Jeg elsker å pynte!

Jeg elsker å pynte!

PEPPERKAKEPYNTING: Fireåringer ved Stenbråttet Barnehage med deler av årets pepperkakeutstillin

Pepperkakepynting og andre juletanker fra Stenbråttet Barnehage på Røros

g.

Også i år deltar Stenbråttet Barnehage med sitt bakeverk under pepperkakeutstillingen på Julemarkedet på Røros.

Hvert år blir Sangerhuset fylt av velduftene verk og kreasjoner under Julemarkedet på Røros. Flere av barnehagene har tradisjon på å levere inn barnas pepperkakeverk hvert år. For barna i Stenbråttet er dette en spennende avveksling og noe alle barna går sammen om.

- Fordi vi vil bare det og fordi det er det som er meninga, svarer Sofia og Anna (4 år)  når de blir spurt om hvorfor de pynter pepperkakene.

-Alle har vært flinkest, sier de i kor om pyntinga. Strålende fornøyde med pyntingen av 4 av i alt 31 barnehender laget som pepperkaker de skal ha med til utstillingen.

- Je vart flinkest, je vart bære det, slår allikevel en rimelig sikker Iver (4) fast etter å ha fått tenkt seg litt om. Ikke uventet var det ingen applaus fra de tre jentene på det utsagnet.

Selv om pepperkaker er morsomt, gikk praten mye om filmen Snekker Andersen. Det var tydelig at de nettopp hadde sett filmen for de kunne hele handlingen utenat. Selv at julnissen og snekkerene byttet på å gå til barna, hadde de fått med seg. Så var altså den hemmeligheten avslørt alle dere som trodde noe annet.

- Julenissen kommer noen ganger til sangerhuset, men ikke så mange ganger. Han danser der også svarer de på spørsmålet om nissen kommer til Sangerhuset.

Etter hvert er det lett å skjønne at barnehagedagen er travel, barna sklir ned fra stolene og er mer interessert i mat og lek enn å bli kjendiser. Og godt er det.

- Dette er en del av tradisjonen vår, det å delta på pepperkakeutstillingen under Julemarkedet. Selv om det tar litt tid syns jeg det er verdt det, sier styrer i Stenbråttet Barnehage Ann Kristin Nymoen.

Pepperkakeutstillingen på Sangerhuset åpner under julemarkedet.

 

 

Siste nytt i Kultur

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazz-festivalen da han ankom scandic Nidelven, fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

 
Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE