Jeg elsker å pynte!

PEPPERKAKEPYNTING: Fireåringer ved Stenbråttet Barnehage med deler av årets pepperkakeutstillin

Pepperkakepynting og andre juletanker fra Stenbråttet Barnehage på Røros

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

g.

Også i år deltar Stenbråttet Barnehage med sitt bakeverk under pepperkakeutstillingen på Julemarkedet på Røros.

Hvert år blir Sangerhuset fylt av velduftene verk og kreasjoner under Julemarkedet på Røros. Flere av barnehagene har tradisjon på å levere inn barnas pepperkakeverk hvert år. For barna i Stenbråttet er dette en spennende avveksling og noe alle barna går sammen om.

- Fordi vi vil bare det og fordi det er det som er meninga, svarer Sofia og Anna (4 år)  når de blir spurt om hvorfor de pynter pepperkakene.

-Alle har vært flinkest, sier de i kor om pyntinga. Strålende fornøyde med pyntingen av 4 av i alt 31 barnehender laget som pepperkaker de skal ha med til utstillingen.

- Je vart flinkest, je vart bære det, slår allikevel en rimelig sikker Iver (4) fast etter å ha fått tenkt seg litt om. Ikke uventet var det ingen applaus fra de tre jentene på det utsagnet.

Selv om pepperkaker er morsomt, gikk praten mye om filmen Snekker Andersen. Det var tydelig at de nettopp hadde sett filmen for de kunne hele handlingen utenat. Selv at julnissen og snekkerene byttet på å gå til barna, hadde de fått med seg. Så var altså den hemmeligheten avslørt alle dere som trodde noe annet.

- Julenissen kommer noen ganger til sangerhuset, men ikke så mange ganger. Han danser der også svarer de på spørsmålet om nissen kommer til Sangerhuset.

Etter hvert er det lett å skjønne at barnehagedagen er travel, barna sklir ned fra stolene og er mer interessert i mat og lek enn å bli kjendiser. Og godt er det.

- Dette er en del av tradisjonen vår, det å delta på pepperkakeutstillingen under Julemarkedet. Selv om det tar litt tid syns jeg det er verdt det, sier styrer i Stenbråttet Barnehage Ann Kristin Nymoen.

Pepperkakeutstillingen på Sangerhuset åpner under julemarkedet.

 

 

Siste nytt i Kultur Vis flere

Sirkusteltet er på plass!

Sirkusteltet er på plass!

Lørdag er det igjen klart for Sommerfest på Sveian i Hommelvik, Norges kanskje best bevarte festivalhemmelighet - enn så lenge.

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Sommergjesten: Hilde Kirkvold

Hilde Kirkvold, ved Kirkvollen Pilegrimsgård i Tydal, er dagens sommergjest i Nea Radio.

Andreas mener noe om sommer

Andreas mener noe om sommer

Annenhver torsdag deler Andreas Vigen (27) det han har på hjertet med Nea Radios lyttere. I dag mener Andreas noe om sommer.

Ny barnebok ute

Ny barnebok ute

Elin Holten debuterer som bokillustratør

Birgit Strømsnes har skrevet barnebok og Elin Holten har illustrert den. "Besta sitt loft" har blitt virkelighet.

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Ingvild Kjerkol er dagens sommergjest

Trump, #metoo og sommerstemning, Ingvil Kjerkol er dagens sommergjest.

Nye samiske veivisere

Nye samiske veivisere

Vanja Tørresdal er blant de nye samiske veiviserne for skoleåret 2018 – 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon