Kulturskoleloven 20 år

Kulturskoleloven 20 år

Kulturskolelovens 20-årsjubileum ble markert i dag. FOTO: Norsk Kulturskoleråd

Onsdag markeres kulturskolelovens 20-årsjubileum på Eidsvolls plass ved Stortinget, med en innholdsrik forestilling nå i formiddag. Det ble både spektakulære kulturinnslag og potent politisk kulturskoledebatt med stortingspolitikere.

Tekst:

Publisert:

Det er i år 20 år siden Stortinget vedtok lovparagrafen som gjerne omtales som kulturskoleloven: «Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles». Norsk kulturskoleråd har gått i bresjen for å markere jubileet på mange vis - også i form av markeringa på Eidsvolls plass, i forkant av onsdagens muntlige spørretime på Stortinget.
  

Unge kulturutøvere – drevne politikere

Unge kulturutøvere fra flere kommuner deltok i forbindelse med arrangementet, både som musikere, skuespillere og sirkusutøvere. De var i sving både på scenen og i gatene rundt Eidsvolls plass. På scenen kom blant andre Mukwa Marimba, perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum, som tidligere i år imponerte mange i TV 2s «Norske Talenter».

Fiolinisten Gustav Rørmark fra Oslo, var også i ilden - helt alene. Etter at den ikke helt ukjente Arve Tellefsen måtte melde forfall til duettinnsats, er Gustav, som markerte seg sterkt i Ungdommens musikkmesterskap i januar, klar for solooppdrag.

Skuespiller Johannes Joner var konferansier og ledet også den politiske kulturskoledebatten, der stortingspolitikerne Anders Tyvand (KrF) - én av fire KrF-ere som nylig fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, Arild Grande (Ap) og Svein Harberg (H) stilte opp. 

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Glåmoslotteriet og Stifinneren
  • Kultur

Flere trekninger i Nea Radio mandag.

Inviterer til irsk aften i Tydal og Røros
  • Kultur

Neste helg blir det irsk aften i Tydal og på Røros når Kor Magnon og Røros Sangforening sammen med det irske bandet Mac Haggis slår seg sammen og arrangerer irsk pubkveld.

Hovedrollene på plass i Karolinerspelet

Nils Johnson skal spille «General Armfeldt» i friluftsteateret Karolinerspelet i Tydal i januar, mens Elisabeth Matheson skal spille rollen som «Beret».

 
Solgte 360 billetter på to timer
  • Kultur

Torsdag kveld startet billettsalget på Brekkenrevyen. På to timer var 360 billetter revet vekk, og jubelen sto i taket i Bjørkly i Brekken.

– Gi bort en opplevelse i julegave
  • Kultur

Elden på Røros, Karolinerspelet og Tydalsfestivalen er blant opplevelsene Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv foreslår å gi bort i julegave. Se hele lista her.

Per Tore lanserer ny musikk
  • Musikk

Talentet fra Skjelstadmark har produsert, skrevet og spilt inn alt helt på egenhånd. Torsdag gjestet han Nea Radios morgensending, med nyplata "Sunday Come".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE