Davids kamp mot Goliat endte godt.

FOTO: rojevgre

Nordea ville stoppe Bergstadkorets markedsføring av konserten "Desembertoner", men ga seg til slutt.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

NÅR ENDEN ER GOD....Bergstadkoret kan kalle konserten sin for "Desembertoner". Foto Liv Grådal

Nordea ville at markedsføringen av Bergstadkorets konsert under julemarkedet, "Desembertoner" skulle stoppes. Navnet er varemerkeregistrert av banken og de kan da nekte andre å bruke det. Heldigvis fikk saken en minnelig løsning.

Nordea har for flere år siden registrert "Desembertoner" som et varemerke. Når et ord er registrert som varemerke, har ingen andre lov til å bruke dette uten å få tillatelse av eier først. I forrige uke fikk styreleder i Bergstadkoret, Grete Vik beskjed om at de måtte stoppe all markedsføring av konserten umiddelbart. Bergstadkoret og Røros Storband skal ha felles konsert under julemarkedet og har markedsført sin "Desembertoner" siden oktober.

- Vi har brukt av vårt begrensede budsjett for å markedsføre konserten, og det ville blitt dyrt å lage nytt materiell. Det er vanskelig å skjønne at et stort konsern som Nordea bruker ressurser på en liten konsert her oppe på lille Røros. Den første beskjeden vi fikk fra de var riktig utrivelig og vi brukte hele helga på å finne en måte å komme oss ut av dette på. Vi skrev en mail til Nordea og prøvde å forklare at dette neppe kunne ha så stor betydning for banken, sier Vik.

Tiden gikk og Bergstadkoret måtte purre Nordea for å få et svar. Det begynte å haste litt, da det ikke er mer en to og en halv uke til konserten.

- Jeg følte meg som ei skikkelig masekjerring, der jeg purret de flere ganger for å få de til å endre på beslutningen sin. Vi var ikke det viktigste en bank driver med da, sier hun forståelsesfull.

Så kom plutselig den forløsende meldingen om at Nordea hadde tatt opp saken internt og besluttet at for 2016 var det greit. Men for 2017 må altså tittelen på en ny konsert endres.

- Vi var litt redde en stund før vi fikk ny melding fra Nordea, sier styreleder i Bergstadkortet Grete Vik:

 

Siste nytt i Kultur

Charity-run for barnekreftsaken
  • Kultur

Søndag starter kjøreklubben Dirty Vikings motorene og cruiser avsted på et løp til inntekt for barnekreftforeningen i Trøndelag.

Floka!
  • Fredagsfloka

Vikinger, pilegrimer og sommertemperaturer i lystig passiar.

Erland Haugen ute med ny sommerlåt

Tidligere Norske talenter- og X Factor-deltaker Erland Haugen fra Røros er ute med ny musikk, for første gang på sju år.

 
Internasjonal suksess for Jentene på tunet
  • Lokalmat

Denne uka gikk den skandinaviske finalen av "International Chocolate Awards 2018" av stabelen i København, og Iris Yvonne Martinsen-Aune stakk av med sølvmedaljen for sin sjokoladebit "Northern Lights- A taste of heaven".

Kunstkurs for barn
  • Kultur

I sommer blir det arrangert kunstkurs for barn i Selbu og på Stjørdal.

Hjertemarsjen 2018
  • Sport

Arrangeres for 6. gang på Røros.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE