Davids kamp mot Goliat endte godt.

Davids kamp mot Goliat endte godt.

FOTO: rojevgre

Nordea ville stoppe Bergstadkorets markedsføring av konserten "Desembertoner", men ga seg til slutt.

NÅR ENDEN ER GOD....Bergstadkoret kan kalle konserten sin for "Desembertoner". Foto Liv Grådal

Nordea ville at markedsføringen av Bergstadkorets konsert under julemarkedet, "Desembertoner" skulle stoppes. Navnet er varemerkeregistrert av banken og de kan da nekte andre å bruke det. Heldigvis fikk saken en minnelig løsning.

Nordea har for flere år siden registrert "Desembertoner" som et varemerke. Når et ord er registrert som varemerke, har ingen andre lov til å bruke dette uten å få tillatelse av eier først. I forrige uke fikk styreleder i Bergstadkoret, Grete Vik beskjed om at de måtte stoppe all markedsføring av konserten umiddelbart. Bergstadkoret og Røros Storband skal ha felles konsert under julemarkedet og har markedsført sin "Desembertoner" siden oktober.

- Vi har brukt av vårt begrensede budsjett for å markedsføre konserten, og det ville blitt dyrt å lage nytt materiell. Det er vanskelig å skjønne at et stort konsern som Nordea bruker ressurser på en liten konsert her oppe på lille Røros. Den første beskjeden vi fikk fra de var riktig utrivelig og vi brukte hele helga på å finne en måte å komme oss ut av dette på. Vi skrev en mail til Nordea og prøvde å forklare at dette neppe kunne ha så stor betydning for banken, sier Vik.

Tiden gikk og Bergstadkoret måtte purre Nordea for å få et svar. Det begynte å haste litt, da det ikke er mer en to og en halv uke til konserten.

- Jeg følte meg som ei skikkelig masekjerring, der jeg purret de flere ganger for å få de til å endre på beslutningen sin. Vi var ikke det viktigste en bank driver med da, sier hun forståelsesfull.

Så kom plutselig den forløsende meldingen om at Nordea hadde tatt opp saken internt og besluttet at for 2016 var det greit. Men for 2017 må altså tittelen på en ny konsert endres.

- Vi var litt redde en stund før vi fikk ny melding fra Nordea, sier styreleder i Bergstadkortet Grete Vik:

 

Siste nytt i Kultur

Nominert til nordisk matpris
  • Nyheter

Neste torsdag kan Røros bli kåret til Nordens Matdestinasjon.

Musikalsk standupshow på Granby gård
  • Kultur

Torsdag kveld kommer Sturla Berg Johansen til Selbu og Granby gård for å ha et musikalsk standupshow.

Selbu bygdemuseum

I sommer besøker vi hver uke et av de mange rommene i Selbu bygdemuseum.

 
Gleder seg til å gyve løs på Elden
  • Kultur

Har aldri jobbet med historisk musikkspill tidligere.

Sjef for næringshagen med mange drømmer
  • Sommergjesten

Daglig leder i Rørosregionen Næringshage, Sigrid Jansen er dagens sommergjest i Nea Radio.

Trump-kveld på Granby gård
  • Nyheter

Onsdag kveld kommer professor og USA ekspert Ole Moen til Selbu. Han skal snakke om dagens sittende amerikanske president Donald Trump.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse