Kulturskoleloven 20 år

Kulturskoleloven 20 år

Kulturskolelovens 20-årsjubileum ble markert i dag. FOTO: Norsk Kulturskoleråd

Onsdag markeres kulturskolelovens 20-årsjubileum på Eidsvolls plass ved Stortinget, med en innholdsrik forestilling nå i formiddag. Det ble både spektakulære kulturinnslag og potent politisk kulturskoledebatt med stortingspolitikere.

Tekst:

Publisert:

Det er i år 20 år siden Stortinget vedtok lovparagrafen som gjerne omtales som kulturskoleloven: «Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles». Norsk kulturskoleråd har gått i bresjen for å markere jubileet på mange vis - også i form av markeringa på Eidsvolls plass, i forkant av onsdagens muntlige spørretime på Stortinget.
  

Unge kulturutøvere – drevne politikere

Unge kulturutøvere fra flere kommuner deltok i forbindelse med arrangementet, både som musikere, skuespillere og sirkusutøvere. De var i sving både på scenen og i gatene rundt Eidsvolls plass. På scenen kom blant andre Mukwa Marimba, perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum, som tidligere i år imponerte mange i TV 2s «Norske Talenter».

Fiolinisten Gustav Rørmark fra Oslo, var også i ilden - helt alene. Etter at den ikke helt ukjente Arve Tellefsen måtte melde forfall til duettinnsats, er Gustav, som markerte seg sterkt i Ungdommens musikkmesterskap i januar, klar for solooppdrag.

Skuespiller Johannes Joner var konferansier og ledet også den politiske kulturskoledebatten, der stortingspolitikerne Anders Tyvand (KrF) - én av fire KrF-ere som nylig fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, Arild Grande (Ap) og Svein Harberg (H) stilte opp. 

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Fenomenal Elden-premiere
  • Kultur

Årets Elden-forestilling er den beste av regissør Paul Ottar Haga. Onsdag kveld satte han krona på verket etter tre år som regissør med en fenomenal forestilling.

Se Elden-bildene
  • Kultur

Årets Elden hadde premiere onsdag kveld. Her kan du se bildegalleri fra forestillinga.

– Falkberget var for skriveglad
  • Sommergjesten

– Det største problemet med Johan Falkberget var at han var for skriveglad, og konsulentene i Aschehoug slet med å skjære ned på antall sider. Jeg ville ikke hatt han som far. Han var streng, sier Knut Brandstorp som arbeidet som reklamesjef i Aschehoug forlag.

 
En dag med sikfiske
  • Nyheter

Aursunden er full av sik. Morten Holden og Stein Werner Eriksen arbeider å tømme innsjøen for sik.

– Billettsalget går strålende
  • Kultur

I kveld er det premiere på musikkteateret Elden på Røros. – Så langt har vi solgt 800 flere billetter enn på samme tid i fjor. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier daglig leder i Elden, Siri Gellein.

Historisk tur med Jøvra på søndag
  • Kultur

Den første historiske turen med Jøvra på Selbusjøen i sommer arrangeres førstkommende søndag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse