Fikk kvalitetsmerke fra Matmerk

Fikk kvalitetsmerke fra Matmerk

Representanter fra Galåvolden gård og Rørosrein mottok Spesialitet-merket fra Matmerk for RørosOst med reinsdyrkjøtt. Jan Sverre Nordstad fra Matmerk sto for utdelingen. Foto: Marit Manfredsdotter. 

Osten RørosOst fra Galåvolden Gård og Rørosrein fikk mandag kveld Spesialitet-merket fra Matmerk.

Osten RørosOst fra Galåvolden Gård og Rørosrein fikk mandag kveld Spesialitet-merket fra Matmerk under en tilstelning på Røros Hotel.

- Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk, ifølge Matmerk.

Fagjuryen for Spesialitet-merket består av fagfolk med høy matfaglig kompetanse og ledes av Lars Sponheim.

I november i fjor fikk RørosOst bronsemedalje i  VM i ost i San Sebastian i Spania. Osten ble lansert under Rørosmartnan i fjor og inneholder røkt reinsdyrkjøtt.

Festkveld

Matentusiastene Ingulf Galåen og Mikael Forselius fikk i oktober Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris og tittelen årets lokalmatfyrtårn.

Mandag kveld inviterte de to til fest- og inspirasjonskveld på Røros hotell for å feire prisen sammen med aktører fra matmiljøet i Røros-regionen.

- Bli flinkere til å fortelle de gode historiene!

På programmet sto flere foredrag. Journalist og matskribent Mats-Eric Nilson fortalte den usminkede sannheten om maten vi drar hvem hver eneste dag - ofte halvfabrikata.  Sigrid M. Jansen fra Rørosregionen Næringshage har i mange år samarbeidet med Rørosmat. Mandag kveld snakket hun om samarbeid og strategi som verktøy for suksess.

Salgs- og markedssjef Jon Sverre Nordstad fra Matmerk innledet med å si at Rørosregionen er best i klassen på samarbeid mellom reiseliv og lokalmat.

- Men dere er altfor beskjedne. Dere må bli flinkere til å fortelle om området og historiene bak mattradisjonene, sa Nordstad:

I reportasjen hørte vi Jon Sverre Nordstad fra Matmerk og matentusiast Ingulf Galåen.

Siste nytt i Kultur

Avisnotis starten på gripende livshistorie
  • Bokomtale

Sina fødte tre barn utenfor ekteskap. Hun forlot to av dem og fødte det tredje i et sommerfjøs i Ålen. Ragnar Kokkvolls bok «På flukt» er en sterk beretning om menneskeskjebner, medmenneskelighet og håp.

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

 
Store navn i kø på Storstuggu
  • Kultur

Innholdsrik høst i kulturhuset på Røros

Nominert til nordisk matpris
  • Nyheter

Neste torsdag kan Røros bli kåret til Nordens Matdestinasjon.

Musikalsk standupshow på Granby gård
  • Kultur

Torsdag kveld kommer Sturla Berg Johansen til Selbu og Granby gård for å ha et musikalsk standupshow.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse