Jeg elsker å pynte!

Jeg elsker å pynte!

PEPPERKAKEPYNTING: Fireåringer ved Stenbråttet Barnehage med deler av årets pepperkakeutstillin

Pepperkakepynting og andre juletanker fra Stenbråttet Barnehage på Røros

g.

Også i år deltar Stenbråttet Barnehage med sitt bakeverk under pepperkakeutstillingen på Julemarkedet på Røros.

Hvert år blir Sangerhuset fylt av velduftene verk og kreasjoner under Julemarkedet på Røros. Flere av barnehagene har tradisjon på å levere inn barnas pepperkakeverk hvert år. For barna i Stenbråttet er dette en spennende avveksling og noe alle barna går sammen om.

- Fordi vi vil bare det og fordi det er det som er meninga, svarer Sofia og Anna (4 år)  når de blir spurt om hvorfor de pynter pepperkakene.

-Alle har vært flinkest, sier de i kor om pyntinga. Strålende fornøyde med pyntingen av 4 av i alt 31 barnehender laget som pepperkaker de skal ha med til utstillingen.

- Je vart flinkest, je vart bære det, slår allikevel en rimelig sikker Iver (4) fast etter å ha fått tenkt seg litt om. Ikke uventet var det ingen applaus fra de tre jentene på det utsagnet.

Selv om pepperkaker er morsomt, gikk praten mye om filmen Snekker Andersen. Det var tydelig at de nettopp hadde sett filmen for de kunne hele handlingen utenat. Selv at julnissen og snekkerene byttet på å gå til barna, hadde de fått med seg. Så var altså den hemmeligheten avslørt alle dere som trodde noe annet.

- Julenissen kommer noen ganger til sangerhuset, men ikke så mange ganger. Han danser der også svarer de på spørsmålet om nissen kommer til Sangerhuset.

Etter hvert er det lett å skjønne at barnehagedagen er travel, barna sklir ned fra stolene og er mer interessert i mat og lek enn å bli kjendiser. Og godt er det.

- Dette er en del av tradisjonen vår, det å delta på pepperkakeutstillingen under Julemarkedet. Selv om det tar litt tid syns jeg det er verdt det, sier styrer i Stenbråttet Barnehage Ann Kristin Nymoen.

Pepperkakeutstillingen på Sangerhuset åpner under julemarkedet.

 

 

Siste nytt i Kultur

Tråante - Samelandsmøtet 1917
  • Kultur

Foredrag på Rørosmuseet tirsdag kveld.

En karoliner i magen?
  • Kultur

Karolinerspelet 2018 har ledige taleroller for amatørskuespillere, både dame og herreroller. Regissør Cathrine Telle er spent på hvilke talenter som kan finnes i Neadalen. I helga kan du få vise deg fram.

Kinohelga
  • Kultur

Selvsagt er det grøsserpremiere fredag 13.

 
Snorre blir Niklas
  • Nyheter

Tilbake til Elden etter American Idiot i København.

Boktipset
  • Kultur

Boka «Arv og miljø» av Vigdis Hjort er dagens boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Historier om Velferden ombord i Handelsflåten
  • Nyheter

Roald Evensen med ny bok.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse