Fikk kvalitetsmerke fra Matmerk

Fikk kvalitetsmerke fra Matmerk

Representanter fra Galåvolden gård og Rørosrein mottok Spesialitet-merket fra Matmerk for RørosOst med reinsdyrkjøtt. Jan Sverre Nordstad fra Matmerk sto for utdelingen. Foto: Marit Manfredsdotter. 

Osten RørosOst fra Galåvolden Gård og Rørosrein fikk mandag kveld Spesialitet-merket fra Matmerk.

Osten RørosOst fra Galåvolden Gård og Rørosrein fikk mandag kveld Spesialitet-merket fra Matmerk under en tilstelning på Røros Hotel.

- Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk, ifølge Matmerk.

Fagjuryen for Spesialitet-merket består av fagfolk med høy matfaglig kompetanse og ledes av Lars Sponheim.

I november i fjor fikk RørosOst bronsemedalje i  VM i ost i San Sebastian i Spania. Osten ble lansert under Rørosmartnan i fjor og inneholder røkt reinsdyrkjøtt.

Festkveld

Matentusiastene Ingulf Galåen og Mikael Forselius fikk i oktober Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris og tittelen årets lokalmatfyrtårn.

Mandag kveld inviterte de to til fest- og inspirasjonskveld på Røros hotell for å feire prisen sammen med aktører fra matmiljøet i Røros-regionen.

- Bli flinkere til å fortelle de gode historiene!

På programmet sto flere foredrag. Journalist og matskribent Mats-Eric Nilson fortalte den usminkede sannheten om maten vi drar hvem hver eneste dag - ofte halvfabrikata.  Sigrid M. Jansen fra Rørosregionen Næringshage har i mange år samarbeidet med Rørosmat. Mandag kveld snakket hun om samarbeid og strategi som verktøy for suksess.

Salgs- og markedssjef Jon Sverre Nordstad fra Matmerk innledet med å si at Rørosregionen er best i klassen på samarbeid mellom reiseliv og lokalmat.

- Men dere er altfor beskjedne. Dere må bli flinkere til å fortelle om området og historiene bak mattradisjonene, sa Nordstad:

I reportasjen hørte vi Jon Sverre Nordstad fra Matmerk og matentusiast Ingulf Galåen.

Siste nytt i Kultur

Kulturstipend til Martin Aas
  • Kultur

Martin Aas fikk Selbu kommunes kulturstipend. Den unge musikeren går siste året ved musikklinja på Heimdal Videregående skole og har planer om å fortsette studiene innen musikk til høsten.

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

 
Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE