Gnistrende felespell i historiske omgivelser

Gnistrende felespell i historiske omgivelser

Jørgen Nyrønning og John Ole Morken leverte en flott konsert i Skottgården. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Musikerne Jørgen Nyrønning og John Ole Morken vartet mandag kveld opp med flott folkemusikk og historier om kjente spellmenn for et lydhørt publikum.

Bildeserie

Gnistrende felespell i historiske omgivelser

John Ole Morken og Jørgen Nyrønning spilte i Skottgården i Brekken. På første rad satt blant andre Bjørn Nessjø fra Vinterfestpill i Bergstaden. Foto: Marit Manfredsdotter.
Jørgen Nyrønning og John Ole Morken spilte drivende flott tradisjonsmusikk fra distriktet.. Foto: Nils Kåre Nesvold
Nyrønning og Morken er reisende i musikk. Foto: Marit Manfredsdotter.
Jørgen Nyrønning og John Ole Morken. Foto: Nils Kåre Nesvold Foto: Nils Kare Nesvold
Jørgen Nyrønning og John Ole Morken. Foto: Nils Kåre Nesvold Foto: Nils Kare Nesvold
Det var fullt i Skottgården under mandagens konsert. Foto: Nils Kåre Nesvold

Folkemusikerne Jørgen Nyrønning og John Ole Morken avsluttet mandag sin miniturné med Sulitjelmagaloppen og Bjørnsons brurmarsj som ekstranummer i Skottgården i Brekken.

De to har holdt nyttårskonserter både i Haltdalen, Tynset og Brekken med slåtter fra Røros-traktene i solo og samspill etter kjente spellmenn fra distriktet som Jørgen Wehn, Oliver Bækken, Anders Haugen, Idar Folde og mange andre. 

For de vel 40 frammøtte ble konserten en stor opplevelse. Musikerne leverte som vanlig godt og drivende samspill med gode arrangementer og klanger som vitner om stor kjærlighet til musikken.

Konserten i Brekken ble arrangert i tradisjonsrike Skottgården i samarbeid med Vauldalen Fjellhotell.

John Ole Morken og Jørgen Nyrønning er spellmenn fra Ålen oppvokst i en levende feletradisjon. Jørgen er John Oles elev, og gjennom læretiden har de utviklet et tett og sterkt samspill. Morken og Nyrønning har spilt mye sammen, både på konserter, til dans og på kappleiker. I sommer blir de igjen å høre under Landskappleiken på Røros.

Siste nytt i Kultur

Kulturstipend til Martin Aas
  • Kultur

Martin Aas fikk Selbu kommunes kulturstipend. Den unge musikeren går siste året ved musikklinja på Heimdal Videregående skole og har planer om å fortsette studiene innen musikk til høsten.

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

 
Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE