Kulturskoleloven 20 år

Kulturskolelovens 20-årsjubileum ble markert i dag. FOTO: Norsk Kulturskoleråd

Onsdag markeres kulturskolelovens 20-årsjubileum på Eidsvolls plass ved Stortinget, med en innholdsrik forestilling nå i formiddag. Det ble både spektakulære kulturinnslag og potent politisk kulturskoledebatt med stortingspolitikere.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Det er i år 20 år siden Stortinget vedtok lovparagrafen som gjerne omtales som kulturskoleloven: «Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles». Norsk kulturskoleråd har gått i bresjen for å markere jubileet på mange vis - også i form av markeringa på Eidsvolls plass, i forkant av onsdagens muntlige spørretime på Stortinget.
  

Unge kulturutøvere – drevne politikere

Unge kulturutøvere fra flere kommuner deltok i forbindelse med arrangementet, både som musikere, skuespillere og sirkusutøvere. De var i sving både på scenen og i gatene rundt Eidsvolls plass. På scenen kom blant andre Mukwa Marimba, perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum, som tidligere i år imponerte mange i TV 2s «Norske Talenter».

Fiolinisten Gustav Rørmark fra Oslo, var også i ilden - helt alene. Etter at den ikke helt ukjente Arve Tellefsen måtte melde forfall til duettinnsats, er Gustav, som markerte seg sterkt i Ungdommens musikkmesterskap i januar, klar for solooppdrag.

Skuespiller Johannes Joner var konferansier og ledet også den politiske kulturskoledebatten, der stortingspolitikerne Anders Tyvand (KrF) - én av fire KrF-ere som nylig fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, Arild Grande (Ap) og Svein Harberg (H) stilte opp. 

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Kunstkurs for barn
  • Kultur

I sommer blir det arrangert kunstkurs for barn i Selbu og på Stjørdal.

Hjertemarsjen 2018
  • Sport

Arrangeres for 6. gang på Røros.

Hvorfor feirer vi pinse?
  • Pinse

Etter en spørrerunde i gata på Røros, var det på tide å hente inn eksperthjelp.

 
Lover festhelg for store og små

Fredag sto representanter for Hell RX på Stjørdal torg for å spre budskapet om den store rallycrosshelga i juni. Å skal vi tro arrangøren blir dette ei festhelg både på dagtid og kveldstid.

Floka
  • Floka

Hvem vil ha med Olin på Rosenborgkamp?

Garasjesalg på Graftås
  • Kultur

Laila og Arvid har ryddet ut to leiligheter og nå skal inventar og klær selges til fordel for grendahuset.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE