Jeg elsker å pynte!

Jeg elsker å pynte!

PEPPERKAKEPYNTING: Fireåringer ved Stenbråttet Barnehage med deler av årets pepperkakeutstillin

Pepperkakepynting og andre juletanker fra Stenbråttet Barnehage på Røros

g.

Også i år deltar Stenbråttet Barnehage med sitt bakeverk under pepperkakeutstillingen på Julemarkedet på Røros.

Hvert år blir Sangerhuset fylt av velduftene verk og kreasjoner under Julemarkedet på Røros. Flere av barnehagene har tradisjon på å levere inn barnas pepperkakeverk hvert år. For barna i Stenbråttet er dette en spennende avveksling og noe alle barna går sammen om.

- Fordi vi vil bare det og fordi det er det som er meninga, svarer Sofia og Anna (4 år)  når de blir spurt om hvorfor de pynter pepperkakene.

-Alle har vært flinkest, sier de i kor om pyntinga. Strålende fornøyde med pyntingen av 4 av i alt 31 barnehender laget som pepperkaker de skal ha med til utstillingen.

- Je vart flinkest, je vart bære det, slår allikevel en rimelig sikker Iver (4) fast etter å ha fått tenkt seg litt om. Ikke uventet var det ingen applaus fra de tre jentene på det utsagnet.

Selv om pepperkaker er morsomt, gikk praten mye om filmen Snekker Andersen. Det var tydelig at de nettopp hadde sett filmen for de kunne hele handlingen utenat. Selv at julnissen og snekkerene byttet på å gå til barna, hadde de fått med seg. Så var altså den hemmeligheten avslørt alle dere som trodde noe annet.

- Julenissen kommer noen ganger til sangerhuset, men ikke så mange ganger. Han danser der også svarer de på spørsmålet om nissen kommer til Sangerhuset.

Etter hvert er det lett å skjønne at barnehagedagen er travel, barna sklir ned fra stolene og er mer interessert i mat og lek enn å bli kjendiser. Og godt er det.

- Dette er en del av tradisjonen vår, det å delta på pepperkakeutstillingen under Julemarkedet. Selv om det tar litt tid syns jeg det er verdt det, sier styrer i Stenbråttet Barnehage Ann Kristin Nymoen.

Pepperkakeutstillingen på Sangerhuset åpner under julemarkedet.

 

 

Siste nytt i Kultur

Nominert til nordisk matpris
  • Nyheter

Neste torsdag kan Røros bli kåret til Nordens Matdestinasjon.

Musikalsk standupshow på Granby gård
  • Kultur

Torsdag kveld kommer Sturla Berg Johansen til Selbu og Granby gård for å ha et musikalsk standupshow.

Selbu bygdemuseum

I sommer besøker vi hver uke et av de mange rommene i Selbu bygdemuseum.

 
Gleder seg til å gyve løs på Elden
  • Kultur

Har aldri jobbet med historisk musikkspill tidligere.

Sjef for næringshagen med mange drømmer
  • Sommergjesten

Daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen er dagens sommergjest i Nea Radio.

Trump-kveld på Granby gård
  • Nyheter

Onsdag kveld kommer professor og USA ekspert Ole Moen til Selbu. Han skal snakke om dagens sittende amerikanske president Donald Trump.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse