Den norske kirkes toppleder til Røros

Den norske kirkes toppleder til Røros

 

Tirsdag 22. november kommer Den norske kirkes toppleder til Røros kirkeforum.

Tirsdag 22. november kommer Den norske kirkes toppleder til Røros kirkeforum.

Det er Kristin Gunleiksrud Raaum, leder i Kirkerådet for Den norske kirke, som kommer på besøk. Hun vil snakke om Den norske kirkes framtid som fri folkekirke, et tema som er høyaktuelt både nå og i åra framover.

Kristin Gunleiksrud Raaum ble valgt til leder i Kirkerådet under Kirkemøtet i april i år. Med det ble hun Den norske kirkes øverste valgte leder.

Hun er en av grunnleggerne av organisasjonen Åpen folkekirke og har de siste årene vært generalsekretær i Norske kirkeakademier, organisasjonen som Røros kirkeforum er et lokallag av.

- Gunleiksrud Raaum er en engasjert og kunnskapsrik formidler. Det er en aldri så liten begivenhet når hun nå besøker Røros. Kirkeforums møte foregår på Menighetshuset, begynner klokka 19 og er åpent for alle. Alle som vil kan stille spørsmål til foredragsholderen, sier leder for Røros Kirkeforum, Harald Hauge. 

Siste nytt i Kultur

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

 
Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE