Comeback for trekkspillet i Tydal

Comeback med Ole Bjarnes var en stor opplevelse for mange i Kulturhuset i Tydal lørdag. Bestninga denne gang var Dan Christian Andersen (fele), Ole Bjarne Østby og Geir Henningsen (trekkspill), Reidar Kulset (gitar) og Per Birger Kulseth (bass). FOTO: Andreas Reitan

Trekkspillets dag ble markert med en trekkspill-helaften i det nye kulturhuset i Tydal lørdag. Svært godt oppmøte og med musikk i toppklasse!

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Trekkspillets dag
Leder i Kulturens Venner i Tydal, Tore Lunden, var en svært glad mann lørdag kveld.

Trekkspillets dag i Tydal
Hør intervju med Anita Brustad-Johnsen (Happy Skvett) og Ole Bjarne Østby (Ole Bjarnes).

Den 6. mai er det Trekkspillets dag, eller World Accordion Day, som arrangeres over hele verden.
Lørdag ble Trekkspillets dag markert i Kulturhuset i Tydal, med Kulturens Venner som arrangør.

Og den som trodde trekkspillet var et utdøende instrument må tro om igjen! Vi vil faktisk kalle Trekkspillets dag i Tydal for et aldri så lite midt-norsk trekkspill-comeback, forøvrig inkludert enda et interessant comeback som vi skal komme tilbake til.

Se bildet større

Tydal trekkspillklubb startet konserten i Kulturhuset. FOTO: Andreas Reitan

To-timers trekkspillkonsert

Det startet med en to-timers konsert, der åtte orkestre spilte tre melodier hver. Det vil si, trampeklapp førte til at to av dem måtte ta hvert sitt ekstranummer.
Og her var det variasjon, både i alder, genre og besetning.
Tydal trekkspillklubb og Selbu trekkspillklubb sørget for god taktfast gammeldans, mens Nidaros trekkspillorkester kanskje var den andre ytterligheten med flotte orkesterarrangement, der trekkspillversjonen av Queens "Bohemian Rapsody" får premien som kveldens vakreste.

Se bildet større

Nidaros Trekkspillorkester hadde en et spennende arrangement av Queens "Bohemian Rapsody". FOTO: Andreas Reitan

Happy Skvett

Vakkert var det også da Happy Skvett framførte "Femundsmarkas Perle", en nasjonalromantisk hyllest til heimbygda. For mange publikummere var dette det første møtet med den livate gjengen "live", og det blir garantert ikke det siste!
Godt samspill, gode arrangement og dyktige musikere. Vi forstår godt at også beboerne på Tydal helsehus trampet takta da ordfører Ole Bjarne Østby tok med seg Happy Skvett dit tidligere på dagen. Takt-tramp var det i Kulturhuset også.

Se bildet større

Happy Skvett får garantert ny invitasjon til Tydal. FOTO: Andreas Reitan

God gammeldans

Hele kvelden bar preg av gammeldans i toppdivisjonen. Vi har nevnt trekkspillklubbene i Neadalføret, Nidaros trekkspillorkester og Happy Skvett. Vi legger gjerne til Selbu felebyggerlag, ungdommene i Mi4 (som denne gang var 5!) og ikke minst solide Elvetuns. Variert gammeldans med gode arrangement og med trekkspillet i sentrum.

Ole Bjarnes-comeback

Da gjenstår bare det som for mange ble kveldens "høydare": Ole Bjarnes.
- Jess, svarte Ole Bjarne Østby kontant da Nea Radio spurte om dette var artigere enn å være ordfører. To helt ulike og slett ikke sammenlignbare oppgaver, riktignok. Men alle så hvordan ordførerens fantastiske spilleglede smittet over både til medmusikantene og ikke minst til publikum. Ikke rart det måtte ekstranummer til! En ekstra rosin i trekkspillbelgen var det også at Geir Henningsen (nå bosatt i Hattflelldal) bare brukte to minutter på å svare "kommer" da Ole Bjarne inviterte ham med i laget. Samspillet mellom disse to var en opplevelse i seg selv. Takta er selve fundamentet i Ole Bjarnes-musikken, der solide Reidar Kulset (gitar) og Per Birger Kulseth (bass) er avgjørende elementer for å kunne gi terningkast seks. Så må vi heller ikke glemme at Dan Christian Andersen på fele utgjorde det lille ekstra. - Nå må du snart komme med en ny komposisjon, sa konferansier Børge Hanssen til trekkspillordføreren. Uansett: Dette måtte da friste til gjentakelse(r)?

Se bildet større

World Accordion Day FOTO: WAD

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Bibliotekene øker fortsatt
  • Kultur

Stadig flere finner veien til bibliotekene i Trøndelag, og utlånet øker. Størst var økningen på Røros. Det viser oversikten når Trøndelag fylkesbibliotek presenterer 2017-tallene fra folkebibliotekene.

Smil med stil
  • Kultur

Nå er det ikke lenge til Nyttårskonserten i Bruket kulturhus i Hommelvik, noe som gjerne ses som den offisielle åpningen av kulturåret i Malvik kommune.

Karolinerspelet selger
  • Kultur

Karolinerspelets forestilling lørdag er utsolgt. Også til premieren torsdag og til forestillinga fredag er det nå stor interesse for ledige billetter.

 
Klart for heftige følelser i Bruket
  • Kultur

Torsdag er det duket for Carmen i Bruket kulturhus i Hommelvik og det er de helt store følelsene som er i sving når det som er verdens mest spilte opera settes opp.

Trøndersk dominans i Det Norske Måltid
  • Nyheter

Under en storslått tiårsfinale for Det Norske Måltid gikk hele 5 av 13 priser til Trøndelag.

Floka
  • Floka

#Metoo, Trump, Kjendisfarmen, Bitcoin og Tonya Harding blant sakene som var oppe til diskusjon i fredagens sending.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE