Da Hollywood kom til Glåmos

Da Hollywood kom til Glåmos

- Grace Kelly var en av de aller største, sier Inger Røragen. Foto: Marit Manfredsdotter.

I 60 år har Inger Røragen på Glåmos med stor omsorg tatt vare på en liten historisk skatt. En skatt som ble fraktet over Atlanterhavet fra Hollywood en gang på 1950-tallet.

Bildeserie

Da Hollywood kom til Glåmos

EN HILSEN FRA AMERIKA: Flimstjernebildene kom med post fra Hollywood. Foto: Marit Manfredsdotter.
SAMLEROBJEKT: Filmstjernebilder fra 50- og 60-tallet ble hovedsakelig laget i Nederland, og de med autografer, hadde størst verdi. Foto: Marit Manfredsdotter.

I 60 år har Inger Røragen på Glåmos med stor omsorg tatt vare på en liten historisk skatt. En skatt som ble fraktet over Atlanterhavet fra Hollywood en gang på 1950-tallet.

I en pappeske med lokk hjemme hos Inger Røragen har bilder av verdenskjente filmstjerner som Grace Kelly, Gregory Peck, Clark Gable og Marlon Brando overlevd mer enn et halvt århundre, og flere av bildene har stjernenes autografer.

Stormforelsket

- Vi var stormforelsket i filmstjerner som Gregory Peck og Roger Moore. Jeg husker at jeg skrev brev til de amerikanske filmselskaperne Metro Goldwyn Mayer Studio og Warner Bros. Og jeg fikk utrolig nok svar tilbake, sier Inger Røragen og plukker opp et bilde av skuespilleren Grace Kelly.

- Disse bildene har fulgt meg gjennom hele livet. Det har også filmene og musikken fra denne tida, sier hun:

 

Siste nytt i Kultur

Geir Digernes minnepris til Vegard Lien Bjerkan
  • Kultur

Vegard Lien Bjerkan trodde han skulle i møte om jazzfestivalen da han ankom Scandic Nidelven fredag ettermiddag. Det var noe helt annet Ernst Wiggo Sandbakk hadde i tankene.

Olavsfestdagene får mest
  • Kultur

Olavsfestdagene i Trondheim stikker av med mesteparten av festivalstøtten til Trøndelag neste år. Sør-Trøndelag fikk 90 prosent av festivaltilskuddet i Trøndelag da Kulturrådet tildelte midler torsdag.

Statsskog finansierer utedo ved Fjellkirka på Røros
  • Nyheter

Gir av potten "Midtnorske Friluftstiltak".

 
Nissen som mista trua på seg sjøl
  • Kultur

Under julemarkedet i fjor satte Åsmund Lockert Rohde og Karianne Somerro opp skuespillet "Nissen som mista trua på seg sjøl" i år er de igjen klare for å gi julestemning til folket.

Ukas boktips
  • Kultur

"Her hos de levende" av Levi Henriksen er ukas boktips fra bibliotekar Sigrun Selboe.

Knall konsert med Henrik i Selbu kirke
  • Kultur

17- åringen Henrik Fuglem fra Selbustrand leverte en knallkonsert for en fullsatt Selbu kirke tirsdag kveld.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE