Kulturskoleloven 20 år

Kulturskolelovens 20-årsjubileum ble markert i dag. FOTO: Norsk Kulturskoleråd

Onsdag markeres kulturskolelovens 20-årsjubileum på Eidsvolls plass ved Stortinget, med en innholdsrik forestilling nå i formiddag. Det ble både spektakulære kulturinnslag og potent politisk kulturskoledebatt med stortingspolitikere.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Det er i år 20 år siden Stortinget vedtok lovparagrafen som gjerne omtales som kulturskoleloven: «Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles». Norsk kulturskoleråd har gått i bresjen for å markere jubileet på mange vis - også i form av markeringa på Eidsvolls plass, i forkant av onsdagens muntlige spørretime på Stortinget.
  

Unge kulturutøvere – drevne politikere

Unge kulturutøvere fra flere kommuner deltok i forbindelse med arrangementet, både som musikere, skuespillere og sirkusutøvere. De var i sving både på scenen og i gatene rundt Eidsvolls plass. På scenen kom blant andre Mukwa Marimba, perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum, som tidligere i år imponerte mange i TV 2s «Norske Talenter».

Fiolinisten Gustav Rørmark fra Oslo, var også i ilden - helt alene. Etter at den ikke helt ukjente Arve Tellefsen måtte melde forfall til duettinnsats, er Gustav, som markerte seg sterkt i Ungdommens musikkmesterskap i januar, klar for solooppdrag.

Skuespiller Johannes Joner var konferansier og ledet også den politiske kulturskoledebatten, der stortingspolitikerne Anders Tyvand (KrF) - én av fire KrF-ere som nylig fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, Arild Grande (Ap) og Svein Harberg (H) stilte opp. 

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Strålende Karoliner-premiere på Brekka
  • Kultur

- Fantastisk! Publikums reaksjoner etter premieren på Karolinerspelet i Tydal var entydige.

Storslått Carmen med bestått eksamen
  • Kultur

Med eksamen framfor en fullsatt sal i Bruket kulturhus fikk Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval vist at hun er en fullblods klassisk sanger for sensorer fra musikkonservatoriet ved NTNU.

Premiereklart i Tydal
  • Kultur

I kveld er det premiere på “Karolinerspelet, dødsmarsjen over Tydalsfjella”, på Brekka bygdetun i Tydal. Generalprøven frister oss til å si: Best ever!

 
General Nils
  • Kultur

Nils Jonsson spiller general Carl Gustav Armfeldt i Karolinerspelet 2018.

Karoliner-utstillinga åpnet
  • Kultur

Karoliner-utstillinga på 705 Senteret i Tydal ble åpnet torsdag.

Boktipset
  • Kultur

Norske barnebøker er ukas tips fra biblioteket.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE