Alan Walker til Fredspriskonserten 2017

Alan Walker er klar for Fredspriskonserten FOTO: Rikkard Häggbom

Alan Walker er første artist klar for Nobels Fredspriskonsert i Telenor Arena 11. desember.

Tekst:

Publisert:

Nea Radio
Nea Radio

Faktaboks

Kort om Nobels Fredspriskonsert - Nobel Peace Prize Concert

Nobels fredspris omtales som den mest prestisjefylte prisen i verden, og er blitt delt ut til storheter som Mor Teresa, Nelson Mandela, Martin Luther King Jr. og Erkebiskop Desmond Tutu. Nobels Fredspriskonsert er en musikalsk hyllest til årets Nobels Fredsprisvinner som får prisen utdelt i Oslo den 10. desember. Konserten holdes 11. desember.
Det er 24. gang Nobels Fredspriskonsert arrangeres i Oslo. Konserten når over hundre millioner husstander gjennom global TV-distribusjon.
Konserten vil også i år bli streamet live på YouTube. Utøvere fra hele verden er stolte av å bli med på å feire denne viktige begivenheten.
En rekke verdensstjerner har tidligere deltatt under konserten, inkludert Sir Paul McCartney, Alicia Keys, Rihanna, Sting, Tina Turner, Kygo, Kylie Minogue, Oprah Winfrey, Will Smith, Meryl Streep blant mange andre.
Konserten arrangeres som et bidrag til å spre kunnskap om Nobels Fredspris og årets vinner. Den foregår i Telenor Arena og ble første gang arrangert i 1994.
Billetter til konserten er lagt ut for salg og kan bestilles via http://www.ticketmaster.no/artist/nobel-peace-prize-concert-billetter/933231

Alan Walker, som har blitt en kjent artist over hele verden etter at hans debutsingel «Faded» ble sluppet i desember 2015, er klar for Nobels Fredspriskonsert den 11. desember. Låten har i dag over 700 millioner avspillinger på streamingtjenesten Spotify og hele 1,2 milliarder visninger på YouTube. Alan Walker har mer enn 4 milliarder avspillinger og visninger globalt av sine låter og er en av verdens mest suksessrike artister de siste to årene.

Unggutten på 20 år fra Fana utenfor Bergen har siden «Faded» ble en global suksess i 2015 turnert over hele verden. Samtidig har han produsert flere hitsingler som blant annet «Sing Me To Sleep», «Alone» og «Tired». I tillegg har han remikset flere av verdens aller største artister som bl.a. Miley Cyrus, Bruno Mars, Julia Michaels & Sia og spilt support for Justin Bieber og Rihanna. Alan Walker er født i England men vokst opp i Bergen og ble oppdaget som musikkprodusent gjennom YouTube. Walker har solgt eller streamet til gull og platina i mer enn 29 land.

-Det er en stor ære å få mulighet til å delta på Nobels Fredspriskonsert og jeg gleder meg til å spille for nobelprisvinneren i selskap med en hel verden som følger med via TV, YouTube og andre sosiale kanaler, sier Alan Walker i en kommentar.

-Alan Walker føyer seg inn i en eksklusiv rekke artister som opp igjennom årene har bidratt til å skape en fantastisk konsert og hyllest til fredsprisprisvinnerne. Det er derfor utrolig hyggelig å nå få bekreftet at den første artisten som skal være med på den 24. Nobels Fredspriskonsert er Alan Walker, sier Olav Njølstad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt.

-Det er med glede vi kan annonsere Alan Walker som den første av årets artister. Vi har med stor interesse fulgt med på hans oppsiktsvekkende kometkarriere de siste årene og er stolte over å ha ham med oss den 11. desember i Telenor Arena, sier Odd Arvid Strømstad i Warner Bros. og Kristian Kirkvaag i Gyro som er produsentene av Nobels Fredspriskonsert.

Alan Walker føyer seg inn i rekken av utallige verdenskjente artister som har deltatt under konserten, inkludert Paul McCartney, Alicia Keys, Rihanna, Sting, Tina Turner, Jason Derulo, Ellie Goulding, Kygo og a-ha blant mange andre.

Alan Walker har fått flere priser. Blant annet MTV Europe Music Award, ESKA Special Award i Polen og Spellemannprisen for årets låt med Faded i 2016. Han har også mottatt Spellemann eksportpris og er blant DJ Mag Top 100.

Alan Walker er ettertraktet over hele verden og har derfor et hektisk program frem mot Nobels Fredspriskonsert. Denne helgen har han hatt konsert både i New York i USA og Toronto i Canada.

Se bildet større

Første artist klar for Fredspriskonserten: Alan Walker FOTO: Rikkard Häggbom

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

– Men bremseren er det ingen som tenker på
  • Sport

Peder Persson lurer på hvorfor noen i hele tatt velger å satse på å bli bremser i 2-erbob.

Lasskjørere fra Selbu forsøker seg på steinsalg igjen
  • Rørosmartnan

Overnatter på Liaåsen i Ålen før siste etappen inn mot Rørosmartnan.

BILDEGALLERI: The Best of Revy in Fjellregionen
  • Kultur

Fjellregionens beste revyinnslag fylte Hovet lørdag kveld.

 
Utstillingsåpning med lokale debutanter
  • Kultur

Rundt 40 møtte fram da Neadalen Kunstforening inviterte til utstillingsåpning med debutantene Torgeir Hofsmo (foto) og Marius Størseth (malerier) lørdag.

Vellykket UKM i Hovet
  • UKM

Som vanlig stor deltagelse i Holtålen.

Oslo Ess kommer til Tydalsfestival'n

Bandet blir en av årets headlinere på festivalen i sommer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE