Davids kamp mot Goliat endte godt.

Davids kamp mot Goliat endte godt.

FOTO: rojevgre

Nordea ville stoppe Bergstadkorets markedsføring av konserten "Desembertoner", men ga seg til slutt.

NÅR ENDEN ER GOD....Bergstadkoret kan kalle konserten sin for "Desembertoner". Foto Liv Grådal

Nordea ville at markedsføringen av Bergstadkorets konsert under julemarkedet, "Desembertoner" skulle stoppes. Navnet er varemerkeregistrert av banken og de kan da nekte andre å bruke det. Heldigvis fikk saken en minnelig løsning.

Nordea har for flere år siden registrert "Desembertoner" som et varemerke. Når et ord er registrert som varemerke, har ingen andre lov til å bruke dette uten å få tillatelse av eier først. I forrige uke fikk styreleder i Bergstadkoret, Grete Vik beskjed om at de måtte stoppe all markedsføring av konserten umiddelbart. Bergstadkoret og Røros Storband skal ha felles konsert under julemarkedet og har markedsført sin "Desembertoner" siden oktober.

- Vi har brukt av vårt begrensede budsjett for å markedsføre konserten, og det ville blitt dyrt å lage nytt materiell. Det er vanskelig å skjønne at et stort konsern som Nordea bruker ressurser på en liten konsert her oppe på lille Røros. Den første beskjeden vi fikk fra de var riktig utrivelig og vi brukte hele helga på å finne en måte å komme oss ut av dette på. Vi skrev en mail til Nordea og prøvde å forklare at dette neppe kunne ha så stor betydning for banken, sier Vik.

Tiden gikk og Bergstadkoret måtte purre Nordea for å få et svar. Det begynte å haste litt, da det ikke er mer en to og en halv uke til konserten.

- Jeg følte meg som ei skikkelig masekjerring, der jeg purret de flere ganger for å få de til å endre på beslutningen sin. Vi var ikke det viktigste en bank driver med da, sier hun forståelsesfull.

Så kom plutselig den forløsende meldingen om at Nordea hadde tatt opp saken internt og besluttet at for 2016 var det greit. Men for 2017 må altså tittelen på en ny konsert endres.

- Vi var litt redde en stund før vi fikk ny melding fra Nordea, sier styreleder i Bergstadkortet Grete Vik:

 

Siste nytt i Kultur

Ingulf fikk Kongens fortjenstmedalje
  • Nyheter

Hyllet på Asiatisk Aften i Galåen lørdag kveld.

Floka
  • Kultur

Gikk du glipp av ukas minst seriøse program på Nea Radio?

Kinohelga
  • Kultur

Premiere på Geostorm.

 
Glåmoslotteriet
  • Kultur

5000 kroner til Kira

Roald Møller har skrevet om transporthistorie
  • Nyheter

Lastebilhistorien i Kojen fra 30-tallet og fram til i dag.

Boktipset
  • Kultur

Novellesamlinga Oscar Wildes Heis av Lars Saabye Christensen er dagens boktips av bibliotekar Sigrun Selboe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse