Davids kamp mot Goliat endte godt.

FOTO: rojevgre

Nordea ville stoppe Bergstadkorets markedsføring av konserten "Desembertoner", men ga seg til slutt.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

NÅR ENDEN ER GOD....Bergstadkoret kan kalle konserten sin for "Desembertoner". Foto Liv Grådal

Nordea ville at markedsføringen av Bergstadkorets konsert under julemarkedet, "Desembertoner" skulle stoppes. Navnet er varemerkeregistrert av banken og de kan da nekte andre å bruke det. Heldigvis fikk saken en minnelig løsning.

Nordea har for flere år siden registrert "Desembertoner" som et varemerke. Når et ord er registrert som varemerke, har ingen andre lov til å bruke dette uten å få tillatelse av eier først. I forrige uke fikk styreleder i Bergstadkoret, Grete Vik beskjed om at de måtte stoppe all markedsføring av konserten umiddelbart. Bergstadkoret og Røros Storband skal ha felles konsert under julemarkedet og har markedsført sin "Desembertoner" siden oktober.

- Vi har brukt av vårt begrensede budsjett for å markedsføre konserten, og det ville blitt dyrt å lage nytt materiell. Det er vanskelig å skjønne at et stort konsern som Nordea bruker ressurser på en liten konsert her oppe på lille Røros. Den første beskjeden vi fikk fra de var riktig utrivelig og vi brukte hele helga på å finne en måte å komme oss ut av dette på. Vi skrev en mail til Nordea og prøvde å forklare at dette neppe kunne ha så stor betydning for banken, sier Vik.

Tiden gikk og Bergstadkoret måtte purre Nordea for å få et svar. Det begynte å haste litt, da det ikke er mer en to og en halv uke til konserten.

- Jeg følte meg som ei skikkelig masekjerring, der jeg purret de flere ganger for å få de til å endre på beslutningen sin. Vi var ikke det viktigste en bank driver med da, sier hun forståelsesfull.

Så kom plutselig den forløsende meldingen om at Nordea hadde tatt opp saken internt og besluttet at for 2016 var det greit. Men for 2017 må altså tittelen på en ny konsert endres.

- Vi var litt redde en stund før vi fikk ny melding fra Nordea, sier styreleder i Bergstadkortet Grete Vik:

 

Siste nytt i Kultur

Torstein Mørseth og Jan Engen er dagens flokegjester
  • Fredagsfloka

Hør Torstein Mørseth og Jan Engen diskutere livets viderverdigheter.

Strålende Karoliner-premiere på Brekka
  • Kultur

- Fantastisk! Publikums reaksjoner etter premieren på Karolinerspelet i Tydal var entydige.

Tjukkasgjengen starter trimtilbud i Malvik
  • Kultur

Finn O. Fosmo drar i gang et nytt trimtilbud i Malvik - og her snakker vi lavterskel!

 
Storslått Carmen med bestått eksamen
  • Kultur

Med eksamen framfor en fullsatt sal i Bruket kulturhus fikk Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval vist at hun er en fullblods klassisk sanger for sensorer fra musikkonservatoriet ved NTNU.

Premiereklart i Tydal
  • Kultur

I kveld er det premiere på “Karolinerspelet, dødsmarsjen over Tydalsfjella”, på Brekka bygdetun i Tydal. Generalprøven frister oss til å si: Best ever!

General Nils
  • Kultur

Nils Jonsson spiller general Carl Gustav Armfeldt i Karolinerspelet 2018.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE