Comeback for trekkspillet i Tydal

Trekkspillets dag ble markert med en trekkspill-helaften i det nye kulturhuset i Tydal lørdag. Svært godt oppmøte og med musikk i toppklasse!

Trekkspillets dag
Leder i Kulturens Venner i Tydal, Tore Lunden, var en svært glad mann lørdag kveld.

Trekkspillets dag i Tydal
Hør intervju med Anita Brustad-Johnsen (Happy Skvett) og Ole Bjarne Østby (Ole Bjarnes).

Den 6. mai er det Trekkspillets dag, eller World Accordion Day, som arrangeres over hele verden.
Lørdag ble Trekkspillets dag markert i Kulturhuset i Tydal, med Kulturens Venner som arrangør.

Og den som trodde trekkspillet var et utdøende instrument må tro om igjen! Vi vil faktisk kalle Trekkspillets dag i Tydal for et aldri så lite midt-norsk trekkspill-comeback, forøvrig inkludert enda et interessant comeback som vi skal komme tilbake til.

Se bildet større

Tydal trekkspillklubb startet konserten i Kulturhuset. FOTO: Andreas Reitan

To-timers trekkspillkonsert

Det startet med en to-timers konsert, der åtte orkestre spilte tre melodier hver. Det vil si, trampeklapp førte til at to av dem måtte ta hvert sitt ekstranummer.
Og her var det variasjon, både i alder, genre og besetning.
Tydal trekkspillklubb og Selbu trekkspillklubb sørget for god taktfast gammeldans, mens Nidaros trekkspillorkester kanskje var den andre ytterligheten med flotte orkesterarrangement, der trekkspillversjonen av Queens "Bohemian Rapsody" får premien som kveldens vakreste.

Se bildet større

Nidaros Trekkspillorkester hadde en et spennende arrangement av Queens "Bohemian Rapsody". FOTO: Andreas Reitan

Happy Skvett

Vakkert var det også da Happy Skvett framførte "Femundsmarkas Perle", en nasjonalromantisk hyllest til heimbygda. For mange publikummere var dette det første møtet med den livate gjengen "live", og det blir garantert ikke det siste!
Godt samspill, gode arrangement og dyktige musikere. Vi forstår godt at også beboerne på Tydal helsehus trampet takta da ordfører Ole Bjarne Østby tok med seg Happy Skvett dit tidligere på dagen. Takt-tramp var det i Kulturhuset også.

Se bildet større

Happy Skvett får garantert ny invitasjon til Tydal. FOTO: Andreas Reitan

God gammeldans

Hele kvelden bar preg av gammeldans i toppdivisjonen. Vi har nevnt trekkspillklubbene i Neadalføret, Nidaros trekkspillorkester og Happy Skvett. Vi legger gjerne til Selbu felebyggerlag, ungdommene i Mi4 (som denne gang var 5!) og ikke minst solide Elvetuns. Variert gammeldans med gode arrangement og med trekkspillet i sentrum.

Se bildet større

Comeback med Ole Bjarnes var en stor opplevelse for mange i Kulturhuset i Tydal lørdag. Bestninga denne gang var Dan Christian Andersen (fele), Ole Bjarne Østby og Geir Henningsen (trekkspill), Reidar Kulset (gitar) og Per Birger Kulseth (bass). FOTO: Andreas Reitan

Ole Bjarnes-comeback

Da gjenstår bare det som for mange ble kveldens "høydare": Ole Bjarnes.
- Jess, svarte Ole Bjarne Østby kontant da Nea Radio spurte om dette var artigere enn å være ordfører. To helt ulike og slett ikke sammenlignbare oppgaver, riktignok. Men alle så hvordan ordførerens fantastiske spilleglede smittet over både til medmusikantene og ikke minst til publikum. Ikke rart det måtte ekstranummer til! En ekstra rosin i trekkspillbelgen var det også at Geir Henningsen (nå bosatt i Hattflelldal) bare brukte to minutter på å svare "kommer" da Ole Bjarne inviterte ham med i laget. Samspillet mellom disse to var en opplevelse i seg selv. Takta er selve fundamentet i Ole Bjarnes-musikken, der solide Reidar Kulset (gitar) og Per Birger Kulseth (bass) er avgjørende elementer for å kunne gi terningkast seks. Så må vi heller ikke glemme at Dan Christian Andersen på fele utgjorde det lille ekstra. - Nå må du snart komme med en ny komposisjon, sa konferansier Børge Hanssen til trekkspillordføreren. Uansett: Dette måtte da friste til gjentakelse(r)?

Se bildet større

World Accordion Day FOTO: WAD

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Lahlum til Litterturfest Røros
  • Kultur

Historiker, forfatter, sjakkentusiast og riksyndling Hans Olav Lahlum kommer til årets Litteraturfest på Røros sammen med blant andre Eskil Engdal, Kjetil Sæter, Christian Lyder Marstrander og Frode Grytten.

En bilinteressert kunsteier

Lørdag åpnet Neadalen Kunstforenings utstilling med bilder av Marianne og Christian Hallbauer. Det var Marius Størseth og Hans Hallbauer som fikk ideen til ei utstilling.

Sangkveld med Selbu gospelkor

Kom og opplev Selbu gospelkor!

 
Stor interesse for Hallbauer-utstilling

Mange fikk sikra seg et Hallbauer-bilde på lørdag.

Bygdesaga samler flere generasjoner
  • Kultur

Saga var en gang bygdas nav, og i Feragen holder man liv i gamle tradisjoner.

Her blir det feiring lørdag
  • Kultur

I år feirer Røros Rotary Klubb 60 år, og det skal markeres her på Plattingen på Røros.

Annonse
Annonse