Berlin vil unge orkestermusikere få et tilbud om perfeksjonering og videreutvikling. Resultatet blir presenteres under de kommende Vinterfestspill. Det vil si - en liten smakebit på hva publikum har i vente får man allerede neste helg i Røros kirke.

Daglig leder i festspillene, Bjørn Nessjø var innom Nea Radios formiddagssending fredag for en liten statusrapport:

Siste nytt i Kultur

Kulturstipend til Martin Aas
  • Kultur

Martin Aas fikk Selbu kommunes kulturstipend. Den unge musikeren går siste året ved musikklinja på Heimdal Videregående skole og har planer om å fortsette studiene innen musikk til høsten.

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

 
Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE