Cottage cheese fra Rørosmeieriet årets meieriprodukt

Cottage cheese fra Rørosmeieriet årets meieriprodukt

Økologisk cattage cheese ble kåret til årets meieriprodukt. Salgssjef Dagfinn Pedersen ved Rørosmeieriet tok imot prisen. Foto: Privat.

Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerte mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ble kåret til årets meieriprodukt.

Rørosmeieriets cottage cheese konkurrerte mot tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård og ble kåret til årets meieriprodukt.

Vinneren ble kåret under den store matgallaen og finalen i Det norske måltid i Stavanger fredag kveld.

Salgssjef ved Rørosmeieriet Dagfinn Pedersen tok i mot prisen og det var en tydelig rørt mottaker som tok i mot prisen på vegne av alle ansatte på Rørosmeieriet. Rørosmeieriet har tidligere mottatt prisen for sitt Røros Smør og sin Røros Rømme.

Meierifaglig håndverk

Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er en myk, smakfull ferskost. Osten langtidssyrnes og lages uten andre konserveringsmidler enn havsalt. Den er laget på økologisk lavpasteurisert og ikke-homogenisert skummetmjølk og fløte, osteløpe, mjølkesyrekultur og havsalt.

Overveldet meieribestyrer

Rørosmeieriets Røros Smør vant finalen i 2013 mens Røros Rømme vant finalen i 2015.

- Jeg er overveldet over at vi igjen har klart å vinne Det Norske Måltid, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

- Det har etter hvert blitt et fantastisk mangfold av gode norske meieriprodukter, så vi vet at vi konkurrerer i en hard klasse. Det er spesielt artig å vinne med cottage cheese som kanskje ikke er en produktkategori som mange forbinder med en smaksvinner. Jeg håper at flere med dette får øynene opp for Rørosmeieriets Cottage Cheese, sier han.

Høyt nivå

- Det var høyt nivå blant finalistene i Det Norske Måltid 2016, er den unisone tilbakemeldingen fra finalejuryen etter at de har smakt seg gjennom alle produktene for å finne årets vinnere.

Finalejuryen har bestått av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=7565

Siste nytt i Kultur

Avisnotis starten på gripende livshistorie
  • Bokomtale

Sina fødte tre barn utenfor ekteskap. Hun forlot to av dem og fødte det tredje i et sommerfjøs i Ålen. Ragnar Kokkvolls bok «På flukt» er en sterk beretning om menneskeskjebner, medmenneskelighet og håp.

Geologiens Dag på Røros
  • Kultur

Tur til Funngruva - der det hele startet for snart 375 år siden.

Ekstremteater i Tydal

Cathrine Telle både gleder og gruer seg til jubileumsutgaven av Karolinerspelet i Tydal.

 
Store navn i kø på Storstuggu
  • Kultur

Innholdsrik høst i kulturhuset på Røros

Nominert til nordisk matpris
  • Nyheter

Neste torsdag kan Røros bli kåret til Nordens Matdestinasjon.

Musikalsk standupshow på Granby gård
  • Kultur

Torsdag kveld kommer Sturla Berg Johansen til Selbu og Granby gård for å ha et musikalsk standupshow.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse