Fikk kvalitetsmerke fra Matmerk

Representanter fra Galåvolden gård og Rørosrein mottok Spesialitet-merket fra Matmerk for RørosOst med reinsdyrkjøtt. Jan Sverre Nordstad fra Matmerk sto for utdelingen. Foto: Marit Manfredsdotter. 

Osten RørosOst fra Galåvolden Gård og Rørosrein fikk mandag kveld Spesialitet-merket fra Matmerk.

Osten RørosOst fra Galåvolden Gård og Rørosrein fikk mandag kveld Spesialitet-merket fra Matmerk under en tilstelning på Røros Hotel.

- Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk, ifølge Matmerk.

Fagjuryen for Spesialitet-merket består av fagfolk med høy matfaglig kompetanse og ledes av Lars Sponheim.

I november i fjor fikk RørosOst bronsemedalje i  VM i ost i San Sebastian i Spania. Osten ble lansert under Rørosmartnan i fjor og inneholder røkt reinsdyrkjøtt.

Festkveld

Matentusiastene Ingulf Galåen og Mikael Forselius fikk i oktober Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris og tittelen årets lokalmatfyrtårn.

Mandag kveld inviterte de to til fest- og inspirasjonskveld på Røros hotell for å feire prisen sammen med aktører fra matmiljøet i Røros-regionen.

- Bli flinkere til å fortelle de gode historiene!

På programmet sto flere foredrag. Journalist og matskribent Mats-Eric Nilson fortalte den usminkede sannheten om maten vi drar hvem hver eneste dag - ofte halvfabrikata.  Sigrid M. Jansen fra Rørosregionen Næringshage har i mange år samarbeidet med Rørosmat. Mandag kveld snakket hun om samarbeid og strategi som verktøy for suksess.

Salgs- og markedssjef Jon Sverre Nordstad fra Matmerk innledet med å si at Rørosregionen er best i klassen på samarbeid mellom reiseliv og lokalmat.

- Men dere er altfor beskjedne. Dere må bli flinkere til å fortelle om området og historiene bak mattradisjonene, sa Nordstad:

I reportasjen hørte vi Jon Sverre Nordstad fra Matmerk og matentusiast Ingulf Galåen.

Siste nytt i Kultur

Anbefaler krim til påske
  • Boktipset

Bibliotekar har med seg boka «Harpiks» i ukas boktips.

Skal lage liv i Bergmannsgata

«Levd liv i Bergmannsgata gjennom 350 år» er valgt som tema for kunstprosjektet NåDa, som skal gjennomføres på Røros fra april til neste sommer.

Uka på Storstuggu
  • Kultur

Nærmer seg påskeferie, men først er det Farende Fant.

 
Slik er 6. klassingenes drømmehus
  • Kultur

Mandag åpnet elevene på 6. trinn ved Fosslia skole utstillingen "Drømmehuset mitt" i Kimen.

Herlige dansere i Bruket
  • Kultur

Lørdag avholdt Sveberg Danseklubb sin sedvanlige sesongavslutning og for et show det var! Se bildene her.

Skihistorisk dag i Ålen Skisenter
  • Kultur

Skiløbercompagniet inviterte til konkurranse i gamle skiøvelser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE