Den norske kirkes toppleder til Røros

 

Tirsdag 22. november kommer Den norske kirkes toppleder til Røros kirkeforum.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Tirsdag 22. november kommer Den norske kirkes toppleder til Røros kirkeforum.

Det er Kristin Gunleiksrud Raaum, leder i Kirkerådet for Den norske kirke, som kommer på besøk. Hun vil snakke om Den norske kirkes framtid som fri folkekirke, et tema som er høyaktuelt både nå og i åra framover.

Kristin Gunleiksrud Raaum ble valgt til leder i Kirkerådet under Kirkemøtet i april i år. Med det ble hun Den norske kirkes øverste valgte leder.

Hun er en av grunnleggerne av organisasjonen Åpen folkekirke og har de siste årene vært generalsekretær i Norske kirkeakademier, organisasjonen som Røros kirkeforum er et lokallag av.

- Gunleiksrud Raaum er en engasjert og kunnskapsrik formidler. Det er en aldri så liten begivenhet når hun nå besøker Røros. Kirkeforums møte foregår på Menighetshuset, begynner klokka 19 og er åpent for alle. Alle som vil kan stille spørsmål til foredragsholderen, sier leder for Røros Kirkeforum, Harald Hauge. 

Siste nytt i Kultur

Gnistrende Queen-konsert
  • Kultur

Det var stor stemning i Selbu ungdomsskoles gymsal da 8.trinn slo til med intet mindre enn en solid hitparade med låter av Queen.

Kjempet med spiseforstyrrelser

- Det er på tide å fokusere på at også menn rammes av spiseforstyrrelser, mener filmskaper, blogger og realitydeltaker Joakim Kleven (25)

Lystige Litjlånkerevyen
  • Kultur

Onsdag var det premiere på Litjlånkerevyen og ungene, de leverte så det sang!

 
Nylansering av Stjørdalsbryggeriet
  • Kultur

De har vunnet mengder av priser for ølet sitt, men nå starter de på scratch. Stjørdalsbryggeriet gjennoppstår som STOLT Bryggeri!

Anbefaler krim til påske
  • Boktipset

Bibliotekar har med seg boka «Harpiks» i ukas boktips.

Skal lage liv i Bergmannsgata

«Levd liv i Bergmannsgata gjennom 350 år» er valgt som tema for kunstprosjektet NåDa, som skal gjennomføres på Røros fra april til neste sommer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE