Kulturskoleloven 20 år

Kulturskoleloven 20 år

Kulturskolelovens 20-årsjubileum ble markert i dag. FOTO: Norsk Kulturskoleråd

Onsdag markeres kulturskolelovens 20-årsjubileum på Eidsvolls plass ved Stortinget, med en innholdsrik forestilling nå i formiddag. Det ble både spektakulære kulturinnslag og potent politisk kulturskoledebatt med stortingspolitikere.

Tekst:

Publisert:

Det er i år 20 år siden Stortinget vedtok lovparagrafen som gjerne omtales som kulturskoleloven: «Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles». Norsk kulturskoleråd har gått i bresjen for å markere jubileet på mange vis - også i form av markeringa på Eidsvolls plass, i forkant av onsdagens muntlige spørretime på Stortinget.
  

Unge kulturutøvere – drevne politikere

Unge kulturutøvere fra flere kommuner deltok i forbindelse med arrangementet, både som musikere, skuespillere og sirkusutøvere. De var i sving både på scenen og i gatene rundt Eidsvolls plass. På scenen kom blant andre Mukwa Marimba, perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum, som tidligere i år imponerte mange i TV 2s «Norske Talenter».

Fiolinisten Gustav Rørmark fra Oslo, var også i ilden - helt alene. Etter at den ikke helt ukjente Arve Tellefsen måtte melde forfall til duettinnsats, er Gustav, som markerte seg sterkt i Ungdommens musikkmesterskap i januar, klar for solooppdrag.

Skuespiller Johannes Joner var konferansier og ledet også den politiske kulturskoledebatten, der stortingspolitikerne Anders Tyvand (KrF) - én av fire KrF-ere som nylig fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, Arild Grande (Ap) og Svein Harberg (H) stilte opp. 

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Floka
  • Floka

Gikk du glipp av fredagens program, så kan du høre det igjen her.

DAB slipper EP
  • Kultur

Releasekonsert i MC-huset på Røros fredag kveld.

Ola Buan Øien med ny plate

"Slak line" er tittelen på den nye plata til Ola Buan Øien. Mandag er det plateslipp!

 
Kinohelga
  • Kino

Lego, Tommy Wirkola og Jeff Bridges er blant stikkordene du finner i helgas kinofilmer.

Dalakopa i Domen
  • Kultur

Spilte for Palestina i Nidarosdomen

Boktipset
  • Kultur

Bibliotekar Ellen Vibeke Solli Nygjelten anbefaler bok.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse